“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 18 666
  • 248
  •   1
Отговори
# 240
аз си вадя телефона и я моля да й снимам баджа за да подам оплакване
реакциите са различни

# 241
На Била това им признавам - че подхождат с разбиране и са над тези неща. Преценили са си хората, че ще има чупливост и не тормозят клиента.
Аз така съм чупила бутилка с вино, която бях взела от рафта, но изпуснах. Предложих да платя. Отказаха ми. Дойде човек и дискретно измете стъклата.
Как да пазаруваш от квартални бакалии?

# 242
  • Варна
Точно тия кварталните ме дразнят с едно нещо, само с едно. Как се опитват в минимум място да наблъскат максимум стока. Знам защо го правят и се опитвам да подходя с разбиране, но на всяко влизане се побърквам, защото на пътеката няма как да се разминат двама човека. И започва един "трафик", пред който час пик по варненските булеварди може ряпа да яде. Врътки и маневри сума време. Отвсякъде стърчат пакетчета и кутии, за които на рафтовете няма място, затова са накачени по ъглите и се издават на бездруго тясната пътека. Ако е зима и лют студ, а аз съм с дебелото зимно яке, минаването без да закачиш нещо е невъзможно. На земята натрупани стекове с бира и безалкохолни, спъваш се, ако не внимаваш. Да напазаруваш със сравнително голяма торба и дамска чанта е почти мисия невъзможна. Няма време да спреш и да погледнеш етикети, защото зад теб постоянно чака някой да мине - заел си пътеката, докато пазаруваш. Искам да им правя оборот, защото знам как се опитват да оцеляват, но просто нервите ми идват в повече.

# 243
  • Mediterraneo
По същата причина мразя подобни бакалии. Имаме в квартала руски магазин, където предлагат и бг стоки, редовно пазарувах оттам. Е, в последните 5 години не съм стъпвала! Така наблъскани стоките, че нито можеш да откриеш каквото търсиш, нито да се разминеш с някого между стелажите. Мерси, пазарувам онлайн вече, ако много ни се прияде нещо българско.

# 244
  • Deutschland
Руският магазин да не е Mix Markt? И при нас има, но е добре подреден.

# 245
  • Mediterraneo
Не, не, някаква местна( вече) верига, преди беше само едно магазинче, сега отвориха още 2-3, същите натъпкани до пръсване.

# 246
  • In transit
Руският магазин да не е Mix Markt? И при нас има, но е добре подреден.
Тези са украински. И във Варна има такъв. Наскоро видях два в Италия.

# 247
Точно така, селски пиниз си е. На мен ми се е случвало в голям магазин в Гърция- синът ми беше малък и вземайки една керамична фигурка касичка да я изпусне и да я счупи. Ние дърпаме и събираме частите, да ги маркират и да ги платим, те ги дърпат, че няма проблем и не трябва да плащаме. Дори не говорим за некадърно наредени неща.

# 248
  • София
На мен, никога не ми се е случвало да ми искат да плащам нещо счупено.  Мисля, че подобен разход е включен.

Общи условия

Активация на акаунт