Лошо ли е да си стиснат?

• 11 975
  • 317
  •   1
Отговори
# 165
Той е на мнението, че си е такава и няма какво да направи да променя жена на 60 години. Бие и игнор, особено ако нещо го изнерви е безкомпромисен, не и говори с дни, после му минава и живота продължава. Но, ако ме питате дали се кара с нея и подобни отговора е не, аз и не искам да се кара с нея, излишно скандали мерси.

# 166
Игнор не води до нищо добро. Трябва комуникация. Не каране, а общуване, говорене и обяснение защо това не е ок, и какво е ок. Както игнорира майка си при неразбирателство, по същия начин ще третира и теб.

# 167
Той е на мнението, че си е такава и няма какво да направи да променя жена на 60 години. Бие и игнор, особено ако нещо го изнерви е безкомпромисен, не и говори с дни, после му минава и живота продължава. Но, ако ме питате дали се кара с нея и подобни отговора е не, аз и не искам да се кара с нея, излишно скандали мерси.

Cvetu, разбирам мъжа ти. Моят баща другата година ще става на 60г, от 10г години се опитвам да комуникираме и да му кажа, че не е ок да говори и прави някои неща, не само спрямо мен, но и моето семейство. Какво да ти кажа... буквално виждам как влиза през едното ухо и излиза през другото, и последната година ми преминиват вече и на мен нещата през ушите и очите, грам не си го слагам на сърце. Близките около мен също му свикнаха, даже го гледат от забаваната страна, въпрос на възприятие. Просто тези хора са от друго поколение, за да се променят трябва отвътре да дойде промяната.
Единственото, което аз направих е да поставя граница кога идва в нас, и да ти кажа не си позволя да дойде без да е звъннал и да сме свободни. По това отношение ни разбра и нямаме проблеми

# 168
Бабата да е в същия блок си има предимства - ще води и прибира детето, ще може да помага, а като дойде времето, ще може и на нея да се помага.
Обаче, трябва да се разбирате с тази баба.
Не е нужно да се обичате, а да се приемете каквито сте и толкова.
В цялата дискусия се загуби въпросът на авторката, как да реагира, когато свекървата мрънка, че всичко е скъпо. Просто казва - Да, права си, всичко се вдигна (не е лъжа). Като се похвали, че е спестила от нещо - браво, добре си направила.
Относно луканката - предложила я е, не е скрила, че е стара, а сама го е казала и като са я отказали не е настоявала да я задържат. Защо го е направила ли, лично според мен, защото й е било жал да се хвърли без да потърси алтернатива. Което само по себе си не е лошо. В случая е просто несъобразително.
 Вече за яденето на бонбони скришом докато гостите са там не знам. Че не е искала да споделя нещо, което на нея й се яде е донякъде разбираемо. Тя си го е купила за себе си, защото го иска, не за да го дава на друг. Но защо не е изчкала да си тръгнат, а яде зад гърба им вече ми е нелогично, освен ако няма проблем с кръвната захар.

# 169
По темата: Лошо ли е да си стиснат.. Да, лошо е за околните, за себе си човек в това поведение и разбиране е ок. Племенницата ми, дъщеря на брат ми, живее два месеца в моя дом, търсейки работа в големия град/ставане в 12,душ,кафе,бърз преглед на обявите и онлайн игри до полунощ/. Приела съм я, защото искам да помогна. Но тезата на брат ми е, че не знае дали ще й хареса тук, дали ще намери работа и като начало да остане при нас. Има възможност да наеме и дори купи апартамент във въпросния град, ама що да се харчи, ако няма смисъл! А смисъла се отлага за неопределено време, виждам липса на желание и интерес, хабя нерви, които не мога да спестя, като пачки! И да, защото си стиснат, може да развалиш отношения с близки, дори не подозирайки, че освен пари, хората имат чувства, търпимост, лично пространство което трябва да уважаваш!

# 170
..Не знам, постоянното и говорене за пари ме изнервя, едни дребни такива неща просто ме влудяват до краен предел вече. За сватбата нищо една стотинка не ни е дала, съпруга ми имаше рожден ден една дъвка не му купи и подобни такива неща...
Май сте си лика прилика със свекървата, но това е друга тема.
Няма как да я промениш, остава ти самата да намериш начин как да общуваш с нея.  Не бива да стигате до конфликти, защото е натоварващо,  а и няма как да не се виждате дълго време.
klodel , това си е чисто използвачество. На ММ роднина дойде при нас по същия начин да си търси работа, но той категорично ѝ каза, че дава срок до месец-месец и половина. После учтиво я помоли да приеме първата подходяща работа + квартира,  с обосновката, че трябва поне да опита, да види, иначе се застоява и губи трудови навици.

# 171
  • София
По темата: Лошо ли е да си стиснат.. Да, лошо е за околните, за себе си човек в това поведение и разбиране е ок. Племенницата ми, дъщеря на брат ми, живее два месеца в моя дом, търсейки работа в големия град/ставане в 12,душ,кафе,бърз преглед на обявите и онлайн игри до полунощ/. Приела съм я, защото искам да помогна. Но тезата на брат ми е, че не знае дали ще й хареса тук, дали ще намери работа и като начало да остане при нас. Има възможност да наеме и дори купи апартамент във въпросния град, ама що да се харчи, ако няма смисъл! А смисъла се отлага за неопределено време, виждам липса на желание и интерес, хабя нерви, които не мога да спестя, като пачки! И да, защото си стиснат, може да развалиш отношения с близки, дори не подозирайки, че освен пари, хората имат чувства, търпимост, лично пространство което трябва да уважаваш!
А вие защо сте приели подобно нещо?
Това не е гостуване, а настаняване директно.
И се практикува от доста хора с подобен манталитет. Ако не поставите вие ясни граници, няма никакъв шанс останалите да ги поставят вместо вас.
Казвате, че продължително гостуване няма да е уместно, защото нарушава спокойствието в дома и членовете на семейството и настоявате в някакви срокове да намерят друго приемливо решение за гостенката като уточнявате, че брат ви е позицията финансово да обезпечи престоят на дъщеря си в града, докато вземе решение как ще си продължи живота.

# 172
Да не говорим, че на днешно време всичко става онлайн, дори и първо интервю. Така че този престой е напълно излишен.

# 173
Някой ще каже ли какво е станало с кучето, дето изяло луканката?

# 174
  • София

Предложило е брак на свекървата.

# 175
зелено е като от Чернобил.

# 176
Изходило я е, какво да му стане...

# 177
Всяко нещо в нормални граници не е лошо, но пък предполагам терминът е друг, например икономичен. Щом вече е докарано до "стиснат", значи границата е премината и вече не е нормално.
Това е състояние на патологично поведение, което тормози и околните, и самия индивид.
Аз лично зная случай на крайна стиснатост, при което подобно поведение е разбило цяло семейство и родната дъщеря отказва всякакъв контакт с баща си, като той не я е виждал и чувал с години, включително никога не е виждал и внучето си. Подразбира се, че той е стиснатият. И то не защото не е дал нещо на някой, а защото така е карал семейството си да живеят, че  граничи с тормоз и мизерия/при нормални средства за съществуване/.

# 178
Който е стиснат, е  такъв и в чувствата си и поведението, не само в харченето. Поставя материалното пред хората и съответно има преобърнат мироглед.
Не знам дали има лечение изобщо. Който има опит, да сподели.

# 179
Който е стиснат, е  такъв и в чувствата си и поведението, не само в харченето. Поставя материалното пред хората и съответно има преобърнат мироглед.
Не знам дали има лечение изобщо. Който има опит, да сподели.
Такъв е брат ми, мама, с която живеят в бащиния ми дом/да, по - евтино е, защо да се харчи, за дом, излишно е, спиш и работиш и къташ и все нямаш/ няма време да поправи ключалката на входната врата и мама стой доста време навън докато се прибере,защото той работи, според него не е важно, просто Тя не се справя и толкоз. Времето за дребни поправки, отнема от това време, в което Той изкарва пари.. който разбрал, разбрал..

Общи условия

Активация на акаунт