За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 16 382
  • 601
  •   3
Отговори
# 570
Моето бебе нито веднъж не се е запичало от симетикон. Това са някакви митове

# 571
Мога да покажа митовете на снимка 😃 два пъти имаше колики силни, при които дадох еспумизан, следващото изхождане беше на топчета. В други ситуации каквито и капки и пробиотици да съм давала не е имала запичащо. Веднъж реших да пия и аз еспумизан, таблетки, такова ужасно усещане ми беше в стомаха, че се заклех повече да не го ползвам. Представям си на нея какво й е било. А в този период беше поспряла да има жилки кръв  в изхождането да видиш запек с кръв не е готино.
И двама гастро и две педиатърки ми казаха да не  давам нищо със симетикон.

# 572
Големият ми син беше с ужасни колики и само Лефакс имаше реален ефект. Не се е запичал.

# 573
Имам неотворен лефакс, някой ако иска да пише на ЛС.

# 574
  • Пловдив
Ваня, на фона на разкази от други майки за колики и никнене на зъби, си мисля, че моите не са имали, защото само са се сгърчвали понякога.

# 575
Моето бебе пък имаше колики само като имаше скок в растежа. В началото си виках съвпадение, ама е имало периоди по три седмици да няма колики и в пика на скока, голям дискомфорт от корема. Абоколикен, газ бимби и топло на корема и гушкане помагаше. 1-2 дни така с газове и плач вечер. И като се изака минаваше всичко. 😅

# 576
Здравейте,
детенцето ми е на 4 м и от 10-ина дни всеки ден има истерии, нервничене, трудно заспиване, постоянно пъха ръце в устата и е някакъв кошмар. На няколко пъти се принудих да и дам Панадол бебе (2,5мл и давам, по-малко от описаното на опаковката) без да има температура, защото просто не спираше да плаче. Успокоява я, обаче се замислих дали не и вредя така? Като няма температура? Предполагам, че е в процес на зъбоникнене, съчетано с регресия и усвояване на нови умения, но щом пък я успокоява все пак има болка, така размишлявам.

Както и други са писали Панадол бебе не е шега работа и без температура не е хубаво да давате. Купете някакви гелчета за никнене на зъби, защото най-вероятно това е проблема + регресия. Има както хомеопатични гелчета така и такива с лидокаин.

Относно коликите и симетикона - при всяко дете е различно. На синковеца давах лефакс + омнибиотик панда и не само, че не се е запичал, ами даже имаше период, в който се изхождаше след всяко ядене, а той имаше доста хранения. Говорим от порядъка на 10 пъти на ден. Изцяло на АМ. Но разбира се не при всеки ще подейства и не всеки ще остане доволен от него.

# 577
Не бих мазала с лидокаин изобщо. Може като едното нищо да дадете прекалено много. А това, че бебето си яде пръстите изобщо не е задължително да означава, че никнат зъби - бебетата просто обичат да го правят.

Аз на моето на годинка и три месеца и давам симетикон всеки ден, че си има газове. Редовно си се изхожда, по няколко пъти на ден. Като беше хванала диария, симетиконът изобщо не спаси положението също

# 578
Аз не виждам проблем стига да не се маже постоянно и всеки ден. Пък и на листовките си пише как да се използва, за да не се предозира. Иначе съм съгласна, че бебетата много обичат да си държат пръстите в устата. Вариант за успокоение на венците е някаква муселинова малка кърпичка навлажнена с преварена или бебешка вода. Изтисква се и се дава на детето. Ние с ММ редовно го правим и помага на детето.

# 579
Едно е да лапа пръсти, друго е да гризе пръсти. Чак пукане се чува.

# 580
Студена биба също успокоява.

# 581
  • Пловдив
Бибата помага, ако детето ползва.
Голямото дете покрай първия зъб изхвърли бибата и повече не погледна такава. По едно време се радваше на нормалните гризалки. На второто изобщо и не предлагах биба, но при него зъбите в комплект избивахе повечето пъти и прости имаше кисели моменти. А сега си лапа ръцете при все че не е от зъби, много му се дразня, но гледам да не наблягам върху това, че започва още по-настървено.

# 582
Биба ползва, но гризе пластмасата като я дразнят венците. Като й дам гризалка, понякога ги взима, понякога само я гризва и пак търси бибата да дъвче. Спечелих гризалки на Жирафчето Софи и едната много я харесва, сутринта си я взе и бая скърцане падна.

# 583
Здравейте дами!Колко мляко давате на бебе на 3 месеца?

# 584
Здравейте дами!Колко мляко давате на бебе на 3 месеца?

Нашият ЛЛ смяташе спрямо килограмите и за 5,2 кг (3ти месец) препоръча около 850 мл. Нашето момче понякога хапва и по 950 мл. на ден, но ЛЛ каза, че не е проблем, т.к. не върви шишко, а се движи около и малко под средното като кг за възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт