За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 7 054
  • 246
  •   1
Отговори
# 210
Те не никнат веднага, но започват да дразнят венците.
Нормално е. Нищо не съм давала още, дъвче всичко, лиги има. Държи се за ухото и слепоочието, всеедно я дразни нещо, от тази страна и повече дъвче,но не я боли все още.
Засега биба и гризалки, пръсти…….

# 211
  • UK
Смукането на юмруци и пръсти и пъхането на ръцете в устата е характерно за възрастта и не е от зъбите. Митове и легенди са това

# 212
Смукането на юмруци и пръсти и пъхането на ръцете в устата е характерно за възрастта и не е от зъбите. Митове и легенди са това

Така е, лигите също не означават зъбки

# 213
Дъвче си пръстите, не ги смуче😀
За лигите е нормално по принцип, да.

# 214
Дъвченето на пръсти е напълно нормално

# 215
Бебето ми скоро ще направи 10 месеца и не прави дори опити да седне само,камо ли да се изправи. Първото ми дете по това време беше доста активно.
Според педиатъра ще започне и няма защо да се притеснявам,но се притеснявам. Някакви съвети как да я насърча да се размърда моята дебеланка ?  Едричка си върви отдавна е над 10 кг.

# 216
По мои наблюдения повечето деца прохождат около годинката, а нормата е до 18 месеца. Не се притеснявайте.

И при мен второто дете проходи по-късно от първото. Всяко дете е различно.

# 217
По мои наблюдения повечето деца прохождат около годинката, а нормата е до 18 месеца. Не се притеснявайте.

Тук не става въпрос за прохождане, да не може да седне само на 10 месеца е нормално да се притеснява жената. Аз бих го завела при ортопед за лично успокоение, дори и педиатъра да твърди, че всичко е наред.

# 218
Може да пробвате, ако не сте, да го слагате в седнала позиция и придържайте, няколко пъти на ден, показвайте му как се прави , как вие сядате. Ако не иска, да свиква. Ако не може да седи сам, не се задържа добре и се клатушка, давайте му пръстчета както е легнал, да хване и да се набере да се изправи. Упражнява мускулите. Ние така правихме дълго време. А за изправяне ни свършиха работа от тези халки за кошара, в един момент започна да се набира и на колена заставаше, а после му показах как да стъпи , че да се изправи и почна сам.

Бебето ми скоро ще направи 10 месеца и не прави дори опити да седне само,камо ли да се изправи. Първото ми дете по това време беше доста активно.
Според педиатъра ще започне и няма защо да се притеснявам,но се притеснявам. Някакви съвети как да я насърча да се размърда моята дебеланка ?  Едричка си върви отдавна е над 10 кг.

# 219
Когато го поставя в седнало положение си седи дълго време,не пада,но не сяда само от легнало положение.

# 220
При моето бебе помогна масаж,по съвет на педиатър. Слагате я по корем и с четирите пръста на ръцете,леко разперени,поглаждате от плешките до кръста. Така няколко пъти. После точков масаж с палците на ръцете,покрай гръбначния стълб,отгоре до долу. Два пъти на ден.

# 221

Тук не става въпрос за прохождане, да не може да седне само на 10 месеца е нормално да се притеснява жената. Аз бих го завела при ортопед за лично успокоение, дори и педиатъра да твърди, че всичко е наред.
Тя казва, че може да седи, но не иска само да го направи. Не виждам нещо притеснително. Моите и двамата се научиха да сядат сами след чак след като проходиха, а проходиха рано, единият на 9, другият на 10 месеца.

Племенникът ми до годинката само лежеше, не пълзял, не е седял. На около 13-14 месеца започна да сяда, да се изправя и да прави стъпки. Той също беше едричко бебе и явно му беше по-трудно.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 13:16 от Tessaria

# 222
Аз за мое спокойствие бих завела детето на ортопед. Иначе най-вероятно нищо му няма. Просто има и по-мързеливички деца.

# 223
  • UK
Няма мързеливи деца. Ако нещо го могат, те го правят. Децата са изследователи и обичат да тестват възможностите си - когато са готови за следващата стъпка, те я правят. Бих се консултирала с детски физиотерапевт/

# 224
  • Пловдив
Голямото ми дете си беше кукла - седеше и можеше да се занимава с каквото му дам.
Малкото и до сега почти не иска да седи - все е в движение, въргаля се по земята, катери се и т.н., имаше период и където в стола за хранене не искаше и се хранеше прав или на четири крака стоеше, докато го хранех.
Иначе има и един тегав период, където хем не могат да ходят, хем не желаят и да стоят седнали.

Общи условия

Активация на акаунт