Майчинството счетоводно - 102

• 19 359
  • 534
  •   5
Отговори
# 525
  • В полите на Пирин планина
Да, възможно е. Срокът на работодателя е до 10.02.2026, като БЛ не се вижда веднага, а да кажем - на следващия ден.

# 526
Здравейте имам въпрос.
Прекосих с 1 седмица съответно нямам болничен. Проследяващия АГ ми каза че на контролния преглед на  10тия ден от изписването ще ми го издаде. Родих на 6ти термина ми беше на 31ви . А сега ще ми издадат от болницата за след раждането.
Въпроса ми е има ли проблем да поддам болничния който е след деня на раждане, първо и по-късно да изпратя болничния който е за периода на преносване?
Ще има ли проблем с майчинството? Или да изчакам да поддам и двата наведнъж?
Има ли срок за поддаване?

# 527
Здравейте имам въпрос.
Прекосих с 1 седмица съответно нямам болничен. Проследяващия АГ ми каза че на контролния преглед на  10тия ден от изписването ще ми го издаде. Родих на 6ти термина ми беше на 31ви . А сега ще ми издадат от болницата за след раждането.
Въпроса ми е има ли проблем да поддам болничния който е след деня на раждане, първо и по-късно да изпратя болничния който е за периода на преносване?

Може да се даде първо този от болницата, но преди да се представи и този за преносването, плащане по него (от болницата) няма да има, защото си има последователност, според перидоите, за които се отнасят.

# 528
Здравейте имам въпрос.

Може да се даде първо този от болницата, но преди да се представи и този за преносването, плащане по него (от болницата) няма да има, защото си има последователност, според перидоите, за които се отнасят.

Значи няма проблем да представя първо този от болницата и чак след това този за преносването?

Казаха ми че може да ми прекъснат майчинството евентуално?

# 529
Кой да го прекъсне?! Ще се спре плащането и ще се чака да се запълни "дупката" с БЛ за преносването.

# 530
Привет,

имам вечния struggle с пускане на изследвания и Уника по време на бременност.

Моята проследяваща АГ твърди, че сме достигнали лимита на някои изследвания и не пожела да пусне направления за:
INR
фибриноген
стерилна урина с урокултура
микробиология - това с претекст, че е пускано ноември
това е общо 30 лв.

Пусна ги платено, но Уника покрива само 400лв от "Майчино наблюдение и отдавна е минато там от фетални морфологии", та и Уника не може да го покрие. -

По-рано имах случай в 26 г.с., че имах инсулинова резистентност преди това - да ми пусне направление за обременяване с глюкоза, не го пусна - платих 30лв

Сега трябва да ходя до личния лекар да го моля той да ги пусне.
Въпросът ми е в 8ми месец съм - така и така ще ходя дали да не сменя наблюдаващата АГ - Цонка Йорданова, понеже доста несериозно подхожда към тези неща, а така или иначе предстоят доста разходи.

В тази връзка, Униката отново има една прекрасна графа "раждане - 900лв". Ще раждам с АГ Зебрите. Нещо друго от тези графи може ли да бъде покрито или е само 900 всичко и това е?

Да и аз ги гледах, а нещо по другите пера могат ли да покрият или си имат графа ''раждане'' и това е.

Застрахователно покритие Ниво на покритие Максимален лимит

Пакет "Извънболнично лечение" Престиж
Лимит: 2 500 лв.;
Подлимит 500 лв. за амбулаторни хирургически
операции;
Подлимит 500 лв. за проследяване на
бременност;
Подлимит 400 лв. за физиотерапия.

Пакет „Болнично лечение“ Престиж
Лимит: 25 000 лв.;
Подлимит 400 лв. за рехабилитация;
Подлимит 1 000 лв. за медицински консумативи;
Подлимит 900 лв. за избор на екип при
хирургични операции;
Подлимит 5 000 лв. за роботизирани хирургични
операции;
Подлимит 900 лв. за раждане
.
Пакет „Медицински средства“ Престиж
Лимит: 300 лв.;

Благодаря предварително

# 531
Кой да го прекъсне?! Ще се спре плащането и ще се чака да се запълни "дупката" с БЛ за преносването.

Ами че едва ли не не може да се запълни

# 532

Ами че едва ли не не може да се запълни

Не, няма такова нещо.

bombastic, това са въпроси към застрахователя и ЛЛ.

# 533
Бомбастик, сбъркали сте темата, но на мен и толкоз изследвания не е пуснала АГ, ходя си при лична и оттам взимам по някое направление за хематолог/ендо и от него за изследвания. Малко АГта приемат след 20та седмица да ви станат проследяващи по ЗК. Аз опитах да сменя, не стана.

# 534
  • Бургас
Здравейте! Терминът ми беше на 07.01.2026, но родих на 08.12.2025г. все още в 45 дневен болничен. Получих обезщетение декември(което би трябвало да е или от 45 дневния болничен или от преди това, защото бях в болнични още от 4ти месец заради рискова бременност). След това получих 42 дневен болничен от болницата и болничния от педиатър е до април. Всички са дадени на работадателя ми. От декември не съм получавала нищо. Да изчакам ли до понеделник/вторник и да звънна в НОИ? През сайта таблиците са празни и няма никаква информация като вляза с пик код...

Успях да видя болничните, трябвало да се въведе период "от" и "до", а не само "от". Подали са ми болничните на 06.02, а днес получих куриозните 6.94 евро от НОИ. От къде може да са

Общи условия

Активация на акаунт