Работа, CV-та, HR-и, съвети - 102

• 20 626
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Т.е. на смени и по график?

# 196
Ами това няма как да го знам. Всяка аптека и дружество си има свои правила. Предполагам, че завеждаш пристигнала стока. Т.е. повечето работа би била сутринта, когато пристига стока от различни доставчици. Не знам какъв е и обема на работа, но допускам, че може да се отнася за няколко аптеки в даден район, за да бъде уплътнен 8-часов ден. Дори и аптеката да работи до късно, едва ли ще има нужда и от по-късни смени за тази длъжност. Но само разсъждавам. Не знам дали е така.

# 197
По време на пандемията с Ковид трябваше да направя съкращения във фирмата. Имаше две лица с ТЕЛК и трябваше да се иска разрешение от Инспекцията по труда. Доста дълго разменяхме писма, но не разрешиха, закона сериозно ги пази.

# 198
Може да е грешно виждането ми, нямам досег до ТЕЛК, не съм имала и колеги със, но това цялото пазене не влияе ли по-скоро негативно и фирмите просто не искат да назначават с ТЕЛК, за да не става животът им по-сложен?

# 199
  • София
Ха-ха.

П.П. team morale не значи морал.

# 200
Някой знае ли работното време като стоковед в аптеки? На смени ли е, с работното време на аптеката ли, как?
За коя аптека става въпрос? За Гален мога да ти кажа.

# 201
Освен това при фирми с над 50 човека персонал закона изисква да има определен брой работни места за лица с ТЕЛК. Ако не се назначат и няма такива не знам дали има санкции.

# 202
  • София
Може да е грешно виждането ми, нямам досег до ТЕЛК, не съм имала и колеги със, но това цялото пазене не влияе ли по-скоро негативно и фирмите просто не искат да назначават с ТЕЛК, за да не става животът им по-сложен?
А как се разбриа дали даден човек има ТЕЛК? Освен в медицинското при започване на работа, не знам дали изобщо се пита на интервю (на тези, на които аз съм присъствала, никога не е ставало дума за ТЕЛК). Та, не знам дали работодателят не разбира за ТЕЛКа вече при подписването на документите - може и да греша, разбира се, но това е моето разбиране поне от моят опит.

# 203
Длъжен е да го обяви преди сключването на договор. Иначе не се възползва от предимствата и закрилата на ТЕЛКа.

# 204
  • Melmak
За стоковед - в аптека медеа виждам, че стоковед слагат и на каса. Продава козметика и други неща без рецепта. Само ако си с рецепта или имаш нужда от консултация, тогава на гишето на фармацевта.

# 205
Значи във  всяка аптека е различно.

# 206
И аз това казах - във всяка аптека е различно. Предполагам да завеждаш стока не отнема много време (работила съм с аптеки и зареждат всеки ден само с нужното).
Гален пазарувам от тях онлайн. Имат добри цени. Не съм видяла техни аптеки в София (може и да имат). Знам, че позиционирани в Хасковска област.

# 207
  • Melmak
Гален имат и аптеки в София, една май беше в Студентски или Младост (не съм сигурна къде точно, но имат). Иначе са разположени основно в Хасково. Често бият и Ремедиум като цени, аз пазарувам от тях онлайн също. Над 50 лв ползваш безплатна доставка.

# 208
Хасковска верига е, но имат аптеки и в Пловдив, София, Свиленград, Харманли и други градове. Принципа им на работа е един.

# 209
За Sopharmacy става въпрос.
В Гален как е?

Общи условия

Активация на акаунт