Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 451
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Не бих пила парацетамол без симптоми. Той не лекува, само облекчава симптомите. Аугментин е антибиотик и с нищо няма да помогне за вирусно заболяване. Билките не са задължително безопасни по време на бременност, за повечето не се знае изобщо как действат на плода.

Ако е просто настинка, не е добре, но не е толкова страшно. Ако е грип - грипът е опасен за бременните, затова задължително при лекар, ако го хванете. Аз като бях бременна, мъжът ми хвана ковид и се изолирахме един от друг вкъщи. Той винаги с маска. Защо да не може да спи в хола? Да ходи да спи там. Не виждам защо не би го направил.

# 391
  • Melmak
За гърло може Тимотабс, специално са разрешени за бременни и кърмещи, има го на самата опаковка описано.
Мм вдигна 39 температура, бях в първия триместър. Нито съм го гонила, нито съм го изолирала, даже му готвех супи и му мерех температурата. Аз се разминах с нос и хрема. Пиех Биозин мама, помага за имунитета.
Профилактичен парацетамол няма смисъл - ако имате температура, тогава да.

# 392
Не бих пила парацетамол без симптоми. Той не лекува, само облекчава симптомите. Аугментин е антибиотик и с нищо няма да помогне за вирусно заболяване. Билките не са задължително безопасни по време на бременност, за повечето не се знае изобщо как действат на плода.

Ако е просто настинка, не е добре, но не е толкова страшно. Ако е грип - грипът е опасен за бременните, затова задължително при лекар, ако го хванете. Аз като бях бременна, мъжът ми хвана ковид и се изолирахме един от друг вкъщи. Той винаги с маска. Защо да не може да спи в хола? Да ходи да спи там. Не виждам защо не би го направил.

Ами не иска. Последният път като спа след това го боля кръста. Каза ми на мен да спя в хола, а това няма как да стане.

На всичко отгоре снощи и днес бяхме със семейството на маса, така че е въпрос на време кога и аз ще го лепна

# 393

Ами не иска. Последният път като спа след това го боля кръста. Каза ми на мен да спя в хола, а това няма как да стане.

На всичко отгоре снощи и днес бяхме със семейството на маса, така че е въпрос на време кога и аз ще го лепна
Ама не разбирам - кое му е по- важно- бебето или кръста?!?!

# 394

Това сериозно ли? Не може човек, който ще става баща, да е такъв егоист. Ужас

# 395
Може да приемате и Биозин мама.
Точно така
За профилактика 1 т на ден, при възможност от заразяване с нещо сутрин и вечер по таблетка

Прахчета Виузид също може, вижте ги в нета

# 396

Това сериозно ли? Не може човек, който ще става баща, да е такъв егоист. Ужас

Нави се да спи в хола, дано бързо да размине…

# 397
Здравейте бъдещи мами, идвам с ново въпросче. В понеделник бях на преглед при доц. Славов, тъй като съм се ориентирала да раждам при него в майчин дом. По време на прегледа всичко мина наред и той не каза нищо притеснително да има. Чух да казва на сестрата до него, която записваше, че плацентата ми е със степен на зрялост-2, ама хич не обърнах внимание тогава. И така до вчера- преглеждах документите и ми направи впечатление този път, защото при моята следяща не е се е споменавало затова и винаги пише 0 степен и естествено се притесних. Аз съм 25 г.с. по растеж на бебчо и като прочетох в интернет, че чак след 30+ било нормално да е 2-ра степен изпаднах в паника. Не пия, не пуша от 2020г., ям сравнително здравословно, като естествено не се вталясвам. Кръвоотока и растежа са в норма, но не ми дава мира тая плацента. Някоя сблъсквала ли се е с подобен казус, защото прегледа ми при него е чак 27.01?

# 398
Здравейте пак и от мен !
Имам 3 въпроса :
1) мога ли да се боядисвам 1ви триместър?;
2) веднъж се изжабурих със сребърна вода заради възпален венец (опасно ли е за бебето)?;
3) дали да спра козметиците, тъй като не знам какво се съдържа във всяко кремче

# 399
Здравейте пак и от мен !
Имам 3 въпроса :
2) веднъж се изжабурих със сребърна вода заради възпален венец (опасно ли е за бебето)?;

Аз си направих поддръжка на балеажа в 8г.с. като се консултирах с гинеколог и фризьора. Нямаше никакъв проблем. Знам, че в корен не е препоръчително. Козметици си ползвам до ден днешен (19г.с.) за кола маска, почиствания на лице, както и козметиката, която съм си ползвала винаги. За сега е нямало никакъв проблем или отражение.
Моят въпрос е, нормално ли е в етап, който са качени 1-2кг да започнат всекидневни болки в гърба? Някой използвал ли е ортопедични колани за бременни или пък масажи или някакви физиопроцедури. Вече почти седмица усещам болки от следобяд докато се легне за сън и трудно ако е така до края😅

# 400
Здравейте пак и от мен !
Имам 3 въпроса :

Здравей,

1. Аз не бих. Но съм след ин витро и е много чакана бременност от над 2 години. Смятам чак след раждането, въпреки че са ми избили белите коси. Като цяло вдишването на химия не е много препоръчително, но много жени се боядисват и ходят на фризьор без проблем. Важното е ти да си спокойна. Доколкото знам, много жени избират без амонячна боя от втория триместър, въпреки че не покрива бели коси толкова добре

2. Не съм запозната, но не мисля, че е проблем ако е единичен случай

3. Използвай inci beauty и спри ретинола. Аз съм крайна и си промених цялата козметика, но не е нужно да се ограничаваш толкова. Слънцезащитната също е хубаво да я смениш ако е с химичен филтър.

# 401
Аз използвам Апивита почти изцяло, още от бременноста. По принцип салициловата киселина и ретинола са противопоказни при бременност.

За болките в кръста - аз имах много болки, почти 4 месеца бяха, а после отшумяха. Не съм правила нищо, освен да се движа.

# 402
Здравейте бъдещи мами, идвам с ново въпросче. В понеделник бях на преглед при доц. Славов, тъй като съм се ориентирала да раждам при него в майчин дом. По време на прегледа всичко мина наред и той не каза нищо притеснително да има. Чух да казва на сестрата до него, която записваше, че плацентата ми е със степен на зрялост-2, ама хич не обърнах внимание тогава. И така до вчера- преглеждах документите и ми направи впечатление този път, защото при моята следяща не е се е споменавало затова и винаги пише 0 степен и естествено се притесних. Аз съм 25 г.с. по растеж на бебчо и като прочетох в интернет, че чак след 30+ било нормално да е 2-ра степен изпаднах в паника. Не пия, не пуша от 2020г., ям сравнително здравословно, като естествено не се вталясвам. Кръвоотока и растежа са в норма, но не ми дава мира тая плацента. Някоя сблъсквала ли се е с подобен казус, защото прегледа ми при него е чак 27.01?
На мен от 28г.с. е втора степен на зрялост плацентата. Кръвотока е добре. В момента съм в 34г.с. и плацентата ми все още е 2ра степен и малката си наддава нормално. Само спокойствие! Успех ! 😇

# 403
За болките в кръста препоръчвам фитнес топка

# 404
  • Melmak
За боядисването - за мен няма проблем, някои жени се вманиачават да четат всяка съставка, но самото боядисване не е опасно. За мен би било ужас да избива бяла коса с месеци.
За козметиката - не съм спряла козметичните процедури, освен лазерна епилация, киселините също се спират, за да не направят пигментни петна.
За болките в кръста - при мен се появиха също, започнах работа с терапевти - правя упражнения (съвсем елементарни и леки плюс движение).

Като цяло, колкото по-малко се филмираш, толкова по-добре!

Общи условия

Активация на акаунт