За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 7 860
  • 282
  •   5
Отговори
# 90
Ми явно моето бебе е сбъркано и не може да изкиха каквото я дразни🤷♀

# 91
Ами моя синковец 2 седмици беше с някакъв гаден секрет, който нито с кихане излизаше, нито с капки и физ. р-р се оправяше. Само и единствено аспиратор. Чист му беше носния секрет, нямаше бактерия. Много хъркаше и се давеше нощно време, плачеше. Като казах на педи, че ползваме аспиратор тя нищо не каза.
Не му беше приятно на детето, но няма как. Веднага след като дръпнехме секрета се успокояваше и на него самия му ставаше по-добре. Сополки като е имал с физ. р-р си ги е изкихвал или с клечки за уши също съм прихващала с въртеливи движения.

# 92
Момичета, нашият татко е с кашлица, правихме комбиниран тест, не е ковид, не е грип, кой знае какъв вирус е, но не искам аз и детето да се разболеем

Какъв сироп мога да взема за таткото?, какво противовирусно за мен ? и с какво мога да подсиля имунитета на детето?

# 93
За детето може да пробвате Биозин за подсилване на имунитета, а също и витамин С за деца. За таткото някакъв сироп против кашлица, вече зависи каква е кашлицата. За Вас някакви витамини. Аз лично от както е грипния сезон взимам най-обикновен витамин С.

# 94
Момичета, минахме ваксините по български имунизационен календар за 2ри и 3ти месец. 2рия месец бяха в двете крачета и доста по-тежко ги понесе спрямо 3тия месец, когато беше само в едното. На 4ти месец предстоят пак в 2те и въпросът ми е, има ли вариант да се отделят и да се сложи само едната, а на 5ти месец, когато по календар няма, да се сложи другата? Не разбирам защо е това бързане и слагане на 2 наведнъж 🥹 Имате ли опит с разделянето им в месеците?

# 95
Момичета, минахме ваксините по български имунизационен календар за 2ри и 3ти месец. 2рия месец бяха в двете крачета и доста по-тежко ги понесе спрямо 3тия месец, когато беше само в едното. На 4ти месец предстоят пак в 2те и въпросът ми е, има ли вариант да се отделят и да се сложи само едната, а на 5ти месец, когато по календар няма, да се сложи другата? Не разбирам защо е това бързане и слагане на 2 наведнъж 🥹 Имате ли опит с разделянето им в месеците?
Може да разделите двете ваксини и да ги биете през 30 дни. Нашият лекар още от самото начало ни каза, че не бие по 2 ваксини наведнъж. Щом и детето по-тежко ги е понесло, говорете с педиатъра.

# 96
И аз не давам две наведнъж. Календара е примерен. При проблем, ваксината може да се отложи. За това може и да разредите.

# 97
И ние слагаме по една. Не сме по календара, назад сме мисля с месец-два, че и започнахме по-късно заради ниско тегло.

# 98
И нашият педиатър ги разделя и така е много по-добре, колко плаче при едно боцкане, не си представям две ваксини наведнъж да му сложат...

# 99
И нашият ги разделя. Две боцкания няма на един път

# 100
И при нас ги разделя. На 5 месеца сме с 3 ваксини. По думите на педиатърката ги разделя "заради родителите " Grinning И аз не си представям 2 наведнъж.

# 101
Аз пък не виждам защо трябва да се проточват ваксините. То много от тях така или иначе са комбинирани, та дори да е една инжекция, пак са няколко ваксини. Предпочитам по-нарядко да трябва да ходя на лекар и боцкането да е по-нарядко, а ако има мрънкане след това, да е по-нарядко и то. Няма никаква медицинска причина да се бият една по една

# 102
Ако детето получи температура, обрив или плач, знаеш точно коя ваксина го е предизвикала. При две наведнъж – не е ясно коя е "виновна".

# 103
И какво като знаеш? Това с какво помага?

# 104
Те са си 2 отделни боцкания, в двете крачета, което за 1 ден е голям стрес за детето.  После и двете крачета болят. Тази за пневмококи боли повече.

Общи условия

Активация на акаунт