Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 22 207
  • 658
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, ох, неприятно, но ми излезе хемороид, външен и боли 😬. Писах на АГ, но ще съм благодарна за някакви полезни съвети, кремчета ако някоя от вас е имала...
В края на 20 г.с. съм.

# 631
Проктис М или Пайлекс за мазане, непрестанно миене след всяко ходене по голяма нужда, ако няма възможност - кърпички Рувенор за хемороиди, повече течности и кашави храни да не се допуска запек.

# 632
Здравейте, ох, неприятно, но ми излезе хемороид, външен и боли 😬. Писах на АГ, но ще съм благодарна за някакви полезни съвети, кремчета ако някоя от вас е имала...
В края на 20 г.с. съм.
На мен много ми помогна Проктен крем Simple Smile
И аз пиех всеки втори ден още от началото Дулколакс
А също и е хубаво да не се ползва тоалетна хартия, а само измиване с вода

# 633
За хемороид ми бяха казали - само миене след голяма нужда, никаква тоалетна хартия, и масту крем.

# 634
Да, мия се всеки път, без тоалетна хартия. От аптеката взех хеморел, че това имаше. Днес леееко е спаднал като че ли. Абе неприятна работа, дано да мине бързо 😐

# 635
Здравейте мами,
Доста съм притеснена,защото по време на овулация или около нея се пада да съм изпила една капсула 150мг мико макс .
Много е неприятна историята с болести,хапчета и  правене на бебе. Всеки месец чудене,питане ...сякаш колкото повече се страхуваш , толкова повече се случва да трябва да се лекуваш... мислех, че в такъв ранен етап е излишно да питам,но сега се зачетох ,че би могло да е опасно дори тогава Cry ?

# 636
Задължително кажете на лекаря, който ви следи.

Здравейте мами,
Доста съм притеснена,защото по време на овулация или около нея се пада да съм изпила една капсула 150мг мико макс .
Много е неприятна историята с болести,хапчета и  правене на бебе. Всеки месец чудене,питане ...сякаш колкото повече се страхуваш , толкова повече се случва да трябва да се лекуваш... мислех, че в такъв ранен етап е излишно да питам,но сега се зачетох ,че би могло да е опасно дори тогава Cry ?

# 637
Здравейте, може би малко странен въпрос, но обикновено успявате ли да се свържете с проследяващия Ви лекар? Независимо вайбър, обаждане и т.н. Питам, понеже ми е първа бременност и не знам каква е нормата в това отношение, а досега когато съм се пробвала да се свържа с АГ-то, на вайбър никога не ми отговаря, на обаждане по телефона обикновено не ми вдига (което е разбираемо и очаквано, все пак не съм само аз), но и не ми връща обаждане след това, при положение, че самата тя ме е помолила да и се обадя в дадена ситуация. Ясно е, че времето на лекарите е много ценно и от тази гледна точка никога не пиша и не звъня за глупости, не съм от хората, които се панират за всичко, досега съм писала за тълкуване на резултати, в които очевидно има завишени стойности на някои показатели и ако съм била болна с молба за съвет за медикаменти (последния път имах и температура), но в крайна сметка поради невъзможността да се свържа с нея винаги се принуждавам да си запиша час и да отида на място, за да се добера до нея. Моля за съвет- това нормално ли е, при Вас как е, преувеличавам ли в очакванията си? Не искам да звуча като разглезена; в никакъв случай не се имам за такава, но не ми се струва разумно да не мога да се свържа с нея за каквото и да е Confused

# 638
  • Melmak
Според мен зависи колко е зает лекаря. Има страшно заети специалисти, а много жени злоупотребяват с всякакви хрумвания и пишат за едното нищо (нямам предвид вас).
Аз се следя на две места - частно и по ЗК. По зк не очаквах много, освен някое друго направление и ехограф за да виждам повече бебето. Обаче лекарката си даде телефона, въпреки че знае, че няма да раждам с нея и че се следя на още едно място. Ако има нещо, отговаря, основно в края на деня, предполагам като приключи работното й време.
Лекарката, при която се следя на частно, отговаря също, не й звъня, пиша на вайбър, основно с резултати от изследвания.
Аз самата, като избирах лекар, търсех такъв, който е по-близо до пациентите си,  защото много популярните лекари са страшно заети и не ми харесва лекаря ми да не ме помни коя съм. Особено, че аз не съм с тежка бременност и моя случай не е особено интересен за някое светило. Предпочитам лекар, с когото “имаме химия”.
Израждащите лекари са на смени, често нощем може да са в болницата, да спят денем и като цяло да нямат много време за вайбър и телефон.
Ако смятате, че това не е “вашия” лекар, сменете го още сега! Важно е да имате доверие и да се чувствате, че ви е обърнато внимание.

# 639
  • София
Моят частен не отговаря,но той е доста зает.
Pandora1 , къде се записа за ЖК (ако е в София, де)?

# 640
Моят следящ АГ по каса винаги отговаря по вайбър, но предимно вечер след 18-19 ч. Случвало се е ако е нещо по-спешно да се обадя по телефона - понякога ми вдига, но по-често ми връща обаждане до няколко часа. (Не е израждащ лекар).

# 641
  • Melmak
Моят частен не отговаря,но той е доста зает.
Pandora1 , къде се записа за ЖК (ако е в София, де)?
Да, в София.
По здравна каса се записах в св. Панталеймон (намира се до Хепи на Св. Неделя), д-р Маламова. Младичка и добричка е, винаги ми пуска ехографа, въпреки че по каса се полага 3-4 пъти за цялата бременност и не съм плащала. Знае, че се следя на частно и ще раждам в Надежда.

На частно и ще раждам при д-р Десислава Колева от Надежда. Тя също отговаря и е много адекватен специалист.

# 642
Моят следящ ми беше казал, ако има нещо да му пиша. Става въпрос за Варна Майчин дом - частна болница - той следи и частно и по каса, аз бях записана по каса. Има негови колеги, които не си дават телефона, но ако си записан там имат спешен кабинет, който е безплатен за пациентки, които се проследяват в МД и може би разчитат на това.
На моя съм му писала за изследвания, които излязоха извън норма - отговори ми в празничен ден, няколко часа по-късно (6 май към 21ч) кога да отида да ми пуснат вливки. Пращах му тонове, които той ми каза да пускам извън тези по пакета, защото бях с рано старееща плацента и намалящи води, а знаеше че няма да раждам при него. Прати ме да ги пускам другаде, където няма да ми вземат пари като в МД и да му ги изпращам всяка седмица да ги види. Попитах го веднъж за едни болежки, които имах дали да си изчакам часа или да отида до спешния/дежурен - каза да отида веднага, после само му написах какво става и че са ме приели за вливка на магнезий. Звънна ми към 20:30ч да ме пита какво се случва и да ми каже, че на следващия ден е дежурен и да мина по-рано сутринта преди да му почнат плановите операции, за да ме прегледа лично и да не чакаме до записания ми час. Много съм му благодарна за човечността и вниманието - отговарял е когато може, но май всеки път е било до края на деня. Часовете му с прегледи не винаги стигат, понякога има забавяния и преглежда след часовете си, има дежурства в болницата, планови операции, естествени раждания. Случи се да отмени деня с консултации, защото бяха от обяд, а сутринта е бил дежурен - имало е усложнения при раждане и слизаше между етажите само, казаха ни, че се извинява и няма да може да поеме консултациите, защото трябва да остане с пациентката и следващия ден (който май му е единственият почивен) ще дойде за същите часове, в които са му били изтърваните консултации и ако ни е удобно да си ги презапишем на регистратура. Въпреки че чакахме напразно него ден, то в случая за мен беше разбираемо, че не си остави пациентката. На следващия ден си дойде на работа и ни проведе консултациите.
Та зависи от лекар до лекар, както казах има негови колеги, които разчитат на дежурния кабинет и не дават личния си номер. Което също го разбирам, защото когато проследяваш доста жени, а голям процент от нас се пристеняват за много неща, които много често са и безпочвени и да им пишат постоянно пациентки, някои от които с абсурдни въпроси все едно са им лични консултанти през няколко часа, то е натоварващо и за лекаря. Моят беше споделил, че пациентка му е писала и звъняла, защото си сложила листо мента във водата и получила паник атака, защото някъде прочела после, че може да си предизвика раждане. И започнала да му звъни на пожар. Та да, хубаво е да се има връзка със следящия, но не и да се занимава през 10мин с някакъв абсурден въпрос.

# 643
Здравейте, бременна съм в 6 седм. Постоянно ми е лошо, лежи ми се, боли ме стомаха. Първия ми въпрос нормално ли е? И ходих при следващия ми генеколог изписа ми "Огестан" "Утрогестан" и "Неофолик мета". Някой пил ли е тези лекарства до сега по време на бременност. Защо трябва да ги пия и с какво помагат и вредят ли с нещо. Понеже с първата ми бременност не съм пила такива лекарства, само фолиева киселина. Благодаря много!

# 644
  • Melmak
Неодолик мета е метилирана форма на фолиева киселина.
Останалите би трябвало да са изписани с причина и да ви е обяснено защо.

Общи условия

Активация на акаунт