Майчинството счетоводно - 102

• 12 773
  • 346
  •   2
Отговори
# 255
  • Melmak
Знам, че варира. Не разбирам защо има промяна в обезщетението, което предстои да получавам. Още работя към момента. Преди два месеца сумата беше по-голяма като дневно обезщетение, а днес е по-малка.

# 256
  • В полите на Пирин планина
В момента е възможно да има смущения в сайтовете заради превалутирането. Изчакайте до утре.

Знам, че варира. Не разбирам защо има промяна в обезщетението, което предстои да получавам. Още работя към момента. Преди два месеца сумата беше по-голяма като дневно обезщетение, а днес е по-малка.

Ако смяташ сега с нов период е възможно да има разлики. Без сумите няма как да се каже точно какво точно става.

# 257
  • Melmak
Благодаря!

# 258
Здравейте. Аз излезнах болничен още 5г.с и не ми стигнаха 16 дни. От болницата където ми изкарват болничния всеки месец (комисия) ми предоставиха документ. Явих се ба ТЕЛК комисия. Имаше над 60 чакащи , но бременни и за удължаване на болничен са с предимство и минах за 40-50минути. Не се плаща нищо , те ви дават документ с който комисията която до сега е издавала вашият болничен има разрешение да ви даде необходимите дни до 45 дневния. Няма нищо страшно и ви съветвам да не си го причинявате да сте на работа при такъв проблем. Simple Smile

Ако още нещо ви интересува може да ми пишете на лично.

Благодаря, момичета!

Мисля да ходя на работа поне до 12 седмица стига да няма усложнения...и някак си да поднеса новината и да няма голям отзвук понеже ще е трудно да намери заместник, (аз съм ресурсен учител) защото няма много специалисти.
Все пак най-важното е да износя здраво бебе, другото все някак ще се нагласи.

# 259
Лично зададох въпроса тук дали, това че максималният доход е променян всяка година (причина независеща от мен) и ми беше отговорено, че това няма значение, защото той просто се променя за всички. А и както казах преди 3 месеца месеца с болничен излизаше с една сума, а в момента с друга.

# 260
Как така няма значение?!
Максималният осиг. доход сега е по-висок, отколкото през 2024 година... Няма как да получите 90% от настоящия максимален осиг. доход, естествено.

# 261
Как така няма значение?!
Максималният осиг. доход сега е по-висок, отколкото през 2024 година... Няма как да получите 90% от настоящия максимален осиг. доход, естествено.
Никъде не съм казала, че искам да получавам 90% от настоящият доход. Различните доходи се сумират такива каквито са били за съответните месеци. Говорех, дали месец болничен ще окаже влияние в тази  ситуация (да свали среднодневното възнаграждение) и ми беше отговорено, че няма да повлия.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 14:52 от WitherWings

# 262
А от къде проверяваме движението на болничните?

# 263
  • Melmak
Аз просто не разбирам как миналия месец проверявам и излиза прогноза за майчинството Х лева. Днес излиза Х-20 лв за дневното обезщетение. Нищо не се е променило при мен от миналия месец, нито болничен, нито осигуровки. Надявам се да е просто някакъв бъг покрай превалутиране или смяната на системата на НОИ.

# 264
И при мен показва различна сума откакто изчисленията на в евро. Аз съм болничен от септември и в момента ми показва, че осигурителния доход от тогава до сега е 0лв и съответно сумата, която показва, че ще получавам е по-ниска. Надявам се да е бъг и всичко да е наред.

# 265
Това е новият портал, а това е ръководството за употреба спрямо предишните.

# 266
Как така няма значение?!
Никъде не съм казала, че искам да получавам 90% от настоящият доход. Различните доходи се сумират такива каквито са били за съответните месеци. Говорех, дали месец болничен ще окаже влияние в тази  ситуация (да свали среднодневното възнаграждение) и ми беше отговорено, че няма да повлия.

Осигурителният доход за месеците в болничен е равен на доходът, от който е изчислено обезщетението, т.е. осреднения осиг. доход на база предходните 18 месеца. В този период влизат месеци, които са с по-нисък осиг. доход, от настоящия Ви. Ако работите е логично да сте осигурена на по-висока сума, отколкото осреднена сума, в която има и по-ниски доходи.

Няма да повлияе, ако всичките месеци са на един и същ осигурителен доход за предходните 18 месеца и той е равен на настоящия такъв.

# 267
Това е новият портал, а това е ръководството за употреба спрямо предишните.
Нищо не му се разбира на този портал. Голяма простотия сътвориха.

# 268
Нищо не му се разбира на този портал. Голяма простотия сътвориха.
Най-вероятно и по тази причина върви с ръководство Satisfied А това, че зарежда веднъж на 200 опита е друго.

# 269
И калкулатора за майчинство е тотал щета от октомври съм в болнични и месеците до сега ми стоят със стойност 00 лв. Защо така?

Общи условия

Активация на акаунт