Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 12 577
  • 428
  •   6
Отговори
# 420
Съгласна съм с всичко написано, няма нищо сигурно вече, уви. И пълно вглъбяване в тези неща също не е полезно, но пък това, което можем да си спестим е хубаво да го направим! Нещо много важно, не ходете на трансфер с напръскан парфюм или кремове за тяло със силен мирис. Това може да повлияе на ембриона за краткото време, което прекарва в спринцовката, докато го вкарат в матката! Ембриолозите следва да спазват протокол и докато работят да нямат досег до изкуствени аромати, много с токсични за яйцеклетки, сперматозоиди и ембриони.
SemirraАко знаех, че има такова изследване, щях да си го направя. Звучи много логично! Скъпо ли е?
Rouina С теб сме си говорили и знаеш какво е мнението ми за твоята ситуация. Дали съм права нямам идея, времето ще покаже, като вкараш възпалението в норма и пробвате стимулация тогава! Дано да стане възможно най-бързо! Иначе всички останали подобрения в начина на живот са само в наш плюс, все пак това са неща, които тровят и нашия организъм. То ясно, че няма да живеем с орлите, но пък нека да е една идея по-здравословно. Докато правих стимулация се боядисвах с билкова боя от Зоя. Но е голямо слугуване - аз имам доста бели коси, за да покрие се боядисваш с подготвителна боя( 1 час стои на главата), изчакваш ден-два и вече със самия цвят( пак 1 час) Но го изтърпях, докато извадят яйцеклетките. След това започнах с една боя, продават я и по аптеките Color&Soin - има избор от цветове и покрива много добре бели коси. Подходяща е за бременни и онкологично болни. Тя е на принципа като нормална боя за коса, аз се боядисвам сама, вкъщи.
Не казвам, че мерките са панацея, но си струва да се опита!
Syringa Това със зелето е много добра идея! Аз зеле не знам как се слага, винаги родителите ми са правили и се получаваше доста вкусно и обичам, но тях вече ги няма, та ще трябва в някакъв момент да се науча. Пробвала съм да си правя лимонада с джинджифил, пак има много пробиотици, но подозирам, че ползвах чешмяна вода и макар преварена има хлор, който изби бацилчетата. Ще пробвам пак! Изобщо съм решила да наблегна на домашното от тук нататък и скоро ще можем да си отглеждаме зеленчуци, та мисля и лютеница да си правя.
Слънце Опитай по малко да премахваш вредните, изведнъж е трудно, малко по-малко. Нищо не губиш!
lubanik Мислиш да пробваш с теста ли?

# 421
Тирамису, сигурна съм, че нещата ще се случат в правилния момент 🤗❤️❤️❤️ Аз също за едната стимулация в Турция бях направо стъписана... Вече сме там да стартираме процедура и се оказах с цели ОСЕМ големи кисти, дори лекарят ми каза, че не е виждал такова нещо...на следващия месец ги нямаше, но от тогава си знам и имам изписани контрацептиви преди стимулация и преди трансфер. Стискам ти палци 😍 аз имам многоооо пункции, а успешната/след, която имахме балансирани ембриончета/ беше след Коледните пости на 31-ви януари 😁🙏🏻 Постихме само една седмица, но си пазихме после всичко в църквата и на Коледа взехме причастие. 🤗

# 422
Буболина, не мисля да го правя. Семира е права, че няма защо да се пуска, ако няма кой да го разчете.
По-скоро ще се разтърся кои гени точно са включени и ще пробвам да видя при мен как са, ако успея да се ориентирам. Simple Smile

# 423
Към 600-700лв. беше, но определено нищо няма да разберете ако си пуснете теста сама. Говорете с репродуктивния ви дали знае за него.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 23:07 от Semirra

# 424
  • На изток от Ада
На мен ми умря поредната котка вирус в устата. Лечение .... Сивата котка от аватара ми Тигърчо!

# 425
  • София
Виждам, че споменавате стъклена кана с филтър, може ли да препоръчате марка? Ние сме с Brita, но е пластмасова.
Аз също внимавам с козметиката, сканирам я през Inci Beauty и много продукти просто изхвърлих. Не се боядисвам, макар на 40 да имам тук-там някой бял косъм, дразни ме, но никога не съм се боядисвала и точно сега ще изтърпя още малко. Не си лакирам ноктите, но и аз никога не съм била фен на маникюра. За дрехите съм минималист и избирам по-скъпи и качествени, не че това е гаранция за безопасност.
Намалих много употребата на парфюм и алуминиеви део стикове. Не пускам нищо пластмасово в миялната, дори белачката за плодове и нож с пластмаса в дръжката. Също ползвам предимно сода, вместо агресивен препарат за миялна или пък ги смесвам 50:50, отстранявам пластмасовата опаковка на таблетката.
Моите хормони са в добри граници, но опитите ни са безуспешни. Но и ММ не е правил спермограма, както се бях оплаквала. Иначе той пие много добавки, активно спортува и прави 18 часов фастинг.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 11:03 от Restless

# 426
  • Sofia
Restless, ние от пролетта ползваме на Aquaphor със стъкло. Имаше я на промоция в Лидъл и излизаше изгодно. Скоро не съм ги виждала, но по едно време често пускаха. Преди това бяхме с пластмасова на Aquaphor.

# 427
Restless, трябва той да направи спермограма! Имате ли прогрес с преговорите по темата? Нека да си свърши работата вкъщи и да я занесе в клиниката. Разбирам, че им е гадно да дават материал там, но това си е лигавщина ако твърдят, че искат деца!!!

# 428
Аз много отдавна не използвам пластмаса, каната също ни е стъклена на Аквафор, от техния сайт си я бях поръчала. Не си боядисвам косата от 2-3 години и от 2м спрях гел лака. Мисля, че само това ми липсва от поддържането. Тренираме редовно, бягаме, храним се вкъщи, максимално здравословно. Козметиката ми е изчистена година преди опити, парфюм почти не използвам.

Всичките тези неща е хубаво да ги спазваме по принцип, но в някакъв момент усещам (лично за мен) как се губя в тези неща, не си доставям и малките радости в живота - маникюр и някой хубав парфюм с крем за тяло. Не посещавам козметици по принцип и това беше грижата за мен и някакси ми липса, най--вече маникюрът. В същото време всички изследвания ни са хубави, оптимални хормони и бебенцето пак не става, та затова си мисля, че се губя

Живеем в по-малък град и тук е странно, че не искаме да ядем от всяко заведение, основно дори предпочитаме храна приготвена вкъщи. Странно е, че сикаш да водиш що горе здравословен начин на живот и едва ли не ние с ММ сме странни, изнежваме се и живеем постоянно в правила (чувала съм дори и казарма), та истината е някъде по-средата, хората около мен са доста по-спокойни и щастливи. Не че нямат проблеми, просто цялостно ги изживяват по-спокойно

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 12:30 от Sisi_cat

Общи условия

Активация на акаунт