Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 22 352
  • 663
  •   4
Отговори
# 660
Много е индивидуално това със симптомите. Ако ги нямате - това не означава, че има проблем. Споделям само моят опит и на приятелки.

Аз усетих тотален ресет на тялото седмица преди да ми (трябваше да) ми дойде цикъла. От нищото една вечер зверски ме заболяха гърдите(мислих да ходя в спешното, защото изведнъж ми стана страшно зле) и започна супер агресивното гадене. Както съм редовно месоядна и то на всякакви меса, се отвратих тотално от месо и през цялата бременност ми беше трудно да го ям, но поне втората половина стана възможно.

А по принцип не съм капризна към храна, не съм и от тези дето все им е лошо и като не са бременни или все им мирише. 😀 А по същото време с мен бременя близка приятелка, която е изключително особена, капризен типаж - нито един банален симптом до самото раждане.

Парфюми още не мога да си слагам, а и не целя в момента, за да не си натоварвам кърмачето. Но първата скара след раждането беше като дубайско светлинно шоу в тялото ми. Толкова вкусно никога не ми е било 😀

# 661
  • Sofia
+1 за индивидуалността при симптомите...
Първата ми бременност - хванах се при вече наличен пулс на бебето някъде 6-7гс, цветна бременност, само по-силно изразена от обикновено лакомия и нищо друго. Работих до четвъртък, в петък родих.
Този път заради високото ЧХГ има леки неразположения, гадене от един парфюм, отпадналост и много много крив характер. Говорим за първите седмици де..

# 662
Аз до преди седмица нямах симптоми. В момента съм 6+1гс и от няколко дни усещам едно постоянно чувство на “гадост” и тежест в стомаха - като си помисля за някоя храна и ми се гади. Отворя ли хладилника - лошо ми става. Снощи само като помирисах хляб иии отврат, кафе също, а кафе обожавам! Нямам повръщане (засега), апетитът ми страшно е намалял, а по принцип си хапвах стабилно преди да забременея. Grinning

# 663
Ох аз много обичам да ям, това ми е малкото щастие на работа и липсата на апетит много ме фрустрораше Joy

Слава богу, шоколада винаги ми беше вкусен

Вечер вместо вечеря цялата бременност ядох вафличка или корни

Иначе за съжаление в 6тия месец почнаха протеинови дефицити и се наложи да се храня както трябва, със без апетит, че иначе няма как

Общи условия

Активация на акаунт