Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 457
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря ви за успокоението ! Бременността ми засилва тревожността и хипохондрията ! Не е удобно да занимавам нон стоп док а съм нон стоп в паника. Все си мисля че ще навредя с нещо на бебето… все се обвинявам Sad много е мъчително

# 361
Благодаря ви за успокоението ! Бременността ми засилва тревожността и хипохондрията ! Не е удобно да занимавам нон стоп док а съм нон стоп в паника. Все си мисля че ще навредя с нещо на бебето… все се обвинявам Sad много е мъчително

Е нали за това сме жени, за да се подкрепяме в тези моменти. Спокойно, бебето е много по-защитено, отколкото си мислите, много трудно може да му навредите!
Приятно бременеене и най-здравото, послушно и обичливо бебе пожелавам!

# 362
Може да пишете на чат гпт и той ще ви обясни всяко нещо и ще намали тревожността ви доколкото е възможно.

# 363
  • София
Tanya, съветвам те да обърнеш внимание на тази тревожност. Посети терапевт, ангажирай се с редовни посещения или поне разговори онлайн.Обикновено това е симптом на подълбок проблем, с някаква първопричина.
Това товари целия живот, в някакви ситуации те обърква, спира те да вземеш навременно и адекватно решение. А все пак и едно малко човече ще се появи, за което ще трябва да си разумна и много често да не се поддаваш на емоции.
Бебетата се джасват, повръщат, чат пат им излизат обриви, после падат, удрят се, лапат мухи, облизват пейката в парка, объркваш им/забравяш хапчетата...а пък да не говоря за по-натам, като тръгнат на училище и контролът е невъзможен. Всички тези неща ежедневно ще ти носят дискомфорт и ще трябва да имаш ресурс да ги приемаш и да не ги мислиш, да не изпадаш в истерия.
Пиша го това, защото не е нещо,което да замитаме-аз самата поради различни причини бях изключително тревожна след раждането на първото ми дете, което ми причиняваше ежедневни затруднения и хамалогии. Работих над себе си,но и досега някой път потъвам в мисли, не спя от самотормоз какво да правим, на кой пореден лекар да ходим, какво ще се случи, защо някога си съм постъпила така...
Не се оставяй такива мисли да те затормояват.

# 364
Здравейте,
Колко и какви комплектчета са необходими за новородено лятно бебе?

# 365
  • София
Аз бих си взела бодита тип потник. Има цели комплекти в HM. Навремето имаше едни страхотни в Лидл, памучни и материята беше като на ситни дупчици...много ги ползвах лятото.
Честно казано не знам как се преценява предварително колко комплекта-зависи дали бебето ви ще повръща, например.
Голямият ми син изкарваше с по-малко дрехи...той беше много дребен и му пропускаха пелените покрай краката, от това се цапаха дрехите, като наддаде малко вече беше добре. При малкият ми син на ден отиваха и по 10 бодита, защото имаше изключително силен рефлукс. Бих си купила 2 комплекта от по 3 броя, пък след това ще взема още ако трябват.
2 тънки панталончета за вечерите, 1-2 тънки връхни пак за вечерта, ако сте излезли някъде. Това е...
Моите все бяха голи, носех ги много в слинг и ергономична раница после, в кояято стояха само с пелена.

# 366
Дами, предполагам доста от вас са се сблъскали с болки в кръста.
Сега съм в 37гс и от няколко дни ми се появи много неприятна болка , дори през нощта ме буди.

Пробвах топли компреси, разтриване, помага, но временно.
Чудех се за тези поддържащи колани, имат ли ефект?

# 367
Здравейте, след установени гъбички ми изписаха Макмирор глобули в 16 г.с. След поставяне на първата глобула вечер, на сутринта имаше наситено жълто изтичане (за мен това е нормално след глобула) но по-странното ми беше, че изтичаха и жълти парченца и това продължи целия ден до другата вечер. Предполагам, че лекарството действа и изчиства течението/гъбите които имам. Някой ползвал ли го е и било ли е така?

# 368
И при мен беше така, май към 13г.с. беше. След последната глобула към 23ч вечерта, то до следващата вечер още поизтичаше, а чак на по-следващия ден спрях да имам оцветяване на секрет от него. Иначе съм ходила до тоалетна към 2ч след слагането му и изтичаха големи парчета още тогава. Изписан ми беше заради Кандида, която се изчисти с него.

# 369
Да, при мен беше по същия начин. Аз го поставях 7 дни, и два дни след края на приема имаше остатъци от такова течение.

# 370
Благодаря, явно така работи. Успокоих се. Дано изчисти всичко каквото има.

# 371

Според вас момче или момиче е казаха най-вероятно момче🙂

# 372
# 373
Мисля да отида в Марковс на втората фетална за второ мнение. При професора ли да си запиша час или някой друг да ми препоръчате? В чудене съм. Последно четох, че професора наплашва често с разни диагнози, които в последствие се оказват грешни. Вярно ли е?

# 374
Мисля да отида в Марковс на втората фетална за второ мнение. При професора ли да си запиша час или някой друг да ми препоръчате? В чудене съм. Последно четох, че професора наплашва често с разни диагнози, които в последствие се оказват грешни. Вярно ли е?
Аз съм доволна от Д-р Атанасова обеснява всичко подробно аз ще ходя при нея на втората фетална когато бях бременна с първото ходих при нея доволна съм

Общи условия

Активация на акаунт