Контрол върху хранителните добавки

• 710
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Хранителните добавки са на произвол. БАБХ ги пуска по документи, без химичен анализ на състава. Изпълнителна агенция по лекарствата не се занимава. Не коментирам закупени от сайтове, а добавки в аптечната мрежа. Преди 15-ина години Валя Ахчиева направи репортаж за фалшив цитросепт, наскоро за магнезий, в който няма магнезий. Миналата зима сума народ се изпонатрови с авирон. Месец по-късно неофарма тихомълком го прехвърлиха на друга компания. Лошото е, че като подадеш сигнал, на никого не му пука и получаваш шаблонен отговор. Тихомълком изтеглят партиди, никой не следи какво се случва с вече продадените от опасната партида. После уж изчистват състава и пускат нови, ама един път като ти набият кортизона, не смееш да припариш до въпросното нещо. Иначе гледам, пак ги изписват, хората ги пият. Който нямал късмет с кофти партидата, нали не е умрял, да не се оплакваме.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 23:16 от Spasiyka

# 16
  • София
Така си е. Аз съм се занимавала с добавки и общо взето, съм наясно с целия процес. Купува се евтина форма на магнезий от чужбина, слага се още по-евтин пълнител в някое малко цехче в Дупница, лепят се етикети /проверени от БАБХ/ и готово!

# 17
Точно за магнезий и Калций с вит. Д питах. Реално след като никой не следи нищо, е напълно възможно всяка една фирма да сложи каквото си реши във въпросните таблетки, да лепне един хубав етикет, да направи една хубава реклама и айде купувайте, ама има ли наистина въпросните витамини и минерали в тях - никой не знае и няма как да разбере, освен ако не си плати на някоя лаборатория евентуално да му направят химичен анализ, което не знам дори дали е възможно.

# 18
Купувайте от проверени производители.

# 19
Какъв проблем има с Авирона?

# 20
Миналата зима имаше във фб и един сайт статия за нам си колко хора в Пирогов заради сменена съставка на аврирон. Мислих, че е фейк нюз,  защото преди съм пила и ми е помагало. Докато не се събудих и аз с огромни плюски по тялото след завършен курс. Естествено нямам доказателство, че е от това, но друга променлива нямах по него време. Най-съмнително ми стана, като казаха, че са го прехвърлили на друга компания и ако имам претенции, тях да търся. Прехвърлянето е станало малко след случаите в Пирогов. После може и да са оправили състава, защото пак го изписват, скоро никой не е изпищял нещо. Ама ние вече не го ползваме, страх лозе пази е работата.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 08:03 от Spasiyka

# 21
Хм, аз го ползвам от години и съм доволна. Сигурно не съм уцелила лошата партида.

# 22
Миналата зима имаше във фб и един сайт статия за нам си колко хора в Пирогов заради сменена съставка на аврирон. Мислих, че е фейк нюз,  защото преди съм пила и ми е помагало. Докато не се събудих и аз с огромни плюски по тялото след завършен курс. Естествено нямам доказателство, че е от това, но друга променлива нямах по него време. Най-съмнително ми стана, като казаха, че са го прехвърлили на друга компания и ако имам претенции, тях да търся. Прехвърлянето е станало малко след случаите в Пирогов. После може и да са оправили състава, защото пак го изписват, скоро никой не е изпищял нещо. Ама ние вече не го ползваме, страх лозе пази е работата.

Какво е плюски?

# 23
metal.vixen Мехури

# 24
Ох хаха извинете ме за бесния диалект. Огромни обриви. В рамките на час, докато се завлека до лекар и ми набият кортизол, продължаваха да излизат нови и нови, страшно беше. Но поне за това време дихателните пътища ми бяха чисти и инжекцията подейства. После месец бях на противоалергични хапчета и диета и пу пу мина всичко.

# 25
Купувайте от проверени производители.

Кои са например проверени, защото не мисля, че и най-големите имена не е гаранция, че са проверени и то конкретно за българския пазар, тъй като знаем, че е за Западна Европа продукцията е една, а за Източна друга.

# 26
Солгар, Natural factors, Fortex, Abo Farma.
Много са.

# 27
Да не казвам голяма дума, но каквото съм ползвала на допелхерц, е било хубаво. Само да не ги развалят.

# 28
Да, Допелхерц също. Без забележки, дори на кучето купувам техни добавки.

# 29
  • София
Още един глас за Допелхерц. И на ДМ собствената марка.
Наскоро се излъгах с една добавка с ашваганда от неизвестен производител - не ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт