Лошо ли е да си стиснат?

• 11 935
  • 317
  •   1
Отговори
# 180
Брат ти е ясен. Но защо ти не извикаш ключар да я оправи? Може той да живее с нея, но е и твоя майка също, нали?

# 181
  • София
А пък това се нарича "заучена безпомощност". Аз откакто заживях сама, за максимум месец си намирам някой да ми направи дребен ремонт - майстори, приятел, брат ми. Едно време чаках с години БМ, който също беше доста стиснат или както той казваше "нямам време".

# 182
Брат ти е ясен. Но защо ти не извикаш ключар да я оправи? Може той да живее с нея, но е и твоя майка също, нали?
Опитвала съм, не съм без отговорна/брат ти ще се сърди, че идват чужди хора... приказки/. Дадох пример по темата! Живея в друг град, по Коледа ще реша проблема.

# 183
Опитвала съм, не съм без отговорна/брат ти ще се сърди, че идват чужди хора... приказки/. Дадох пример по темата! Живея в друг град, по Коледа ще реша проблема.

Домът си е на майка ти. Тя има право да си извика чужди хора (майстори) да ѝ поправят вратата. Брат ти няма думата по този въпрос.

# 184

Домът си е на майка ти. Тя има право да си извика чужди хора (майстори) да ѝ поправят вратата. Брат ти няма думата по този въпрос.

Обм! Хубаво да се пишат различни мнения, но някои избиват рибата по определени възможности.

# 185
Е как ще стои жената навън да го чака постоянно? И развалена луканка да ми носи пак не бих оставила някого така, още повече нечия майка….

# 186
Има разлика между развалена луканка и луканка с изтекал срок.
Преди две седмици добре, че жената беше запазила едни хапчета. Седем години след като им е изтекла гаранцията. Но ми спестиха доста болки. И пари.
Пиете ли хапчета, ако им е изтекъл срока с месец, два или година например?

# 187
  • Melmak
До 6 месеца могат да се пият. Купувам си едни обезболяващи от Испания, ако не съм се заредила и имам с изтекъл срок си ги пия, не повече от 6 м.

# 188
Има разлика между развалена луканка и луканка с изтекал срок.
Преди две седмици добре, че жената беше запазила едни хапчета. Седем години след като им е изтекла гаранцията. Но ми спестиха доста болки. И пари.

Пия и още как. Имам бускулезин и нош-па изтекли преди 2 години, пазя ги и ги пия като ми се налага. Действат, не съм загинала още. При нас обезболяващи хапчета за стомах няма, та ги пазя като очите си. И аулин изтекъл съм пила, имам третиноин изтекъл 2023, мажа се, имам от него сигурно поне за още година напред. Капсулована метална тубичка, няма какво да му се развали. Биафин имам, той е за изгаряния също изтекъл преди години, мажа се спокойно, нищо му няма, действа си отлично.

Жалко за луканката, станала е зян. При нас има едни италиански сушени салами наподобяващи суджук, но не е същото като луканката.

# 189
За момент да си представя, че аз съм онова куче пред блока.
Ако някой се смили да ми даде парче хляб ще съм му много благодарен. Като няма ще потърся покрай казаните,  може да са оставили нещо там, ще завиждам на котките, че могат да влизат и в самите казани. Ако няма днес, утре сигурно ще има... И изведнъж идва една жена и ми дава нещо като месо, но не точно месо. Не знам какво е, но не е лошо. Даже е май най-вкусното нещо, което някога съм ял. Тази жена е най-добрия човек, който ми е давал нещо.

Така, че ако някой е бил стиснат според някого, то този някой се е превърнал може би във най-хубавото нещо за някое друго същество. Важното е, че след всичко някой е бил поне малко щастлив накрая.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 03:27 от Абуто

# 190
О каква триада стана с тая луканка не е реално просто, чак е изнервящо 😀. Относно кучето-то си живее тук от години, съседите и аз лично го храним, има си къщичка, а зимата често го прибираме във входа за по няколко часа. Със сигурност е ял доста по-хубави храни(беше болно,събирахме му пари,живя тогава при един съсед и всички му купувахме скъпа храна, богата на желязо.) А колкото до нея-за какво ми трябваше изобщо да пускам тая тема и аз не знам, дано никога не ми се налага отново каквато и да е да пускам.

# 191
  • София
Пия. За повечето лекарства единственият риск е да нямат вече същите свойства.

# 192
Като зъл адвокат, да попитам :

Не е ли повече от най- големия подарък това, че живеете самостоятелно в отделно жилище, което не сте си купили сами, а е по линия на родителите на съпруга ?

В много среди в България нищо не се купува за бебето докато не се роди.  Не е укорително. И ние така направихме. Само едно нещо си купих преди раждането.

# 193
  • София
Купили са го с ипотека, не е от родителите, доколкото разбрах

# 194

Категорично НЕ! И няколко дена да им е минал срокът - хвърлям и купувам нови. Сега, ако е вечерта късно, някой има болка силна или температура и малко е просрочено (до няколко месеца) - ще се изпие едно хапче. Обикновено от време навреме правя ревизия на аптечката и всичко с изтекъл срок хвърлям и на негово място зареждам нова опаковка (тук става дума за няколко базови медикамента, които има в къщи).

Общи условия

Активация на акаунт