За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 15 392
  • 548
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, от кое килимче за игра сте доволни? Масово навсякъде и тук и в тему се продават сгъваемите, релефни с азбуката и цифрите на релеф, 1 см дебелина, но не ми харесва за когато бебче е по гръб, протърква й главичката. Постилам още одеяла, обаче пък става нестабилно като е по коремче, защото слоевете се прихлъзват. Та търся някое хем достатъчно стабилно като опора, хем малко по комфортно и текстилно и да е непромокаемо, както и да не пуска власинки като го "тества" на вкус 🙈🤗

# 451
Ние взехме от Екоплей. Да, по-скъпи са, но за мен напълно си заслужава. Качествено е, лесно се чисти, стабилно е. Имаме и едно по-бюджетно, подарък ни е, разликата е осезаема.

# 452
И ние сме с Екоплей dual cushion. Едва на него започна да иска да седи по корем.

# 453
Нашето беше/е от Алиекспрес 180х150х1 см. От една страна с букви, плодове, животни, а от другата с морското дъно.
Купихме го на супер ниска цена, но се оказа качествено. И до днес - 2 г. 6 м. го разпъваме да седи и да се търкаля на него. 😂.
Момичета, от кое килимче за игра сте доволни? Масово навсякъде и тук и в тему се продават сгъваемите, релефни с азбуката и цифрите на релеф, 1 см дебелина, но не ми харесва за когато бебче е по гръб, протърква й главичката. Постилам още одеяла, обаче пък става нестабилно като е по коремче, защото слоевете се прихлъзват. Та търся някое хем достатъчно стабилно като опора, хем малко по комфортно и текстилно и да е непромокаемо, както и да не пуска власинки като го "тества" на вкус 🙈🤗

# 454
Кога бебетата ви преминаха на две дремки за деня и по колко време спяха през тези две дремки?
Ако може някакъв примерен режим за сън на 6 месечно бебе...

# 455
Моето бебе мина на две дремки след 8 месец, но държа да кажа, че никога не сме имали строго установен режим, винаги съм се водила по нея. Все още сме на две дремки (10 месеца), като режимът е горе-долу следния:
Нощен сън: от 21.00 до 08.00
Първа дрямка: 11.00-12.00
Втора дрямка 14.00-15.00

Всички часове са ориентировъчни и могат да се изместят с 30 минути до час.

Кога бебетата ви преминаха на две дремки за деня и по колко време спяха през тези две дремки?
Ако може някакъв примерен режим за сън на 6 месечно бебе...

# 456
Изобщо не съм броила дремките - като спи, спи. По едно време на може би 7-8 месеца забелязах, че почти винаги спи два пъти на ден. Режимът за мен е напълно излишен и само води до стрес и нерви. Чак като спят само веднъж на ден има смисъл от някакъв режим, но дори и тогава не е задължителен.

# 457
Здравейте, детенцето ни утре прави 1 годинка, и от вчера на няколко пъти имаше достра странно поведение.
В асансьор-а при натискане на копчето за надолу, той нещо се изплаши и започна да трепери и се изпъна (продължи около 2 секунди).
Днес го водихме на плуване и отново сочеше водата в която имаше човек, който се беше гмурнал и в момента когато се показа, отново започна да трепери истерично за около няколко секунди и се изпъна отново.
Преди малко отново същата реакция, като посочваше airfryer-a, който не работеше, но за сметка на това работеше абсорбатора. Отново се тресеше все едно са тикове. Sad
По принцип е ходил на няколко невролога по други направления, и всичко е изглеждало наред..

# 458
Здравейте,
Имам момиченце на 1г и 4месеца. Вече повече от половин година има обрив по бузките, който не се повлиява от никакви кремове. Водихме я на дерматолог, изписа ни кремове, но те също не помагат. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли нещо, което да е помогнало? Бузките се зачервяват много и има ситни пъпчици, някои от които бели. Благодаря ви предварително!

# 459
Здравейте, прилича ми на алергия. Защо не я заведете на детски алерголог.

# 460
Момичета, вие правили ли сте/ще правите ли менингококова ваксина?

# 461
Здравейте, имам бебе на месец и половина. На кърма. Има дни в които просто не иска да суче особено. От вчера е така, за втори път се случва. Предния път ми намаля кърмата, сега се притеснявам, че ще се случи същото .
Суче , но малко. Предполагам, че е заради газове, защото я виждам, че се напъва да пръцка.
Избягвам да цедя, защото не пие от шише и се е случвало да изцедя и после тя да иска да суче , а да няма в гърдите достатъчно . Правя го в краен случай.
Има ли такива дни при вас и какво правите, за да запазите лактацията.

# 462
Изцеди, за да замразиш и да имаш, пък и да стимулираш. Може наистина заради дискомфорт да не иска да хапва. Моето бебе е на АМ, на 5 месеца е, все още ако нещо я дразни стомаха яде малко, днес например изяде 90 мл, напъна се да се изпръцка и изака и приключи с храненето. Но пък следващите хранения си наваксва, затова и не се притеснявам.  Тя няма едно с едно хранене еднакво, но поради различни причини някой път едно от храненето е различно. Случвало се е и да е превъзбудена или да й се спи много, тогава пак не иска да яде. Вчера например вечерното хранене беше така, не можа да заспи преди това за дрямка, та й се събра повече будуване. След банята се очакваше да е гладна, но хапна оскъдно, решихме да не я мъчим, защото се разплака. Оставихме я в леглото, заспа и след 30-40 мин се събуди и вече си дояде.

# 463
Мами, моля да споделите от кой инхалатор сте доволни...
Споделяно е, но досега не ми се беше налагало и не съм си записала.
Благодаря Ви предварително.

# 464
Здравейте, имам бебе на месец и половина. На кърма. Има дни в които просто не иска да суче особено. От вчера е така, за втори път се случва. Предния път ми намаля кърмата, сега се притеснявам, че ще се случи същото .
Суче , но малко. Предполагам, че е заради газове, защото я виждам, че се напъва да пръцка.
Избягвам да цедя, защото не пие от шише и се е случвало да изцедя и после тя да иска да суче , а да няма в гърдите достатъчно . Правя го в краен случай.
Има ли такива дни при вас и какво правите, за да запазите лактацията.

Пишете в темата з кърмене по-добре. Препоръчвам кърмене, докато бебето е сънено

Общи условия

Активация на акаунт