С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 512
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Аз не бих могла да живея така, но важно е, че в конкретното семейство са се разбрали и нямат проблем. За банята ясно, че който излиза под час ще има предимство. Но да не влизаш сутрин в кухнята, докато не излязат всички? Колко малка да е тази кухня, че да не могат да я ползват повече от двама. За мен най-мъчително е било дори в луксозен хотел да не мога да пия кафе веднага след ставането, защото закуската е в определен час. А ако има кана в стаята, не искам, защо то не мога да пия кафе съвсем на гладно. Представям си, ако след събуждане трябваше да чакам всеки ден.
А да си имам рафт в хладилника, това би било наказание за мен. Живяла съм на квартира и общежитие като студентка, дори не сме имали навсякъде хладилник, но шкафове с храна, да. Никакви рафтове не помня, всичко е на всеки, ядеш каквото има.

Но пак казвам, за едни е удобен един начин на живот, за други-друг. А и бабата е виновна, вместо да плаща наем(няма начин и тя да не е плащала, когато синът е бил все още малък), да си е купила жилище.
Хората са различни, едни виждат удобство в едно, друг в друго. Важно е всички да се чувстват добре и да избягват ситуации, в които не биха се чувствали удобно.

# 211
  • Пловдив
А да си имам рафт в хладилника, това би било наказание за мен. Живяла съм на квартира и общежитие като студентка, дори не сме имали навсякъде хладилник, но шкафове с храна, да. Никакви рафтове не помня, всичко е на всеки, ядеш каквото има.
Това даже не мога да си го представя. Още едно време в Студенстки град всяка съквартирантка си имаше рафт. И не беше ок, извън крайни случаи, да пипаш на съквартиранта. И ако си изял - трябва да купиш със сходно качество. Не да ми изяде пастърмата и да купи кренвирши.

# 212
Не сме си изяжда ли неконтролируемо, не сме злоупотребява ли. Не сме мерили на кантар, но се съобразяваме. По наше време нямаше много удобства в квартири те, в общежития та никак. Рядко имаше хладилник. Затова, напр няма да купим две масла, всяка да си има, а едно, като свърши, другият ще купи. Но друго поколение, други разбирания и навици вероятно.

# 213
  • Пловдив
Хладилника беше мой. И струваше 4 лв на месец за него към СОС (студенстки столове и общежития). Какви глупости помня само. Готварската печка беше на другото момиче. В стаята като се нанасяхме имаше две легла с пружини и кофти дюшеци, два стола, две бюра, една маса и вградения гардероб в коридора. Повечето стаяи бяха тройки, аз бях в двойка последните години, със случайно назначена ми съквартирантка.

# 214
  • В полите на Пирин планина
Великото изчакване сутрин е половин час, докато си пуснем по едно кафе. Какво се ловите за дреболии, не знам. И, да - тя иска да си готви отделно, съответно си има нейни продукти, защото не харесва това, което аз готвя и не яде много неща - капризна е.
Да ходи да живее на друго място, освен при другия й син, никога не е било на дневен ред.

# 215
  • София
Може да се изнесе под наем, а двамата й сина да й поемат наема.

# 216
  • София
Хората си се разбират и съжителстват мирно, защо ги чепкате?
И след определена възраст е по-добре възрастните да живеят с младите или поне наблизо. Имам много приятели в чужбина и берат големи ядове ако не са прибрали овреме и родителите си там. И сигурно е трудно съжителството, но то и с деца е трудно, та това си е семейство, с плюсовете и минусите.

# 217
  • Варна
Аз не мога да си представя такова съжителство и хем никой да не се чувства като нежелан гост, който се е застоял твърде дълго, хем да се запази интимността и автономността на семейството.

Аз също, но вероятно би се понасяло по-лесно, ако жилището е достатъчно голямо, визирам примерно къща (желателно на етажи) и с поне две бани. Тогава ще могат по-лесно да съжителстват, поне откъм битовизми.

# 218
  • В полите на Пирин планина
Темата беше зачекната вчера - отговорих съвсем добронамерено, защото имам опит, който естествено не е напълно позитивен, но не сме се избили все още и няма такива изгледи. 😘
Свекървата е на 80 години и не мисля, че е практично при създадената рутина да я местим, където и да било.
Ще го повторя за n-ти път - все пак тя е майка на мъжа ми. Замижавам едно око и си гледам моите приоритети.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 10:51 от Lady Brinne

# 219
Може да се изнесе под наем, а двамата й сина да й поемат наема.
Точно това бих направила на мястото на съпруга. Заедно с другият брат да си поделят наема на едно малко жилище,колко му трябва на сам човек пък и по-лесно се отоплява .

# 220
Аз предполагам, че и на самата свекърва е възможно да и е много по-добре да изчака да тръгнат на работа, за да може после да си има всичко на разположение. Да не бърза и т.н.

# 221
Става режим и няма проблеми.
 И колкото да искаме всеки отделно ,се налага и заедно, като се  изтъркат острите камъни се свиква. С желание. И с някоя тапа за уши.
 Не можем да си изхвърляме близките, че и нас ще изхвърлят.

# 222
Примирие, или примирение цари в темата😉 Снахи с години се разправят за рафтове в хладилника и завити във фолио лук и чесън. Свекърви чакат зад вратата, за да не нарушат сутрешния комфорт на снахата.
Добре, че никога не ми се е налагало и няма да ми се случи такъв живот.
И се одобрява масово, ми какво? Нищо особенно…

# 223
  • Canada
Лейди Брин споделя какво работи при тях. Не е искала съвети какво да прави.

# 224
  • София
Никога не казвай никога. Животът е непредвидим и обича да се шегува.

Общи условия

Активация на акаунт