За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 8 022
  • 290
  •   2
Отговори
# 30
Моето е късно октомврийче, та беше облечено с боди потник, блузка, панталонки, шапка и дебело, зимно порт бебе до колата. Акушерката ме скастри, че не били достатъчни тези дрешки, трябвало още поне още един слой дрехи отгоре. Според мен си беше ок, предвид портбебето, в колата беше достатъчно топло.

# 31
Моето също беше късно октомврийче, облякохме го с боди с дълъг ръкав, блузка, ританки и шапка. Още като ни го дадоха в болницата го поставихме в столчето за кола и го завихме с плетено одеяло, после в колата му махнах одеялото, т.к. беше топло.

# 32
  • Пловдив
Голямота дете го карах на бебешко плуване, включително го и потапяха. Никога не му е влизала вода. Вода не може да възпали ухо, ако е замърсена и има бактерия - да.

# 33
На колко седмици трябва да е бебчето, за да мога да го поставям в електрическата люлка/шезлонг (нашата е La Scala)?

# 34
Ако има легнало положение, от първия ден.

# 35
Те имат легнало положение, но са хлътнали почти като полусфера вътре. Та дори люлката да изглежда хоризонтална, повърхността за лягане не е. Мисля че за неукпепналия скелет и мускулите изобщо не е подходящо.

# 36
Важни е да не спи в люлката

# 37
Момичета, давате ли лъжичка с вода след хранене, за да си промие бебето устата?

# 38
В началото давах, но сега не толкова. И не в лъжичка, а в шишенце - сипала съм 20-30мл вода и когато шишето е около мен давам.

# 39
Здравейте, преди няколко часа забелязах в носа на бебето жълти като крустички, не са сополи, a а по-скоро като точици, които се увеличават. Като жълт секрет, но не го усещам да му е запушен носа. Той е на 27 дни, много е мъничък. Утре ще го заведа до педиатърката, но много се притесних.
Случвало ли ви се е? Възможно ли е някаква инфекция да е? Да промия ли с физиологичен разтвор?

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 20:45 от Sun_and_moon_

# 40
Момичета, давате ли лъжичка с вода след хранене, за да си промие бебето устата?

Никаква вода не съм давала преди захранването

# 41
И аз не давах вода. Много рядко. Тя и не я искаше.

# 42
Съвсем в началото промивах от време на време устичката след кърмене,с лъжичка вода по съвет на педиатър.

# 43
  • Пловдив
Давах вода от шише. Големият си пиеше, малкият не.

# 44
Здравейте, да попитам относно прегледите при ортопед и нефролог, които се правят на 6 месеца, дали могат да се отложат за седмия. Оказа се, че днес като звънях за записване на час за всички добри лекари най-ранните са в края на декември когато бебето ще е вече 7++ месеца. Дори не знам направление дали могат да ми дадат тогава.

Общи условия

Активация на акаунт