Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 12 708
  • 429
  •   4
Отговори
# 360
  • На изток от Ада
Съжалявам Белив.
На мен ми дойде.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 15:37 от nasito8988

# 361
В аптеките към репродуктивните клиники със сигурност има. За кой град става дума?

Добрич.

# 362
От личен опит : Ако искате да правите " заклинание" за идване на МЦ, всеки ден поне три дни преди очакваната дата правете тестове за бременност. Гарантирано работи! Изпробвано!
Белийв, съжалявам, дано другия път е успешен. И не прави тестове Simple Smile Честита годишнина!

Сега сериозно : Забелязвам, че от една година, ако не и повече, сякаш ми се скъси лутеалната фаза, ако такова нещо е възможно. Преди беше 14 дни, а сега е 12 дни. Като до 10 DPO всичко е точно, прогестерона е в небесата и на 11 DPO се срива и започва зацапване. То може да продължи 1-2 дни и после си идва цикъла. Имате ли представа на какво може да се дължи това?
Дори и да има бременност, примерно след трансфер, пак е било така, до към 5-6 ден след трансфер е супер прогестерона и после копае дъното и трябва да ми вкл Пролутекс и какво ли не. Та, без значение, със или без Б процеса е такъв , до 10-ти ден след О прогестерона е супер и на 11-ти ден се срива.
Дали това значи прогестеронова недостатъчност и въобще какво значи тоя термин?
Говорих преди месец с моята АГ тя вика, ааа невъзможно е да ти се скъси ЛФ тя си е постоянна. Е да де, ама преди си беше твърдо 14 дни, а сега виждам разликата.

# 363
Тя е доста по-стабилна и не варира много, но със сигурност вариации има. При мен имаше една фаза, когато беше все по около 10 дни, което е много малко. Сега е по-скоро 12-13. Това без допълнителен прогестерон, макар че на мен лично в доста случай си ми идва въпреки прогестерона, освен ако не съм на някакви конски дози. Мога само да предполагам, че е нещо свързано с общото здраве или с хормоните, само дето половите колкото пъти съм ги изследвала са си все едни и същи.

Ти тея сметки дето ги правиш с допълнителен прогестерон ли са (примерно дуфастон) или без нищо?

# 364
Firebird, без нищо, не приемам никакъв прогестерон. Последните месеци си засичам хормоните с Мира тракера, там стойностите са като при кръвните, но в друга единица. И винаги ми показва след ЛХ пикът дали е имало Овулация, т.е. трябва да засече че прогестерона се вдигнал до определени нива, за да потвърди овулацията. И е потвърдена. Имам и висока температура, изнервеност, пускала и съм кръвни и Мира, задължително на 7-8 ден след О. правя тест, за да видя дали е висок. И така до 10-ти ден всичко е точно. На 11-ти ден темп пада, минават всичките ПМС-та ( то реално, освен че всичко ме дразни, аз друго ПМС нямам)  и почва да зацапва.
Половите хормони, поне последните месеци, когато е трябвало да ги изследвам си бяха нормални. ТСХ си пия Акутирокс и го държа засега в норма, беше 3, но говорих с Ендо и тя каза, че за извън Б си е добре, но да си пия Акуто за да го държа. Възможно е други хормони да са извън строя, но не знам и аз вече какво да ровя.

# 365
salsera Това, което описваш прилича на недостатъчност на жълто тяло. След овулация, на мястото на овулиралия фоликул се образува жълто тяло, след това, ако има Б прераства в жълто тяло на бременността и функцията му е да произвежда хормони, главно прогестерон. Случи ми се преди няколко години - 2-3 дни преди цикъл започва кафеникаво течение, спира за ден и след това идва цикъл. Общо взето както се появи, така и изчезна. Няколко лекаря посетих тогава, вдигаха рамене, един искаше да ми изпише противозачатъчни.
В този период бях под сериозен стрес в работа и малко след като приключи стресовата ситуация и зацапването изчезна.

# 366
Аз се записвам с цикъл на 20.ден JoyJoyJoy
Такова чудо да си изгърмя последните заложени от природата яйцеклетки досега не е имало....

# 367
Добър вечер. От скоро започнахме да правим опити , но ме притеснява , че преди 4 години се наложи да направя аборт.. бях на 21. Дали това би било попречило да забременея. Ходила съм на гинеколог- цитонамазка и микробиология са отлични. Но пия еутирокс 25 и пиех до скоро достинекс защото имах висок пролактин .. смятате ли че директно трябва да се насоча към репродуктивен специалист..

# 368
Абортът по медицински или лични причини е бил? Ако е по лични, ако ТСХ и пролактин се контролират и има овулация, си действайте и трябва да се получат нещата.
Вече ако се забави резултатът, тогава може да го мислите.

# 369
Абортът по медицински или лични причини е бил? Ако е по лични, ако ТСХ и пролактин се контролират и има овулация, си действайте и трябва да се получат нещата.
Вече ако се забави резултатът, тогава може да го мислите.
Поради лични причини. Всички други хормони ми бяха в норма. Само пролактина беше доста завишен при референтни граници - от 5 до 26 - моят беше 55. Но за месец падна на 0.66 дори ендокринолога се очуди как толкова бързо е паднал. Още от тогава се притеснявах до сега дали един ден ще мога да имам дете...

# 370
  • На изток от Ада
Е действайте , не ти трябва репредоктивен,  Съншайн.

# 371
Здравейте! 5 дни преди цикъл съм, последна менструация на 21.10, очаквана на 18.11.
Имахме полов акт около 4-5 ноември( около овулация). От 2-3 дни не се чувствам особено добре - отпадналост, задух, сърцебиене и имам чувството, че на моменти ще припадна. Сякаш кръвното ми е ниско.. реших да направя тест, първият беше на Престо, защото друг нямаше в аптеката и въпреки, че беше вечерта направих първата касета и виждах някаква сянка за втора черта, реших, че е изпарителна или просто ми се привижда.  На другата сутрин с първа урина направих втория и отново имаше бледа сянка, после реших да купя от обикновените лентички, тъй като за Престо няма много положителни отзиви. Направих 2 от лентичките, едната снощи, едната тази сутрин и двата теста са с бледи черти. Какво мислите? Дали може 5 дни преди закъснение да имам тези симптоми?

# 372
Рано е за симптоми, може и от нещо друго да не ви е добре, но пък кой знае. При всяко положение няма значение, тестът е положителен.

# 373
happlife Всеки организъм си реагира по различен начин. Симптомите може да са от много неща - преумора, дефицит на витамини, смяна на сезони и др. Изчакайте седмица закъснение и посетете АГ за УЗД преглед - преди това е рано. Ако до тогава се появи болка или кървене, зацапване пак веднага на лекар. Тихичко честито и успешен финал!

# 374
Здравейте, да ви разкажа нашата история. Аз на 32, той на 36, с един юнак на 8. От 3години правим опити. Но напоследък се сглъбихме много в идеята, че за 3години все щеше да е станало той положение, че сме много активни през целият месец. Минахме през всякакви изследвания, спермограма, а сега аз си правя фоликулометрия. По съвет на лекар в клиниката където ходихме, ще изчакаме още 6месеца, за да видим какво ще стане, ако ли не ще си правя цветна снимка на тръбите и там вече евентуално имсеминация или ин витро. Изследванията и на двамата ни са перфектни. И не става….
Утре съм отново на преглед при АГ да видим как расте доминантния фоликул. Вчера беше 13мм на 10 ден от цикъла, който си ми е редовен. Направо не мога да си намеря място от притеснение, нерви и напрежение само да го мисля…

Общи условия

Активация на акаунт