🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-37

• 23 627
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Diva, аз останах с впечатлението, че на Нисан и се губи някоя и друга година.
Добре, че починалата леля е оставила интересни снимки.
Тази учителка е познавала Нисан преди или след земетресението?
Защото каза, че тя никога не е имала куче.
А то, ако е на Динчер, трябва да се е появило след земетресението.  Освен, ако не са поддържали някакви връзки по роднинска линия, докато родителите са били живи.
Иначе информацията за земетресението е интересна, благодаря!
Поне стана ясно и защо е махнала бенката. Wink
Чийдем знае кой бутон на Ешреф да натисне. Добре го познава.
Хвърли го в размисли 
" Има две причини да не видиш нещо- или е много далечно или е много близо"- това ми хареса.
А Фъстък е толкова ценен за Ешреф, че онези ще платат за всяка дупка с живота си.

Туфан е забележителен образ- браво на актьора!
Да видим какво ще се случи с прокурорката, но след като Чийдем разбра, че тя води следствие срещу нея, няма да има голям шанс.

# 661
Добро утро!

Добре сте се сетили за този Туфан. Даже и името му е едно такова. Много ме дразни и е доста глупав. Кадир имаше много долра сцена с него. Ама как не са се сетили да убият Ешреф Stuck Out Tongue Winking Eye

# 662
Добро утро!
Рисунка на деня

Днешната рисунка принадлежи на Елнур Мамедов, художник от Азербайджан. До момента той е художникът, който е рисувал най-много Чаатай. До „Защитник“ не е пропускал нито една роля. Съжалявам, че е изтрил повечето си рисунки (не само с Чаатай) - вероятно в някакъв момент не е харесвал старите портрети и е предпочел да ги изтрие.

Портретът по-долу изобразява Ешреф и Нисан, съпоставяйки два образа от първия епизод на сериала.

Видяхме Кадир с интервю за ИВИ. Там той също подписваше картички.
Сега и Демет.

Хайде и Чаатай да се появи най-после! Wink

Желая ви прекрасен ден! Hug

# 663
Добро утро!☕
Аз съм на половината на серията, но за мъжа на Айтен останах с впечатление, че не е той. Въпреки, че в началото това внушиха, щом за  Фарук е така, значи не е той. Ще се доверим  на Професора.
Друго което забелязах, Ешреф много грижовен към Нисан, та палтото си даде на нея, та при доктора навсякъде с нея, загрижен, не я остави този път. Е, Гюрдал прояви съображения.
Другото  което си мисля, че началникът на полицията възрастният мъж ще тръгне да доразвива делото след инцидента с прокурорката и може да докара нещата до края със всичките лудости на Чийдем. Защо иначе е в роля?
Кадир, хитър -малоумник!
Края го гледах още в сряда, ами да, Нисанче, заби нож в сърцето на Ешреф, с това унижение като избра Динчер. Но както и вие сте изкоментирали причината ще да е друга и Ешреф ще страда до като истината стигне до него.

Нези, и ние не можахме да намерим сокчета "TeaKina"  в Истанбул. Бях казала на дъщеря ми да проверява  (аз бях заета) и тя на две места след това беше попитала и останала с впечатление, че даже не са я разбрали.
Иначе си много оригинална с идеи, поздравления!
Скрит текст:
Любопитна съм и бих искала да опитам сока, но не исках да ти причинявам пратки за чужбина, пък и не са евтини тези услуги. Аз така или иначе ще ходя пак до Истанбул за зъбите, та може да ми кажеш от къде ги купуваш

Благословен ден ви желая!
Въведение Богородично!
Нека божията майка закриля нас и нашите близки!

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 11:28 от eliet

# 664
Ели, бих ти пратила с най-голямо удоволствие!
Но, щом ще ходиш в Истанбул, ще ти кажа как да го намериш.
Само не вярвай на "информацията ", че го има във всеки супермаркет! Joy
Така им е удобно на някои да си пишат, защото ....те си знаят.Close

Обещах да пиша за Чийgем.
Това, което Чийдем направи с думите „Искам да прекарам една нощ с теб… Само една нощ… После ще направя каквото искаш“, е един от най-силните демонстративни ходове на власт, отчаяние и токсична любов в сериала досега.
И е важно да се разбере какво всъщност стои зад тези думи, защото това НЕ е любовна молба. Това е нещо много по-дълбоко, много по-тъмно.
 Чийдем е в ъгъла.
Тя знае, че Ешреф вече и няма никакво доверие.
Знае, че Нисан е емоционалният център на Ешреф.
Усеща, че системата се затяга около нея (записите, прокурорката, убийствата).
Всичко това може да я унищожи.
Тя каза на Нисан- " вече нямам какво да губя. Щом не е мой, няма да бъде и нвой"
Чийдем обича Ешреф по начин, който няма нищо общо с любовта.
Това е зависимост, обсебване, нужда.
Тя се бори за идентичността си.
Иска да бъде някой за него.
Дори за един час, за една нощ.
Това е толкова тъжно...Това е  такъв недопустим пробив в бронята и и същевреминно доказателство колко зле е положението и.
Това е моментът, в който виждаме Чийдем в най-тъжната и форма.
За първи път тя показва чак такава слабост,  желание да бъде обичана, страх, че изчезва от живота на Ешреф, нужда да бъде избрана, дори готовност за самоунижение.
Това е самият връх на нейната трагедия.
Поне аз така го чувствам.
За мен е напълно необяснимо как и кога загубваш  своята идентичност,  и имаш болезнената нужда да останеш някак част от живота на човека, когото никога не си имал...
Чийдем в момента не е жена, не е стратег, не е началник, тя е един инстинкт. Чист, неконтролиран, оголен до нерв инстинкт.
Тя реагира „животински“, кото животно, притиснато до стената.
Преди тя ловуваше.
Манипулираше, изпреварваше, контролираше.
Сега е с разкъсан контрол, при това за първи път.
Чийдем не иска да бъде жертва.
Но ситуацията я поставя именно там.
И тогава в нея не остава нищо човешко.
Само инстинкт за оцеляване.

Честит празник!
"Ден на Християнското семейство "

Да са благословени семействата ви! Heart

# 665
  • AMS

Привет и благодаря за реакциите и коментарите!!!
Разследването продължава.
Нисан и тя продължава >>>

Да, и според моите сметки Нисан не си спомня периода
след земетресението до идването в Истанбул.
Снимката ѝ с кучето е след земетресението, но къде.
Предвиждането ми, че Чийдем ще подпали стената със снимките,

е на път да се срути >>>

Явно това са снимките събрани от Динчер
и Ешреф се добира до тях.

# 666
  • Ямбол
Здравейте мили момичета и аз изгледах епизода! Честит Празник на Християнското семейство ❤️.
Епизода беше много хубав понеже имахме от всичко - любов,отчаяние,отмъщения,екшън и куп смесени чувства. За престрелката с Туфан всичко е ясно с него ще си получи заслуженото този льольо. Шамфъстък а милия пак пострада.Много ми е забавен Ешреф как има специална връзка с колата си много сладко. Добре ги наказа.Кадир се прави на умен,ама ще му изкопаят гроба ми се струва с това негово хитруване. Ешреф и Нисан ехх най -накрая да изживеят тази любов дори за една нощ.Тук ми идват на ум думите на Ешреф :" Човек,който ще бъде нещастен цял живот един ден ще бъде щастлив" .Мисля,че този ден за тях беше този. Слънцето се показа и за тях.Макар и не точно след като ги заваля дъжда.
Колко метафоричен е факта,че Нисан ревнува от другата жена Рюя.Толкова безценен ще е момента в който разбере,че винаги е била тя.Единствената жена за Ешреф.Неговият сън.Неговата единствена любов в живота.Толкова истинска беше сцената помежду им сякаш ги беше страх да се отдадат един на друг.Хем се противопоставяха хем се желаеха като луди.Ама любов ли бе да я опишеш.Душите им горяха да се слеят.
Ешреф :" От този момент не мога да ти обещая щастие,но ти обещавам,че ще те обичам до края" Ах Ешреф Тек какъв вдъхновяващ мъж си.
Нисан " След тази красива фраза ще ти призная нещо .Дълго чаках този момент."
Ешреф " Знам ясно ми го показа "  😂 Ами като ще е Гарга да е рошава
.Както да прави жената я има пак халвета до края на сезона я няма 😂.
Сещате ли се какво беше казал Ешреф на Чидо за Нисан " Щом я видях я пожелах.Казах си,че тази жена някой ден ще бъде моя" Ех Ешреф Бей мечтата ти се сбъдна най-накрая. 🥰
Но мисля,че когато си говориха в леглото по халати точно в този момент и двамата бяха истински щастливи поне за малко. Най-накрая позволиха и на Ешреф да бъде щастлив с любимата си.
Как се ядоса на Чидо 😁че му звъни в такъв момент.Но определено знае как да всеки напрежение и да разбърка настройките на Ешреф.Наисъина има биполярно разтройство.Щом поръча да приключат майка и.Раена ми е на Кадир.Да вземат да си съберат тези двамцата лика прилика .
Айтен дали наистина сама се е наранила не ми и глежда на така жена ама то знае ли се вече .Дано професора да разнищи случая. Вече научихме защо Нисан е махнала бемката не че не се досещахме де.Става ясно,че наистина и се губят съществени спомени от детството ,който са ключови.Добре,че взе всички снимки от учителката си .Може да ги занесе на психолога и така да започне да си отключва спомени.Явно припадъците и са на стресова основа. Добре,че видя снимките с кучето,че да навърже,че това момче от детството е Динчер.Точно заради това тя нарани Ешреф като му каза,че избира да продължи Динчер и избира кариерата си .Понеже иска да е наблизо за да открие информация за детството си както общо има Динчер.Да си навърже цялостната картина,което за нея ще бъде истински шок накрая. Всички знаем,че от началото наистина не пукаше  за Ешреф, а само за Афра  ,но след като започна да има интерес към него и се влюби в него винаги го брани.Понякога го наранява да така е,но и тя води собствената си битка.Макар,че ако сподели на Ешреф всичко няма да и се налага да и е толкова трудно
,но все пак е сериал.Каквото и да става съдбата на Ешреф и Нисан е написана с кръв и те винаги ще се теглят един към друг до самата им смърт. Какъв мислите е резултата от теста за бащинство ?Дали Ешреф е син на Хадър?Дано да е така.. Много си приличат двамата. 🩵
В трейлъра виждаме Чидо по секси нощница в отчаяно желание и тя да бъде съблечена от наш Ешреф,ама няма да я огрее горката.Ешреф никога,ама никога няма да постъпи така с Нисан.Сигурна съм. Чидо иска любов макар и за една нощ да разбере какво е това да бъдеш обичан макар и за малко.Тя иска внимание.Това нейното е маниакалност,а не обич.Аз го описвам като отчаяние понеже тя вече няма нищо. Дори професията си ще загуби. Те е една самотница,която е нещастна и иска и другите да бъдат нещастни като нея.Щом тя не е щастлива значки другите няма да бъдат.Тя е егоист,който мисли за носа себе си и собствените си цели.Ъочно като Кадир. Стената със снимките не е от къщата на Чидо.На мен ми прилича на мазе или някаква стая като склад.На стената и а снимки на Ешреф и неговите хора,на Рюя и на Нисан на сцената,когато пее . Ако Ешреф се загледа внимателно преди да изгорят снимките ще се досети,че има нещо.Все пак е умен мъж. Което ме навява на мисълта,че си е изгорил ръката в опит да вземе снимките.Ръката му беше превързана.Въпроса кой е докарал Ешреф до тази стая.Дали е план на Динчер за да обърка мислите на Ешреф да му насочи фокуса отново в търсене на Рюя, а не толкова към Нисан. Определено ни очаква интересен епизод отново. Нямам търпение вече ,а е само петък 🤔. Ей това е успеха на сериала да накарат зрителите да нямат търпение за следващия епизод и да искат още и още.. ❤️

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 13:05 от roxy94

# 667
Колко е вярно не знам, ама дано да е вярно.
Чаатай Улусой, е избран за най - красивия мъж в Турция през 2025 г. 💙

# 668
Еле, за мен беше най-красим мъж и за 2023, и за 2024. преди това не съм знаела за него. Hug

Аз още не съм изгледала серията с превод. Но ще направя един паралел с Medcezir. Яман и мира само се гонеха, постоянно се караха и ревнуваха. всичките им проблеми бяха от това, че не си казват всичко, постоянно нещо не бяха разбрали и ако в една серия са в добри отношения, до края ще се скарат, защото някой е изревнувал или е постъпил глупаво. Там и криминалната нишка беше силно застъпена. Яман постъпи зле с мира само веднъж и после горчиво съжаляваша, а дори не знаеше, че разсъжденията му са грешни.
Мисля, че и този сериал има същата динамика. Карат се, събират се, нараняват се и тн. Не мисля, че тук ще имаме щастлив финал, но то и в оригиналния ОК май няма хубав край. Аз не го изгледах.

Щастливи поне за ден, но те и за една нощ не успяха да са щастливи. Имаха между две реклами време щастие. В мигът, когато той трябваше да се остави на момента и да забрави напълно за Руя, Чиидем се намеси и пося зрънцето на съмнението в него.

Тя не е чиста пред него защото не му каза още когато имаше тази възможност. Отново както в Medcezir имаме неизказани неща, които да наранят другия. Сега тази ѝ постапка силно го нарани. Ако сама му беше разказала сигурно нямаше толкова да го заболи, а сега се почувства предаден и унижен, а тя живее със страха, че няма да прости истинското ѝ предателство

# 669
Ели, помниш ли, че когато се прибра от Кан, на летището в Истанбул, репортера му каза това-че е избран за най- красивия мъж. И той каза "Estağfurullah"
Скромен, както винаги!
Естествено, че за нас е най-красив от доста преди 2025г. Kissing Heart
Благодаря ви за разсъжденията, момичета!
Roxy, много красиво си описала всичко!  Hug
Това, което направи Нисан е саможертва + вина + панически страх Ешреф да не разбере истината.
Тя не го изоставя, тя се самонаказва.
Нисан е с разбити граници, защото животът и е бил травма след травма.
Когато някой я постави в капан (като Чийдем), тя не се бори, не бяга, а приема, че това е цената, която трябва да плати
Така реагират хората, които са преживели насилие и загуби.
Те вярват, че трябва да жертват себе си, за да спасят другите.И тя точно това прави.
Защото вярва, че по този начин  ще предотврати катастрофа, а и ако се отдръпне,няма да бъде разобличена, съответно, ако не каже истината, той няма да се отвърне от нея
И всичко това е лъжа, която казва на себе си, за да не рухне.
Ешреф преживя това не просто като отхвърляне.
Той преживя повторение на собствената си трагедия.
Веднъж вече обичта му е довела до катастрофа.
Веднъж вече е загубил „своята Руя“.
Веднъж вече е гледал как му се изплъзва, докато той е с белезници.
И сега - същото.
И то точно след като за първи път от години е имал право да бъде мъж, да бъде желан, да бъде жив.
Интимността за него не е „една нощ“.
За него това беше чистене на душа, глътка светлина, първият му истински избор към живот.
А тя го смачка точно когато той се отвори.
Не защото не го обича, а защото е уплашена.
Унизяването пред Динчер е особено тежко за Ешреф, защото той е мъж на честта.
Гордостта му е оцеляването му.
И Нисан не само го отрязва.
Тя го отряза публично, почти хладно, рационално и то пред човек, когото той смята за абсолютна противоположност
Това е удар в сърцевината на мъжката му идентичност.
И въпреки всичко…той пак я обича и затова страда.
Гери,  специално за теб е този паралел.
Само като чух "Öğle mi " и веднага се сетих за тази сцена от Medcezir.

В единия случай имаве младо момче, разкъсано между ревност,неувереност,
чувство за малоценност, при което болката е сурова, необработена.
Момче, което още вярва, че ако беше „друг“, тя щеше да го избере.
А сега имаме мъж, който вече е живял, умирал, убивал, губил.
Там болката е тиха, тежка, дълбоко вкоренена.
Той знае, че любовта не е достатъчна, че светът и е различен, че присъствието му може да я нарани и трябва да си тръгне, преди тя да се счупи.

# 670
И Яман, и Ешреф са видяли само лошото от заобикалящия ги свят и сякаш вярва, че любовта не е за тях, че те не са достойни за нея.

Нези, благодаря за кадрите.

# 671
Гери, паралелът между сцените е потресаващо силен, защото те показват едно и също.
Един и същи човек, който  губи любовта си,
изиграно от един същ актьор… но не е само това.
Интересно ми беше да видя как Чаатай играе младежа, който още не знае какво е да загубиш и мъжа, който вече го е преживявал толкова пъти, че знае кога точно идва краят.
Очите на Яман са объркани.
На Ешреф-празни, фиксирани напред.
А жените и в двете сцени стоят неподвижно, искат да го спрат, но не го правят.
Той изпитва болка, тя- вина.
Той си тръгва, тя остава.

„Любовта винаги си тръгва първа.“
Confused

# 672
О, да така беше Нези. Аз си спомням тежката чанта, която беше наметнал и колкото и вежливо да отговаряше, от всякъде личеше, че му е страшно досадно да му задава въпроси. И като каза:"До вкъщи ли ще вървиш с мен" ...ох,  И аз съм същата.
Рокси, я изчетох с удоволствие. Много подробен анализ и съм абсолютно съгласна.
Кадир и Чийдем да си станат двойка.
От, Ешреф нищо няма да получи Чийдем.
По-добре да не опитва, че веднъж като опита Ешреф ще и хареса и няма отърване.😀

# 673
Ели, всъщност ние не знаем дали не го е опитала... Wink
И затова да няма отърване от нея! Joy

# 674
Точно. Може да е опитала и затова да се е пристрастила.
Имам чувството, че във фрага Ешреф е подпийнал в апартамента на Чийдем. Но въпреки всичко си мисля, че след кадъра, който виждаме с натискашата му се Чийдем, той ще я отблъсне. Би било твърде буквално, а те не правят такива неща с фраговете. Да видяхме сватба?

Ако се поддаде, аз ще му се разсърдя. Нали знаете как му се сърдих на Семих Атеш.

И докато изгледам серията с превод ще коментирам друго, за което не ми трябва превод. Много беше сладък Ешреф докато ѝ помагаше да се съблече. Хич не я погледна. Нали е Истински Джентълмен и извърна поглед Stuck Out Tongue Winking Eye Нали и миналия сезон като му каза, че няма да го пусне, защото е гола и извърна поглед.

Общи условия

Активация на акаунт