Работа, CV-та, HR-и, съвети - 102

• 20 655
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Пускаш СВта, ходиш по интервюта, пък не си длъжна да почнеш, ако не ти харесат условията. Да не те обезкуражавам, но работа с документи и справки не е нещо специфично, така че нямаш предимство пред други кандидати, не очаквай нещо уау като условия.
Складова дейност - това си е склададжия. Вариант е да си търсиш работа някъде, където продават от склад и фактурират на момента, но предполагам там работят хора с някакво икономическо образование. А условията няма да са кой знае какво.

# 241
Пропуснала съм дали си споделяла с какви програми работиш. Ако е общо с документи и справки, най-близо до това е офис асистент/мендижър. На някои места са по-добре платени, ако си личен асистент на конкретен човек. На други си общо за фирмата асистент/рецепционист. Прегледай също HR асистенти, понякога на начални позиции не се търси много опит. В категория "административни" съм срещала и дентален асистент да се търси без опит - защо е в тази категория не знам, предполагам не се изискват специфични познания и е свързано с администрация или поръчки на консумативи. Разгледай всичко в тази категория и виж кое би те устройвало.

# 242
Като програми, имам опит с две различни ЕРП системи, като с едната -над 10 г.
Иначе да, пускам СВ - та навсякъде, където ми хареса малко, пък ще видим.
За фактурист също става, стига да няма специфични счетоводни изисквания. И тези обяви гледам.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 09:58 от Шефът Антонио

# 243
  • Melmak
А за фактурист как ти се струва?

# 244
Шеф Антонио, ето една такава обява за Пловдив. Потърси в търсачката по ключови думи дали има още, иначе в София е пълно с такива. Пише, че не се изисква опит, и да има нещо специфично ще те научат:
https://www.jobs.bg/job/8178292

# 245
И в администрацията на някое производствено предприятие ще се справиш, там е лесно- осчетоводяваш първични документи, изчисляваш заплати, попълваш някой и друг документ, някоя вътрешна ревизия, митница, елементарно е. Парите не са много, но и работата не е.

# 246
Точно в някое производствено предприятие искам. Големите фирми са по-коректни.
Full Heart,  гледах я тази обява, но работодателят го описват като некоректен в групите и с текучество.

# 247
В Джобс явно има вече опция да се избират и длъжности, изброени са всякакви и може да се разгледат и подберат. Може да се оформи подобно търсене, категория само Производство / хранително вкусова пром. + примерни длъжности. Нарочно не сложих Адм. и офис дейности, защото тогава налива стотици обяви пълнеж от всякакви сфери.
Скрит текст:

Представям си нещо като тази обява по описания профил и желания. Естествено не съм сигурна дали е точно офис базирана.
https://www.jobs.bg/job/8198873

Редактирам, още една с търсене на образование в ХВП + ERP.
https://www.jobs.bg/job/8173750

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 14:48 от Miss_Kaprisse

# 248
И в администрацията на някое производствено предприятие ще се справиш, там е лесно- осчетоводяваш първични документи, изчисляваш заплати, попълваш някой и друг документ, някоя вътрешна ревизия, митница, елементарно е. Парите не са много, но и работата не е.

Не съм съгласна. Всички професии изглеждат лесни, когато ги прави някой, който ги разбира. Вие ми звучите все едно подценявате труда на счетоводителите, като елементарна професия. Смея да твърдя, че в големите фирми няма елементарни неща, така че грешно насочвате най-малкото човек, който каза че не се интересува от счетоводна работа.

# 249
  • София
Ами, има си обективно по- лесни дейности, каквото и да си говорим

# 250
Как ще подценявам собствения си труд? Изброеното са елементарни неща,  не е приключване.

# 251
Явно аз съм мега карък, тъй като за 20+ години трудов стаж не случих на колеги, които да могат да вършат тези елементарни неща.

# 252
Ако колегите са шлосери или шивачки, нормално да не могат.

# 253
Е стига де, ако в някоя фирма някой върши от всичко това по малко и е 5в1, защото работата е малко и алабала или процесите са мишмаш както дойде, ОК... Ама не означава, че навсякъде е така и  тези дейности са елементарни. Къде е митница къде е ТРЗ или счетоводство. Където съм работила винаги това са били 3 различни отдели, различни длъжности и не са взаимозаменяеми. Нито някой разбира достатъчно и от трите, за да ги върши адекватно без батаци, нито обемът работа или вътрешните процеси го допускат.

# 254
А кога е по-подходящ момент за напускане? Декември или януари? Нямам нова работа за момента. Надявам се да намеря нещо до месец - два максимум. Чета, че много фирми не наемат в края на годината. Това за големите и аутсорсинг фирмите ли важи или по принцип?

Общи условия

Активация на акаунт