Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 26 900
  • 809
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Аз и на ревматолог ходих и то не един път, защото и аз имам понякога проблем с колена, тендинит и тн. Не са постоянно. Може би ме съм уцелила правилният лекар, защото според него всичко е наред. Преди години една ревматоложка ми каза, че имам артрит въпреки отрицателни кръвни тестове. Е и още един прешлен на гръдният кош и се привидя… Тогава ортопеда ми каза, че не е възможно да имам артрит при отрицателни кръвни. И аз не знам къде е истината. Иначе гръцкият гинеколог, при който ходих веднъж ми спомена, че след цяла бременост на Клексан има шанс да получа артритни болки. И беше прав.

Щом имаш и тендинити, не е лошо да провериш HLA-B27 - положителен е при няколко вида артрит, при които ANA-та остава нормална. Ако и CRP-то е високо заедно с това и имаш болки, да се направи и ехография на ставите, които те болят... Моята тендинопатия се оказа ентезит с калцификати в лактите, та... да...

# 556
Благодаря, ще тествам. Иначе CRP-то ми е ниско на мен. Не е високо. Иначе имуноложката ме прати на ревматолог. По нейна препоръка отидох на последният. При мен са възпалени мускулите и сухожилията, като основната теория е заради мишката. Била съм при няколко ортопеда, снимки, ЯМР-та, ЕМГ-та и какво ли не. Но както казах може би не съм попаднала на подходящ лекар.

# 557
  • Sofia
Защо ли това ми е толкова познато??? 2023 зимата точно покрай коледните празници (още края  Ноември започна), нещо като усещане за мускулна умора в ръцете, не можех да си държа ръцете вдигнати дълго време, бързо се изморяваха, не можех дори косата да си среша щот се изморяваха (точно в този момент бяхме и с ковид, викакм си да, мускулно е чудесно, ще мине), 2 седмици по-късно почна с нервна болка и изтръпване по дължината на ръката (от лакътя надолу към пръстите). Ходих на невролог щот реших, че драмата е там - все пак ръката изтръпва нали. Диагностицираха ме с повреден улнарен нерв след ЕМГ. Почнах да ходя на физиотерапия - там назначиха процедури за повредени нерви, което явно е и засило възпалението, защото почна да се подува и да боли яко. Отидох на 2ри невролог, човека ми обяснява че, да - повреден е нерва, ама повредата ми не идва от неврологично засягане, а от възпаление около нерва - каза да търся проблема при ревматологията. Реших и на ортопед да ида - той ме диагностицира с епикондилит, тогава беше още само лявата ръка....Седмица по късно започна и дясната по същият начин (та в рамките на 3 седмици се възпалиха и 2те), като през този период лявата вече беше блокирана и не можех да си свия лакътя. Почнах и по ревматолози да ходя, стигна се до там да поставяме Дипрофос инжекции за да се облекчи положението. В крайна сметка едната ми каза, че ми нямало нищо, другата ми каза, че съм имала тендинити и в 2та лакътя и калцификат в единя. Обясниха ми, че то периодически щяло да се обажда щот това не се възстановявало бързо. Уж помина за някой и друг месец и в момента в който почнахме инсеминации, хормони, инвитрота (още от март тази година) постоянна болка без да минава въобще. Нали аз си викам еми тендинопатийката е, то няма какво друго...правех си компреси с лед, нагрявки а у, това, което знам, че е работило преди това докато репродуктивната не ме попита цитирам: 'Абе я кажи какво автоимунно заболяване имаш, защото съм сигурна, че има такова' ....и аз шах...айде пак по лекари...сега поне знам какво е...
Да не казвам, че 1вите симптоми започнаха още 2021 при 1вият ни ковид с болки в коленете 2 месеца след изкарването му (пак зимата). Цели 3 месеца ме боляха без да спират, пооправи се времето и минаха...На следващата година пак така...и вече няколко години периодически се обаждаха и спираха, до тази година, когато от март до преди месец ме боляха нон-стоп.
Тъпите ставички се нервират покрах хормонални смущения, та...ако изпитвате по-силна болка покрай хормонална терапия още един сигнал, че може да има нещо.

# 558
Мале, чета какво обяснявате за артрит и се чудя дали ревматолога, на който ме изпрати Михайлова е бил читав... Нали изключвам и това, че Станулов изцяло отхвърля имунологията, но аз нямам никакви болки и симптоми. Ревматолога ми беше обяснил, че наистина ми няма нищо, имало нещо завишено в имунологичните, но предвид, че нямам абсолютно никакви симптоми, тренирах 6 дни в седмица нямало нищо притеснително.

Беше ми много интересно нещо - той твърдеше, че при спортуващи хора болките ако се отключат били доста по-леки, което ми се стори доста странно, но после се запознах с една жена в залата на 54г., с РА и с много леки болки. Та тя ми разказваше, че е започнала да тренира след като е била диагностицирана с РА.

Много интересна науска е имунологията, без значение в коя нейна част се разглежда. Още нещо интересн - как покрай един естествен процес (забременяване) се налага да научим 44563 неща за човешкото тяло, гени и автоимунни заболявания

# 559
Въобще не съм искала да ги знам и благородно завиждам на жените, които дори не знаят какво е овулация.

Сега с допълнителните си знания се чудя при всичките препъни-камъни как въобще човешката раса толкова сме се размножили.

# 560
  • На изток от Ада
Тези жени нямат проблем с бременност firebird

# 561
Е, да. На никого и не пожелавам да има, разбира се. Но след толкова време, и друг път съм писала, самата идея да ми се случи да видя един ден позитивен тест ми се вижда невъзможна! Ако беше станало без проблем вероятно нямаше да го мисля, но сега и като знам колко често се случват биохимични, загуби, проблеми, тромбофилии, генетични аномалии, има за съжаление и проблеми в късна бременност и при раждането или преждевременно раждане (имам близки с такива загуби, и много години след това ако го споменат и са на ръба да се еазплачат), недай си Боже проблеми след него…

На мен позитивен тест ми се вижда като голямо предизвикателство, а то там тепърва започва…

# 562
  • Sofia
Мале, чета какво обяснявате за артрит и се чудя дали ревматолога, на който ме изпрати Михайлова е бил читав... Нали изключвам и това, че Станулов изцяло отхвърля имунологията, но аз нямам никакви болки и симптоми. Ревматолога ми беше обяснил, че наистина ми няма нищо, имало нещо завишено в имунологичните, но предвид, че нямам абсолютно никакви симптоми, тренирах 6 дни в седмица нямало нищо притеснително.

Беше ми много интересно нещо - той твърдеше, че при спортуващи хора болките ако се отключат били доста по-леки, което ми се стори доста странно, но после се запознах с една жена в залата на 54г., с РА и с много леки болки. Та тя ми разказваше, че е започнала да тренира след като е била диагностицирана с РА.

Много интересна науска е имунологията, без значение в коя нейна част се разглежда. Още нещо интересн - как покрай един естествен процес (забременяване) се налага да научим 44563 неща за човешкото тяло, гени и автоимунни заболявания

Това за движението и спорта си е факт. Доста облекчава ситуацията, когато можеш да си го позволиш, че е малко порочен кръг тук.
Като цяло движение, разходи, йоги и тнт са силно препоръчителни при артрита, че точно в период на обездвижване се активира дискомфорта. Скованост сутрин след спане (8часа си спал нищо не си правил, не си се движил, продължително седене и тнт), при движение и раздвижване симптоматиката се облекчава. Въпросът е, че при силна болка, от която едвам стъпваш и не можеш да вървиш/катериш стълби, защото при мен е точно така с коленете, поддават и до там, даже миналия месец се пребих, точно щот решихме да ходим да катерим планини и коленцето каза кръц и до там. Та тогава трудно да започнеш да тренираш, то просто ти едвам вървиш... При мен се пълнят и с течност, та е чудесия.

# 563
  • На изток от Ада
Ще стане firebird!

Разбирам те,  аз сега погледната Б не го вярвах въобще.  Понеже мм е с кофти сг . Пие и лекарства,  едно от тях влияе върху сг...
Когато една позната забременя го приех мн трудно.  Е и аз забременях след 2м....ч

# 564
Аз съм диагонстицирана с ревматоиден артрит през 2012. При мен всички изследвания за артрит бяха отрицателни, включително и Hla b27 и решиха, че е серонегативен артрит. Само утайка и CRP бяха завишени и си имах болки в няколко големи стави. Сега мисля, че съм в ремисия, тъй като от година и нещо спрях лечението на своя глава и се чуствам добре. Може би и аз трябва отново да пусна някакви имунологии, че не съм пускала от 2012 да видя какво се случва и дали това не пречи да забременея. Ама то тоя сезон как да се запазиш здрав поне 2 седмици

# 565
Rouina91 Слагам моята история в скрит текст, за да не спамя другите участници. Но в действителност проверявахме дали тези неща не са свързани с проблемите ми и с забременяването.
Скрит текст:
Моята диагноза е епикондилит и миотендинит. При мен започна със силни болки в дясната ръка. Не можех и да спя. Отидох на ортопед и реши да обездвижи ръката. Много лоша идея. Тотално спрях да мога да правя каквото и да е с тази ръка и развих мускулна слабост. Последва невролог, ЯМР, ЕМГ и какво ли още не. Откриха само протрузия на шийни прешлени, но с нервите беше всичко наред. Заради едно от лекарствата имах сутрешно сковаване на ставите и отидох на ревматолог, който реши, че имам артрит. Кръвните, които бяха пуснати ми бяха отрицателни за артрит. Спрях лекарствата и изчезна това сковаване. Отидох на спортен ортопед, който ме лекува 6 месеца. Той ми биеше и някакви специални инжекции, които той правеше, но бяха билкови. Правех и при него физиотерапии, после на още няколко места. Лежах и в болница. Обяснението беше стрес. И така 3 години. Смених мишката и оправих позата на стоеж и нещата се подобриха. След като спрях всички лекарства и изчакахме малко започнахме опити за бебе. От там консултации с Михайлова и още една имуноложка. Втората имуноложка ме прати пак на ревматолог заради повишаването на АНА при мен. Направих ANA blot и отидох при ревматолога. Според нея всичко е наред. После последваха инсеминации и инвитро. После пък пак ми се възпали ставата на челюстта и мускулите. Извадих мъдрец, защото мислеха, че от него са болките. Направих 2ти ЗЕТ, отрицателен. Лекаря ме посъветва да направим месец - два почивка. И аз забременях именно месеца след неуспешният трансфер. Без вливки за НК клетки, без прогестерон, без кортикостероиди без нищо. 6 години опити. Заради Клексана или заради друго след като родих започна да ми изтръпват 2 от пръстите и да ме удря като ток при някои движения. Пак невролог и пак ЕМГ. Пак нищо. Мина си от само себе си.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 14:49 от Пълнолуние

# 566
  • Sofia
Пълнолуние, това за челюстните стави вече неща и да го обсъждам....Нещо отвратително е...То при мен всяка зима трябва да има някаква драма нали...Няколко години бяха само коленцата, от 2023 зимата се обадиха и лактите, миналата година беше челюстта от лявата страна...Разбира се всички по-засегнати стави (лакътя и коляното, които са по-засегнати са от лявата страна). Даже януари тая година сложих брекети щот захапката ми беше много зле. Миналата зима (отново покрай Коледа и Нова година, разбира се) реши, че ще се обади тази челюст и ще ми дразни и ухото..щото що да не...та пак с леда навсякъде се разхождах, то само това помага...Цялата лява страна изтръпва зверски...Мислех, че сме приключили тая сага и нещата наистина са били от захапката до преди седмица...Сега пак се обажда тая гняс неземна и пак ми е изтръпнала лявата страна... Направо ще се гръмна вече Grinning

# 567
Rouina91, за последно, че не е много по темата Simple Smile За проблемите със ставата на челюстта и мускулите на лицето ходех на физиотерапия в Окто. Ако си от София, имат 2 центъра. Аз ходих на Оборище. Прави ми ултразвук, един уред за отпускане на мускулите и после ръчни масажи за мускулите. И това подобряваше състоянието ми. След като забременях продължих, но без ултра звука. Аз заспивах буквално до последният масаж, който беше много болезнен. Някои от масажите ги има в YouTube. Ако искаш мога да ги потърся и да ти ги изпратя. Не се поемат от ЗК и си плащах на посещение по 110лв, но сега са вдигнали още малко цените. Ходех един път в седмицата. Но надуха ли ме вятъра и започват болките в ставата, ухото и главата.

Иначе докато разберат първият път какво ми е отне 4 месеца, ЯМР, скенер, безброй прегледи и разни наркотици.

И все пак не спирайте да вярвате, че чудото ще се случи. Въпреки всички пречки при мен се случи. Надявам се на всички пътя да ви е по-кратък и скоро да има много положителни тестове.

# 568
Здравейте момичета, надявам се темата да е правилното място за въпроса ми. По принцип правя тестове за овулация между 15-19 ден и са положителни около 17-18. Този месец не успях да хвана с тест през тези дни и реших, че не е настъпила, но заради течение, характерно за овулацията, днес си направих отново на 23-ти ден и изглежда (почти) положителен. Цикълът ми е обикновено 31-33 дни. Възможно ли е при толкова късна овулация да настъпи бременност?

# 569
Естествено. Ако не беше, жените с нередовен и дълъг цикъл нямаше никога да забременяват.

Общи условия

Активация на акаунт