С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 449
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
В предишни постове на Лъки си пишеше, че зълвата и пред приятели така ходи облечена. За мен също това е закачка между зълвата и мъжа ù. Той ù подвиква да се облече, тя му се радва на вниманието.
Свекървата не я разбирам, ако е отишла в съседната стая да си вземе нов сутиен, защо не се е преоблякла там?

# 166
Явно няма публика там.

# 167
  • София
Аз имам друга гледна точка (предположение) за тесните тениски на зълвата - тя дразни мъжО си.
От написаното разбрах, че Лъки е спортна, ходи с клинчета, в смисъл перфектна е от кръста надолу. И мъжете (оня във фитнеса) се захласват до степен аха-аха да я тупнат.
Вероятно, когато Лъки е отишла на гости на зълвата, мъжът й също да се е захласнал с копнеж в очите. Тя Лъки сигурно не е разбрала, защото е била с гръб.
Затова когато Лъки ходи на гости, зълвата превантивно е с тясна тениска. Така мъжът й е на нокти да следи кой гледа бюста на жена му, та забравя да погледне одобрително Лъки.

Не ми беше хрумнало. Като нищо.

# 168
Аз мисля, че biborana най-добре е уцелила какво се случва в това семейство.

# 169
Случва се глупост собствена, не си живеят живота и колкото може по-редки гости. Мина времето на дълбоките семейни връзки.

# 170
Някой жевее ли със свекърва си в един дом и изпитва ли непоносимост към нея ? Как се справяте с всекидневните срещи със свекървата , дори и дума да не ви продумва. Хайде стига с тези голотии.

# 171
Не знам за такъв, да се е справил и да не понася.
 Разказвала съм за Ивето,   свекървата само да каже искала, синът рекал - нищо няма да и казваш. И пак непоносимо.

# 172
  • В полите на Пирин планина
Свекърва ми живее при нас вече 24 години. Имало е периоди, в които и дума не сме си разменяли. Повечето време само си казваме "добро утро" и по някое клише през деня, а може и без клишетата. Аз с нея нямам какво да си говоря - нямаме общи теми.
Много трудно поставих/ме граници, защото и ММ се е опитвал, но все пак тя му е майка и не иска да я натиска твърде много, че веднага се обижда.
Трябваше ми известно време да осъзная, че аз няма смисъл да се съревновавам с нея. Опитваше се да се меси, но получи отпор и... много дълго не спря, но аз просто я игнорирах.
След първите няколко години изобщо не ме впечатлява, пращам ММ да се оправя с майка си и сме поставили граници двамата заедно. Давам примери:
- сутрин докато се оправяме за работа да не се мотае из кухнята и да ни пречи, а да изчака да излезем и тогава цялата е нейна;
- да си готви през деня, когато ние сме на работа, пак за да не се бутаме вечер;
- да се къпе през деня, а не вечер, когато още 3-4 човека чакат за същото (имам двама сина, но единият не винаги е у нас);
- отделила съм ѝ рафт в хладилника и фризера за нейните си неща, защото иначе е способна да го завладее целия;
- ако нещо ме дразни казвам на ММ да я предупреди тактично, ако той не го направи - аз го правя, тя съответно минава в сръдлив период, но честно казано - изобщо не ми дреме; примерно имаше навик да слага обелен кромид / чесън в хладилника, без да го завие в пликче и съответно всичко се омирисваше. Е, след няколко напомняния - спря...

Като децата бяха малки ги гледаше, като бяха болни; рядко, за да излезем с ММ. На почивки не сме ходили без деца, дори като бяха съвсем малки. Не би ми било спокойно да ги оставя с дни при нея. Като минаха 14-15 години и двамата остават, но реално тя не им трябва да ги гледа - те си се оправят, а аз им готвя предварително, че вече възрастта я натисна и с нищо не ѝ се занимава...

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 16:49 от Lady Brinne

# 173
Някой жевее ли със свекърва си в един дом и изпитва ли непоносимост към нея ? Как се справяте с всекидневните срещи със свекървата , дори и дума да не ви продумва. Хайде стига с тези голотии.

Е, очевидно е, че щом дума не ви продумва, и тя не държи да живее особено със сина си и снахата, а от немайкъде търпи положението. Със сигурност не ѝ е комфортно, така че си задръж непоносимостта в себе си, ако не смятате да се изнасяте. Няма да стане по-добре, ако се скарате.

# 174
  • София
А най-сигурното е снахата да не се съгласява да става завряна снаха. Или ако е направила грешката да се съгласи, да поправи тази грешка колкото е възможно по-бързо.

# 175
А най-сигурното е снахата да не се съгласява да става завряна снаха. Или ако е направила грешката да се съгласи, да поправи тази грешка колкото е възможно по-бързо.
А как се действа при завряна свекърва (тя живее в жилище, което младите са купили). Такива случаи вече не са изключение.

# 176
  • София
Аз не бих се съгласила на такъв вариант.

# 177
Biborana, на твоя въпрос - издържахме 7 месеца и я изнесохме на квартира. Сега аз съм черната овца, но не ми пука особено.

# 178
  • В полите на Пирин планина
Е, понякога човек се налага да прави компромиси...
Аз не съм се "съгласила", просто си я получих "в комплект" с ММ. Нямаше как да я изгоним. Тя няма къде да живее. Няма имот. Вдовица е от трийсетина годишна, не се е омъжвала повече. Има двама сина, но другият ѝ обещава от 2 десетилетия как ще я вземе при себе си, като си оправи къщата. Но едва ли... Къщата отдавна е стегната.

Като бяхме млади нямахме финансова възможност да я "отделим" да живее някъде на квартира.

# 179
  • София
А къде е живяла преди това?

Общи условия

Активация на акаунт