Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 20 666
  • 597
  •   2
Отговори
# 570
Моят преди раждането е бил 132, а след раждането 104.

Аз с хемоглобина имах спад в края на 8 ми месец и изпих две опаковки Билкова кръв. За месец и нещо се беше покачил с 10 единици.

# 571
Момичета, в 5гс съм. Нормално ли е да нямам никакви симптоми? В първите няколко дни имах придърпвания долу, гърдите ме боляха и ги усещах тежки, а последните 1-2 дни нищо…

# 572
Напълно нормално е. Аз с две бременности не съм имала никакви симптоми, дори и гадене и повръщане. Всяка бременност е различна и наличието или липсата на симптоми не показва проблем.

# 573
Изчакай до 8-9г.с., тогава започва купонът. Joy И аз мислех, че съм от късметлийките да нямам симптоми и даже се тревожех, после се молех просто да оцелея. Joy

# 574
  • Melmak
Момичета, има ли актуална тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1814464 Подготовка на малкия човек? Тази е заключена, но не намирам къде е активната. Може ли малко помощ?

# 575
Момичета в 36-та седмица съм и мъжа ми е купил суши, но не ми казал и го донесе като се прибра от работа.. Въпросът ми е опасно ли е ако си хапна малко ??? 🤧🤧 В интернет пише, че не е препоръчително,  но има и някои видове риба за които пише, че не е проблем..

# 576
  • Melmak
Не е за препоръчване, заради бактерията листерия.

# 577
  • София
Не е препоръчително, ако има сурова риба.

# 578
Ако я махна няма да има проблем, нали? То някак губи смисъл така, ама нищо де ..🤧😂

# 579
  • Melmak
За мен не е ок, бактерията (ако я има) е била в досег с цялото суши, ориз, всичко. Дъските, приборите за приготвяне още от ресторанта може да са компрометирани.

# 580
Ох, то много неща не трябва... И сурово-сушени и пушени меса и колбаси, и риба тон, обаче на човек му се дояжда. Въпросът е да си на 100% убеден, а с купешки неща е трудно. За сушито конкретно взимам предимно с пилешко(макар че не е същото) или гледам, ако е с риба или морски дар, да са запечени/в темпура, че да не се изкушавам. Случвало се е все пак да ям, оцеляла съм.
Реално листерия и токсоплазмоза могат да се лепнат от всяко недобре сготвено месо и недобре измита маруля. Не можем да живеем под похлупак или да ядем само вкъщи, особено първите месеци не готвех въобще, все ядяхме отвън. Все ми е на ума, че са ми мили салатата така, както аз си я мия, ако въобще са я пускали под чешмата.
Въпросът е да се стараеш всячески да избягваш рискови храни. Опитай си макс 1 парче да ти мине мерака и вече само с обработено месо.

# 581
Момичета, има ли актуална тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1814464 Подготовка на малкия човек? Тази е заключена, но не намирам къде е активната. Може ли малко помощ?

И аз това се чудех... Мога да пусна, ако на никого не му се занимава

# 582
Въпросът е струва ли си рискът? В 36 г.с. може да изчака още малко и после да яде суши и салами до насита.

# 583

И аз това се чудех... Мога да пусна, ако на никого не му се занимава
Отключих темата. Пуснете нова.

# 584
Аз нямах особени симптоми също и двете ми бременности. Де се тревожи, при всяка е различно. ☺

За сушито - 9 месеца са нищо време, не бих яла. Не само суши, всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт