За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 23 199
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, имам бебе на 2 месеца, което е родено в 36 г.с. и се води недоносено. Тези дни предстои поставянето на първите ваксини - има ли някакви преподставки да се поставят 3те ваксини заедно (шествалента, пневмококи и ротавирусна) ? Като цяло има ли нещо по различно при поставянето на задължителните или препоръчителните ваксини от дете, родено на термин?

# 691
И родено доносено, аз не исках да слагаме всичко наведнъж. Мисля, че само ротавирусната съчетахме, но не помня с коя. Тя не е задължителна и е през устата.

# 692
Моето бебе се роди точно на деня на 38-ма седмица (две седмици от твоето, но все пак). Всичко слагахме заедно и се радвам, че не ги проточвахме във времето. Доста имаше болни последните месеци, а не исках да ги отлагам ваксините. Не е имала бурни реакции, поплака малко, гушкахме се и след минута вече се смееше. И трите пъти вдигна температура, панадолче и край, после веселушка.

# 693
Моите и двете са родени в 38-ма седмица, не съм разделяла ваксини, слагахме всичко както си е по имунизационния календар. Никакви проблеми не е имало; мисля, че само един път първото дете вдигна температура.

# 694
  • Пловдив
Голямото ми е родено в 38г.с. всичко слагахме по календар.
При малкия май едните ги разделихме.
Не са ми вдигали температура.

# 695
При баткото педиатъра ги раздели - на ходене по 2 , но сега с малкият не ми се иска да ги разделя, че не знам кога ще е здрав (все пак баткото ходи на градина) и за това искат да видя практиката на други педиатри.

# 696
Разреждането на ваксини е напълно излишно. Най-добре да си се поставят както са си по календар и да не се мъчи детето с по-чести боцкания. И в 36 гс се води недоносено, но е почти същото като доносените бебета - и моето е в 36 гс и дори и коригирана възраст не съм ползвала

# 697
Здравейте, имам бебе на 2 месеца, което е родено в 36 г.с. и се води недоносено. Тези дни предстои поставянето на първите ваксини - има ли някакви преподставки да се поставят 3те ваксини заедно (шествалента, пневмококи и ротавирусна) ? Като цяло има ли нещо по различно при поставянето на задължителните или препоръчителните ваксини от дете, родено на термин?
Здравей нашите близнаци се родиха на 34+0 г.с и педиатърката постави първата ваксина на 6 м коригирана възряст. Изключвам ваксините в болницата. И никога не им е поставила 3 наведнъж. Въпреки изоставането в графика. Първите 2 ваксини бяха ротавирусните през устата и чак тогава другите.

# 698
Здравейте, бебето ми е на 5 м и отскоро има много червени ситни пъпчици около устата, от постоянното лапане на ръцете и слюнките, може ли да препоръчате нещо, с което да я мажа по този повод?

# 699
Подсушаване и може да пробвате крема за устни и бузи на wooden spoon. Или пък павловича мас и тн.

# 700
Bioderma ABC perioral.

# 701
Здравейте.
Някой дали е използвал капките за колики и газове Аерис? Има посочена една дозировка , но не пише дали тя е подходяща за бебета.. Педиатърката все още не ми е отговорила.. Благодаря предварително!

# 702
Благодаря за препоръката! Виждам подобрение още след първия ден ползване.
Относно Aeris капките - ние ги ползвахме в началото за коликите, педиатърката ни ги препоръча, не видяхме особен ефект от тях. Давахме 20 капки вечер.

# 703
Моля препоръчайте гелчета при никнене на първи зъбки (бебето е почти на 4 месеца). Днес взех от аптеката gengigel и калогел, но не знам дали са достатъчно добри и дали няма нещо още по-ефикасно?

# 704
Най-ефикасното е нурофена, но той е като вече се вижда да пробива зъбче. Друго за съжаление не помага. Младежа има 2 зъбчета и когато го сърбеше го мазах с калгел, който имаше действие точно 1мин преди да се разреве наново 😁

Общи условия

Активация на акаунт