За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 15 367
  • 548
  •   2
Отговори
# 465
Мами, моля да споделите от кой инхалатор сте доволни...
Споделяно е, но досега не ми се беше налагало и не съм си записала.
Благодаря Ви предварително.
Мисля на Омрон да взимам по-натам.
Зависи за какво трябва, с физ р-р стават всички, но примерно с пулмикорт и вентолин не всички стават

# 466
Момичета, на прегледите на ортопед по ЗК плащате ли нещо допълнително?
На нас ни казаха 20 лв за ехограф. Та ми е интересно какво включва направлението тогава?

# 467
Моят педиатър ми каза, че направлението покрива ехографския преглед и не би трябвало да го плащам отделно. Обаче някои ортопеди си искат да им го платиш въпреки това.

# 468
И ние бяхме плащали 50 лв за ехограф, направлението покривало само прегледа

# 469
На мен в Поликлиника България ми казаха, че при нефролог на 6 месеца ехографията е включена, но ще платя 20 или 30 лв (не помня) административна (не потребителска) такса.

# 470
В тази поликлиника плащаш, защото си записал час онлайн, това е административната такса. Ако запазиш на място няма такса..
Иначе и ние 50лв доплатихме за ехограф

На мен в Поликлиника България ми казаха, че при нефролог на 6 месеца ехографията е включена, но ще платя 20 или 30 лв (не помня) административна (не потребителска) такса.

# 471
  • Бургас
Аз понеже запазвам през супердок си пишеше ,че трябва да се искат направление за преглед и отделно втора бланка за ехограф.Това и пратих на нашия педиатър пък ще видим какво ще ми пусне.

# 472
И аз запазвам през супердок и си пишеше, че ехографа се доплаща 50лв. На първия преглед така стана, сега и за втория ще е така.

# 473
Ние бяхме при д-р Младенов и си пишеше, че ехография се доплаща. Аз нямам драма с това. Сега пак ще ходим при него.

# 474
Ние бяхме на преглед в МЦ Медива при д-р Герчев, часът запазих през супердок и не сме доплащали, прегледа и ехографа ги покри направлението.

# 475
То не че ни е драма, важното е прегледът да е обстоен и адекватен, тук предимно ходят на платени прегледи по 100лв защото известните ортопеди не работят по ЗК, но все пак някои познати ходят по ЗК и не плащали нищо, та ми беше интересно какво де факто покрива направлението и да не ощетяват детето, най вече.

# 476
  • Бургас
Кардиолог, нефролог ,ортопед все трябва и ехограф иначе няма да е адекватен прегледа няма как.Интересното е, че това е нова практика защото с първото дете не са ми искали да си подплащам за ехограф не съм и срещала да го пише когато съм правила резервация.

# 477
Точно, то ехографът е същината на прегледа. Иначе с приблизителен успех и при опитен знахар да иде човек? Та ЗК уж покрива, а не покрива. Или щом покрива само прегледа, а не покрива ехографа, ако беше обратно какво? Щеше да направи ехограф, но без да каже гък и без да пипне и погледне детето, защото прегледа се доплаща?😅

# 478
Не мисля, че е нещо ново това с ехографа. Преди няколко години на преглед при ендокринолог, ме попита дали искам ехограф, защото се заплаща отделно. То е безсмислен прегледа без да ми погледне щитовидната жлеза, но явно си имат някакви особености, които разделят преглед и ехограф.

# 479
Особеността е, че искат да вземат повече пари. Не съм доплащала за ехограф нито при нефролог, нито при ортопед и за двете деца. Направленията си покриват всичко.

Общи условия

Активация на акаунт