За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 7 054
  • 246
  •   1
Отговори
# 240
Моето кърмено бебе изкара една година с Филипс авент natural response, размер 2 и не е имала проблеми с гърдата от него. Кърма от шише е яла, като ме няма мен и беше с шише, докато не стана време да ги махнем на една годинка и сега спи пие кърма от чашка, като не съм с нея. В болницата имаше еднократни биберони на медела и с тях също не се е объркала за гърдата. Ако ще кърмите и се налага шише понякога (може и да не се наложи), задължително трябва да тече бавно от него и размерът не се променя през цялото време, докато не стане време да се спрат шишетата на годинка

# 241
Здравейте.
Много съм притеснена, бебка е на 6 месеца, захранването започна, не отказва да яде нищо. Но от две седмица кашля и се дави много.  Ходихме на белодробен, правихме снимка, и всичко е чисто. Няма проблем с дробовете. От раждането бяхме на АР мляко, заради рефлукс. Към третия месец,  започна да пие обикновено аптамил по препоръка на лекар.  От вчера отново сме на АР, педиатърката предполага, че е от рефлекс. Имали ли сте такъв проблем,  не знам на какъв лекар да я водим вече.  На какво може да се държи.

# 242
Здравейте.
Много съм притеснена, бебка е на 6 месеца, захранването започна, не отказва да яде нищо. Но от две седмица кашля и се дави много.  Ходихме на белодробен, правихме снимка, и всичко е чисто. Няма проблем с дробовете. От раждането бяхме на АР мляко, заради рефлукс. Към третия месец,  започна да пие обикновено аптамил по препоръка на лекар.  От вчера отново сме на АР, педиатърката предполага, че е от рефлекс. Имали ли сте такъв проблем,  не знам на какъв лекар да я водим вече.  На какво може да се държи.

Ако проблема е рефлукс, нищо не може да се направи. Детето ще го израстне. Моят син беше със страшен рефлукс. До 7-8 месеца, повръщаше (даже и пюретата), кашляше и се давеше. Хранех го винаги възможно най-изправен. А самото захранване започнах от 4ти месец. Бързо бързо започнах да замествам хранения. АР млякото го спряхме на 9месеца и минахме на обикновено. Днес (на 1.6г. няма спомен от рефлукса).

# 243
Здравейте, момичета! Може ли да ми препоръчате добър кинезитерапевт в София за бебе на 2 месеца? Имаме проблем с главичката – държи я все на една страна (тортиколис).

# 244
Здравейте! Колко често сменяте пелена на новородено, миете ли дупето на всяка смяна и само с вода ли миете или и с душ гел?

# 245
Преди всяко хранене и също ако чуя/помириша, че се е наакало, независимо дали току що съм я сменила. Първия месец отиваха около 12-13 памперса на денонощие. Мия на течаща вода, когато е акало с малко бебешки сапун и минавам с кремче. Ако само е напишкано, минавам само със мокри кърпи Waterwipe.
*чудесен повод и за създаване на рутина масаж на коремче с намазнени пръсти по часовниковата стрелка около пъпа, така вадим и газчета и улесняваме следващото акане, защото и без друго повечето бебета получават най силен позив да акат докато се хранят. 🤗

Сега като е на 3 месеца понякога нощем не сменям памперса, ако се събуди да яде, за да не се разсънва, но не е добра идея като цяло защото може да се препълни и протече, а дори да не, пълен памперс си е дискомфортно.

# 246
Мия само наакано дупе. Пишкано минавам само с мокра кърпа. Наакано сменям веднага щом усетя без значение дали преди това съм сменила памперса. Напишкан памперс според пълнежа😃 Обикновено преди да излезем и преди да заспи.

Общи условия

Активация на акаунт