Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 22 201
  • 657
  •   1
Отговори
# 645
Утрогестанът е прогестерон и изписват при ниски нива на хормона или при по-тънка лигавица на матката с цел да не се получи отлепване на сака или кървене. При мен го изписаха при нисък прогестерон в 5г.с и увеличиха дозата след това, защото получих отлепване - пих/слагах вагинално до около 22г.с. От него при орален прием ми се засилваше много гаденето.
Огестан не са ли витамини/добавка за бременни?

# 646
Здравейте, бременна съм в 6 седм. Постоянно ми е лошо, лежи ми се, боли ме стомаха. Първия ми въпрос нормално ли е? И ходих при следващия ми генеколог изписа ми "Огестан" "Утрогестан" и "Неофолик мета". Някой пил ли е тези лекарства до сега по време на бременност. Защо трябва да ги пия и с какво помагат и вредят ли с нещо. Понеже с първата ми бременност не съм пила такива лекарства, само фолиева киселина. Благодаря много!

Напълно нормално, но доста неприятно

# 647
Благодаря на всички за отговорите. След като ги прочетох, реших да се преориентирам към друг проследяващ.

Emiv, симптомите са напълно нормални, и аз бях така. Но утрогестана казаха ли ти защо го изписват, някакви изследвания направиха ли ти преди това? И да не са, може би е с цел презастраховане. Във всички случаи нищо от изписаното няма да ти навреди, по-добре си ги пий и стискам палци скоро да се почувстваш по-добре Hug

Огестан пия още отпреди да забременея, той е  комплексен - омега3, вит Д и фолиева киселина, по едно на ден взимам. Учудена съм, че на фона на огестан ти е изписан и неофолик. Той е по-концентрирана фолиева. На мен неофолика ми засилваше жестоко мигрената и го смених с огестан и от тогава нямам никакви проблеми.

# 648
Задължително кажете на лекаря, който ви следи.

Здравейте мами,
Доста съм притеснена,защото по време на овулация или около нея се пада да съм изпила една капсула 150мг мико макс .
Много е неприятна историята с болести,хапчета и  правене на бебе. Всеки месец чудене,питане ...сякаш колкото повече се страхуваш , толкова повече се случва да трябва да се лекуваш... мислех, че в такъв ранен етап е излишно да питам,но сега се зачетох ,че би могло да е опасно дори тогава Cry ?

Да ...но се страхувам от отговора. Пък някоя мама може да е патила така ...а и нали по време на овулацията реалното още не си бременна...ох не знам ...

# 649
Minsi, според мен говори с лекари си спокойно. Чувала съм толкова истории за жени приемали несъвместими лекарства, огромни количества алкохол и тн. преди да разберат, че са бременни.
Аз самата съм се блъскала с нурофен в първите седмици, майка ми е преживяла най- тежката си алкохолна афера точно преди да разбере, че е бременна с мен 😂

Кажи на лекарят, може да има предвид да следи нещо допълнително и тн., но според мен за момента се успокой. Надяввам се да съм те успокоила поне малко ❤️

Здравейте мами,
Доста съм притеснена,защото по време на овулация или около нея се пада да съм изпила една капсула 150мг мико макс .
Много е неприятна историята с болести,хапчета и  правене на бебе. Всеки месец чудене,питане ...сякаш колкото повече се страхуваш , толкова повече се случва да трябва да се лекуваш... мислех, че в такъв ранен етап е излишно да питам,но сега се зачетох ,че би могло да е опасно дори тогава Cry ?

Да ...но се страхувам от отговора. Пък някоя мама може да е патила така ...а и нали по време на овулацията реалното още не си бременна...ох не знам ...

# 650
Здравейте! На някоя да са и откривали кетони в урината?
Чак в сряда съм на преглед, резултатът е 1+, преди седмица и нещо резултатът беше отрицателен.

# 651
Аз разбрах, че съм бременна в 7 г.с! Седма…. Защото имах нещо като цикъл и въобще, не предположих, че съм бременна. През това време всяка вечер си пиех вино, ядях си всичко, пиех си валериан от време на време.. ами не го мисля. Какво да направя, като не съм знаела Simple Smile

# 652
  • София
Чак в сряда съм на преглед, резултатът е 1+, преди седмица и нещо резултатът беше отрицателен.

Аз имах кетони в началото на бременността. Ходих на нефролог. Пих доста повече вода, хапвах повече белтъчини по нейна препоръка. Много бързо вече нямаше кетони. Сега от миналата седмица отново се появиха (35 седмица), пак почнах по същата схема и се надявам да изчезнат.

# 653

Аз имах и беше от дехидратация. Беше ми много трудно да пия вода, затова минах на газирана

# 654
Разбирам, но със страх не става. А и по-добре питайте медицинско лице, не жените в групата, тъй като всяка една от нас може да сподели своя опит, което допълнително може да доведе до паника, а не е гаранция за нищо. А и медицинско лице според мен ще Ви даде възможно най-изчерпателната картина на ситуацията. 

Цитат на: jemapelleelle link=topic=1826071[b
[/b].msg50717498#msg50717498 date=1768732580]

Здравейте мами,

# 655
Здравейте! При бременност без гадене, възможно ли е да си предизвикаме такова от самовнушение, просто от пренавиване, че сме бременни да изпитваме симптоми без реално да ги имаме? Не знам дали ми разбрахте въпроса, но се чудих дали се различават нещата и няма как да се сбърка- дали е от бременност или внушение.

# 656
  • Melmak
Сигурно има как да си внушиш всичко, но като чета жените какви симптоми описват, изглежда да не е достатъчно самовнушение. Изпитвах ужас, че ще ми е лошо и лекарите казаха, че след 6 г.с най-често започва гаденето. Още помня как всеки ден след като направих теста се будех сутрин и се питах “лошо ли ми е вече? Гади ли ми се??” Така и не ми се догади, а постоянно ходех да мириша разни неща да видя има ли промяна в усещането. Мии не, ползвах си същите парфюми, хапвах си и шкембе, и риби, каквото се сетиш!

# 657
Здравейте! При бременност без гадене, възможно ли е да си предизвикаме такова от самовнушение, просто от пренавиване, че сме бременни да изпитваме симптоми без реално да ги имаме? Не знам дали ми разбрахте въпроса, но се чудих дали се различават нещата и няма как да се сбърка- дали е от бременност или внушение.

По-скоро симптомите варират ден за ден. Не знам как някоя може да си внуши, че повръща - или повръща, или не.

Общи условия

Активация на акаунт