Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 22 594
  • 672
  •   5
Отговори
# 660
Много е индивидуално това със симптомите. Ако ги нямате - това не означава, че има проблем. Споделям само моят опит и на приятелки.

Аз усетих тотален ресет на тялото седмица преди да ми (трябваше да) ми дойде цикъла. От нищото една вечер зверски ме заболяха гърдите(мислих да ходя в спешното, защото изведнъж ми стана страшно зле) и започна супер агресивното гадене. Както съм редовно месоядна и то на всякакви меса, се отвратих тотално от месо и през цялата бременност ми беше трудно да го ям, но поне втората половина стана възможно.

А по принцип не съм капризна към храна, не съм и от тези дето все им е лошо и като не са бременни или все им мирише. 😀 А по същото време с мен бременя близка приятелка, която е изключително особена, капризен типаж - нито един банален симптом до самото раждане.

Парфюми още не мога да си слагам, а и не целя в момента, за да не си натоварвам кърмачето. Но първата скара след раждането беше като дубайско светлинно шоу в тялото ми. Толкова вкусно никога не ми е било 😀

# 661
  • Sofia
+1 за индивидуалността при симптомите...
Първата ми бременност - хванах се при вече наличен пулс на бебето някъде 6-7гс, цветна бременност, само по-силно изразена от обикновено лакомия и нищо друго. Работих до четвъртък, в петък родих.
Този път заради високото ЧХГ има леки неразположения, гадене от един парфюм, отпадналост и много много крив характер. Говорим за първите седмици де..

# 662
Аз до преди седмица нямах симптоми. В момента съм 6+1гс и от няколко дни усещам едно постоянно чувство на “гадост” и тежест в стомаха - като си помисля за някоя храна и ми се гади. Отворя ли хладилника - лошо ми става. Снощи само като помирисах хляб иии отврат, кафе също, а кафе обожавам! Нямам повръщане (засега), апетитът ми страшно е намалял, а по принцип си хапвах стабилно преди да забременея. Grinning

# 663
Ох аз много обичам да ям, това ми е малкото щастие на работа и липсата на апетит много ме фрустрораше Joy

Слава богу, шоколада винаги ми беше вкусен

Вечер вместо вечеря цялата бременност ядох вафличка или корни

Иначе за съжаление в 6тия месец почнаха протеинови дефицити и се наложи да се храня както трябва, със без апетит, че иначе няма как

# 664
  • Melmak
Започна да ми се появява рефлукс. Влизам в 28 седмица. Снощи не можах да спя от тоя рефлукс, а бях пила само вода вечерта. Има ли нещо, което да помогне?

# 665
Ох аз много обичам да ям, това ми е малкото щастие на работа и липсата на апетит много ме фрустрораше Joy

Слава богу, шоколада винаги ми беше вкусен

Вечер вместо вечеря цялата бременност ядох вафличка или корни

Иначе за съжаление в 6тия месец почнаха протеинови дефицити и се наложи да се храня както трябва, със без апетит, че иначе няма как

Обожавам сладко! Обаче пък онзи ден един шоколадов бонбон го дъвках 5 минути… не мога да го преглътна, ужасно ми беше.
Само към соленки и някакви такива подобни нямам отвращение…

# 666
В последния триместър бях така. Абсолютно всяка вечер, кошмар беше.

Докторът ме посъветва да ям по-често, но по-малки порции, след хранене понякога дъвчех талцид. Осезаемо подобрение имаше. Аз бая си хапвах, но примерно ако на ядене изяждах по 3-4 филийки с каквото ям, намалих до 1-2. След 18.00-19.00 часа също гледах да не ям, а ако зверски загладнея, хапвах някакъв плод или част от плод, според зависи размера Simple Smile

Преди прегледа и тоя съвет от доктора, пиех и много студена вода, защото ме облекчаваше. Оказа се че и тя е нож с две остриета, защото издува стомаха след първоначалния прием и се връщаш в изходна позиция.
Спях и на по-високи възглавници, също оказаха известно подобрение в ситуацията.

Започна да ми се появява рефлукс. Влизам в 28 седмица. Снощи не можах да спя от тоя рефлукс, а бях пила само вода вечерта. Има ли нещо, което да помогне?

# 667
Съчувствам ви..Като си спомня,какъв ужас беше последните 2 месеца. Будех се от задавяне от рефлукса,накрая ме беше страх да заспя. В комбинацията от киселини,газове,запек и гадене-кошмар. Не яжте изобщо хляб ако можете,ранна вечеря и аз спях подпряна(дремех),при вас може и да помогнат две възглавници опитайте,при мен нищо не помагаше..

# 668
Да споделя ако за някой е полезно, от РЗИ предлагат безплатна ваксина за коклюш за бременни между ако не бъркам 28 и 36та седмица. Става със записване на тел 028130498 (за София поне).

Иначе другата препоръчвана за бременни за RSV сякаш не се намира по аптеките, а и да се намери е към 200 евро май.

# 669
  • Melmak
Ще я поставяте ли, дами?
Аз планирам да си сложа rsv, като от болницата, където ще раждам снабдяват. Мисля, че наистина не се намира свободно.

# 670
В Надежда ли я предлагат? Каква е цената? Аз мисля да пропусна май, на края на вирусния сезон ще раждам, малко е новост поне в България и цената съвсем ме отказа.

# 671
  • Melmak
В Надежда ли я предлагат? Каква е цената? Аз мисля да пропусна май, на края на вирусния сезон ще раждам, малко е новост поне в България и цената съвсем ме отказа.

222 € е цената. В Надежда, да.

# 672
Пак препоръчвам сиропа Gastrotuss, на юен ужасно ми помогна, киселините дори ме будеха нощем
И вкуса му е по - приятен от хапчетата против киселини
Хубавото е че не спира киселините, а само образува слой върху хранопровода

Иначе ме бяха сложили за 2 седмици на омепразид, много помага, но не трябвало да се взима дългосрочно

Общи условия

Активация на акаунт