Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 26 912
  • 809
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Дали се е появил някой на мястото на Цветков във Вита?
На сайта не пише нищо. Освен че д-р Цветков вече се води външен консултант.

# 526
Дали се е появил някой на мястото на Цветков във Вита?
Гледам, че на сайта на инвитрото във Вита пише *външен консултант* под снимката му. Звучи като гостуващ изпълнител Grinning
Явно все пак ще действа нещо и там.

# 527
Ха, не съм го забелязала това. Само ми направи впечатление, че не са обновили сайта. Голяма мистерия тоз’ човек…

Ще ползвам коментара да питам и нещо друго.
Заради високи НК клетки и след разговор с проф. Михайлова, тя ми назначи да си пусна изследвания за вируси от слюнка. Цъфнаха EBV и HHV7. Изписа ми валтрекс(не съм го пила досега). И понеже ме хвана и паниката, че има някакви и в матката, си записах и час при Калчев за ендометриален биом. То вярно, че едното място и другото място може да са различни, ама чудя се там какво ще излезе..
Някой друг, който да са го пратили за проверка за вируси от слюнка? Повлияха ли се НК клетките след лечението?

# 528
Валтрекса съм го пила за HHV-6, като при мен беше открит от биопсия от лигавицата на матката. Няколко курса направих и не се махна при мен. Мисля, че пих и още един медикамент Ацикловир. Аз не съм пускала контрола на НК клетките, а директно правихме вливки.

Аз забременях спонтанно след вторият ми неуспешен трансфер. Без да сме правили вливки за НК клетки. До колкото знам една вливка има ефект около 10-14 дни, но може и да бъркам.

EBV е Ебщайн Бар вирус, който и аз съм карала. До колкото знам до живот ще си имаш високи антитела. При мен заради него имам и антитела към CMV. При бременност се прави проверка на няколко месеца да не се активира вируса. Това беше препоръката на втората имуноложка.

# 529
NK клетки от периферна крът просто отразяват общ имунен отговор, изобщо не е задължително да има нещо общо със забременяването… ако са завишени може да е от безброй неща.

# 530
HHV7 или HHV6 (не съм сигурна) масово излиза в маточни биопсии. И аз пих валтрекс за него. Не съм правила контрола, но беше успешен трансферът.

# 531
  • На изток от Ада
Вероятно са тези изследвания за Селена и т н

# 532
  • Be realistic - plan for a miracle.
Имам и аз HHV-7, не в слюнката, а открит в микробиом биопсия при Калчев. Минах 2 курса с Валтрекс, после контролна биопсия вече при Сенкова - вирусът си седеше. Пак курс Валтрекс и съвет: явно няма да се махне, та не мисля да те тровя повече, той си е част от организма и не пречи.
Д-р Михайлова пък небрежно като й разказах тия неща каза: А, той Валтрексът не работи, трябва Ацикловир (или Гентамицин каза? Вече не слушах), ама това не се знае от широк кръг хора.
Междувременно моето deep dive търсене показа, че жени са забременявали, забременяват и ще забременяват с HHPV-6 и 7 без никакъв проблем.
Та не знам кому беше нужно всичкото това, но пък не можех и да не покрия всички бази...
Мисълта ми е, не се плаши, вероятно нищо не означава и да го има.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 14:28 от Preggo

# 533
Благодаря ви, момичета!
Тя, като ми видя високите НК клетки, ме пита нямам ли симптоми. И си й казах за едно мое главоболие, което си влача 20г без установена причина, както и доста често умора. И тогава реши да ми пусне RT-PCR на EBV,CMV,HHV-6/7 в букална лигавица и слюнка.
Реших все пак и ендометриален микробиом да пусна при Калчев, даже много бързо ме вредиха за час. Да видим и в матката какво е положението и мисля след това да започна валтрекса.
Михайлова каза, ако излезе нещо положително, да пия валтрекс и монолаурин и след 1м да направя контрола на НК клетките. Като чета обаче, надали ще се намалят от това. Но ще пробвам.

# 534
При мен нямаше промяна в НК клетките от монолаурин и валтрекс.

# 535
Здравейте, мили момичета!
Включвам се и аз в тази прекрасна тема! На 38 съм, с мечти  за трето бебче 😇 Цикълът ми е дълъг - 32-35+ дни, последните месеци сравнително редовен. Този месец засякох овулация с тест - на 15ти. На 16ти все още беше тъмна втората чертичка, но една идея изсветляла. Рано ми е за тест за бременност и това време сякаш е спряло, толкова бавно ми се струва, че минава 😁 Опитвам се да не се вторачвам за симптоми, но не говоря с никого за това, гледам и мъжа ми да не товаря с моите размисли и емоции, и така открих тази темичка....щях да гръмна, ако продължавам да не споделям с никого през какво минавам.
Прекрасен ден на всички и много положителни тестове този месец ❤

Здравей, ние с теб се различаваме само през 2дни. Аз засякох овулация на 17ден. И аз нямам търпение да дойде момента да си направя тест… в началото на другата седмица ще е това.
Цикъла си ми е редовен на 29-30дни. Много силно се надявам да се е получило и при двете❤

# 536
При мен нямаше промяна в НК клетките от монолаурин и валтрекс.
Последно като се виждахме с Михайлова, като казах, че съм го пила два месеца тоя монолаурин, дали е проблем.. ми каза “аз съм ви го дала от няма и къде, колкото да има нещо” .. та сега тоя бидон с таблетки, които останаха, освен да го пласирам в сармите за нова година.

# 537
  • На изток от Ада
Мен от 2 3 дни ме боли главата трае се . Около О съм. Някакви препоръки?

# 538
И аз имам бидон, че само по-голямата разфасофка намерих. Та да... ако на някой изпишат монолаурин, ще раздаваме.

# 539
Здравейте, мили момичета!
Включвам се и аз в тази прекрасна тема! На 38 съм, с мечти  за трето бебче 😇 Цикълът ми е дълъг - 32-35+ дни, последните месеци сравнително редовен. Този месец засякох овулация с тест - на 15ти. На 16ти все още беше тъмна втората чертичка, но една идея изсветляла. Рано ми е за тест за бременност и това време сякаш е спряло, толкова бавно ми се струва, че минава 😁 Опитвам се да не се вторачвам за симптоми, но не говоря с никого за това, гледам и мъжа ми да не товаря с моите размисли и емоции, и така открих тази темичка....щях да гръмна, ако продължавам да не споделям с никого през какво минавам.
Прекрасен ден на всички и много положителни тестове този месец ❤

Здравей, ние с теб се различаваме само през 2дни. Аз засякох овулация на 17ден. И аз нямам търпение да дойде момента да си направя тест… в началото на другата седмица ще е това.
Цикъла си ми е редовен на 29-30дни. Много силно се надявам да се е получило и при двете❤
Дай Боже ❤️ Стискам палци и на краката 🌟

Общи условия

Активация на акаунт