Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 21 399
  • 623
  •   6
Отговори
# 615
Според мен, ще ти става зле още от първото хапче, а не след 8-то или 9-то.
При мен още от първото хапче, ми ставаше лошо. И случайно разбрах, че е от Селен. Бях започнала да приемам отделно Селен, чувствах се като парцал. Но това преди да забременея се случи. И от други лекарства съм имала такава непоносимост, но търпях, защото е било за определен период

# 616
Аз съм само на Б-комплекс спрей на БетърЮ, вит Д спрей на БетърЮ и Омега3 (някаква джиджана от iHerb). Другo е преценено, че няма нужда. Може да пробвате така отделно, да изолирате причинителя.

# 617
Гаденето често е от желязото

# 618
И аз приемам отделно витамини. Имам мутация в усвояването на група Б и за това приемам метилирани форми на фолиева и Б12. Отделно приемам витамин Д и омега 3.

# 619
Каква омега 3 приемате? На коя марка? Simple Smile

# 620
Аз си приемах всичко отделно
Фолиева киселина Фолацид мета
Чак в 6 тия желязо Сорбифер
Магнерич
Омега 3 + 6
Вит б12 Метилкобаламин
Вит Д Better You

# 621
В момента Нордик. Всичко от сайта на здравис е добро, но гледам там и после намирам за по-малко пари в iHerb. Добре е да е пренатална, там наблягат на подходящото за целта, има и омеги с различна насоченост.

# 622
  • Melmak
Каква омега 3 приемате? На коя марка? Simple Smile
Тази приемам, от iherb

# 623
Кое е толкова странно на твърдението, че след определено време добавката вече не се приема добре? Че аз и от храните всеки месец имам нови любими и ми се гади от тези, които съм яла довчера. Обонянието и вкуса непрекъснато се променят, с времето киселини се образуват от абсолютно всичко, така че нищо учудващо няма.
И аз пия 101 неща, изписани от лекари, някои ми се дублират с комплексните витамини, но нямам предозиране(пример: витамин Д3, изследвам си го ежемесечно). На мен никой така и не ми изписа витамини за бременни в началото, май споменаха само за Огестан и Премама, но те така или иначе не са подходящи за мен, тъй като съм с мутация и мога да приемам само метилирани форми на б12 и фолиева киселина. Което ме въвлече в доста забавното начинание да търся витамини с такива форми, а те са много малко и по аптеките ги няма. Започнах с:
Скрит текст:

Изпих 2-3 опаковки, като още след първата вече се озорвах доста, съставът е разкошен(тази е новата формула, старата не е с метилирани форми), желатинова капсула е, но миризмата на риба ме побъркваше, независимо че на опаковката пише, че няма такава. В началото ги пиех без проблем, после вече насила.
После взех желирани на MegaFoods - там не знам какво бях чела, съставът не беше толкова богат, отделно хич не бяха икономични, а бяха скъпи. Иначе вкусът беше къде-къде по-добре.
Сега съм с тези:
Скрит текст:

Отново разкошен състав, максимално пречистени, с всичко необходимо, че и отгоре, единствен недостатък е, че тук са таблетки и то големи колкото антибиотик. Но пък са филмирани и се преглъщат лесно.
Дебна и си поръчвам, каквото ми е харесало по 1-2опаковки да имам запаси, когато свалят цена. Поръчвала съм и от озон, от аптеки Марви също има добри оферти, от iHerb също, последните са оттам, тук въобще ги няма на пазара.

Общи условия

Активация на акаунт