Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 726
  • 258
  •   1
Отговори
# 120
Аз да питам и какво масло слагате в попарата?
Аз от неделя ще започна да замествам закуската с попара. Бяхме на лекар и я измериха, качила е само 300 гр, и е пораснала само 1 см за 1 месец. Малко ми се вижда, но педиатърката нищо не каза. Питах поне 3 пъти, тя не каза, че е проблем, само каза да заместя закуската вече с попара. За сиренето каза задължително обезсолено. Но за маслото не каза нищо.

# 121
Попарата с вода я правя, като в началото дохранвах с мляко.
На biskids бисквитите са без захар и има с различни вкусове.
Аз купувам краве масло от млекарницата.

# 122
А в колко часа давате попара? Маслото с голямата беше голям проблем, защото тя имаше още много силен рефлукс и личната ме посъветва да давам нискомаслено масло Президент. Сега си мисля да пробвам първо с глутенова каша и след това с попара. Ани още е с рефлукс и си мисля и с нея първо да давам такова нискомаслено масло. След няколко месеца минахме на обикновено с голямата, като поутихна рефлукса.

# 123
Около 9ч я давам аз.

# 124
Аз смятам да взимам масло и сирене от магазин за млечни продукти. Какви сухари купувате? Все още не съм чела състава, но бях чела, че повечето са с палмово масло.
За разнообразие знам, че може да се замени с кускус или звездички. Четох, че някои дават юфка, но там май има сол, не знам колко в като количество.
Колко време киснете сиренето? Др Владимирова препоръчва 72 часа, като водата се сменя на 24 часа, но майка ми и приятелки казват че от предния ден е достатъчно да се накисне.

# 125
И сиренето ли трябва да се кисне, аз мислех, че има обезсолено на пазара 🤣. Това си беше важен факт.
Ще пробвам маслото на президент, в началото. Ние купуваме по принцип на родна стряха, но нещо в последно време е сменено, и не ми харесва чак толкова.
Благодаря, момичета. Сухари ще купя от ДМ, но не съм чела състава.

Забравих да ви кажа, че нашата педиатърка, чак в 7-ми месец забеляза, че на детето главата е крива 🤣, много се притесни. А всъщност тя почти се оформи вече, но не може да порасне толкова бързо. Ама иначе, нямаше нужда да й дава направление за ортопед. В пълен потрес съм. Не ми се сменя засега, че и другите не са по-добри.
Напоследък се разочаровам от лекарите. Няма да разказвам, че е твърде лично, но засега съм на мнение по-добре познато зло, отколкото неизвестно.

# 126
Момичета, за да давам попара, трябва да имам въведени млечни и глутен, нали така? Аз точно тръгнах да въвеждам глутен и се разболяхме, така че ще изчакам малко. Не иска да си пие млякото, но пък рефлукса отшумя и мисля да пробвам друго мляко.

# 127
Аз нямам въведени млечни и глутен.

# 128
Аз наведнъж въведох глутена и млечните чрез попарата.

# 129
И аз така ще направя, че по-лесно ми се вижда.

# 130
Аз правя попара с чай лайка, сухари на Холе със спелта, домашно масло от леля ми, обезсолявам сирене 😄🥰

# 131
Поръчахме Играчка за прохождане, 2 в 1 с маса, вчера сглобихме масата, много съм недоволна, изобщо не е стабилна, дори и като махнем крачетата пак отива на една страна. Все още не сме сголбили като проходилка, но ако и това не ни хареса, ще връщаме. https://www.baby.bg/product/igrachka-za-prohozhdane-2-v-1-moni-toys-basket-pink/
Реално няма и много опции за игра с нещата, които са по борда, ама тези колелца са й интересни.

Поръчахме такъв стол като сме на гости при бабите, има колан само долу на краката, няма на ръцете, но мисля, че е добре https://www.baby.bg/product/stol-za-hranene-lorelli-ego-beige/

Такъв куб взели ли сте? Или смятате по-нататък, пише 18+ месеца?

# 132
На нас ни подарих подобен куб, в началото не му обръщаше много внимание, вече почна да си играе. Става и за сега, има бутони за натискане на нашето.
Много ми хареса столчето, май ще си вземем и ние такова, като ходим на други места, да имаме.

# 133
Ние имаме едно кубче за игра подарък от съседското дете. От страни има пластмасови рингове, с които дрънкаше от 3я месец някъде . Сега започна да ск играе и с музикалната страна. Имаме и тази част с назъбените колела, но още не ги ползва. Наскоро и извадих и тази играчка, но още не се заиграва с нея, според мен и е рано.

https://www.baby.bg/product/senzorna-igrachka-baby-einstein-discover-shapes/

Все още в на етапа да яде фигурките. Но напоследък тя си упражнява седенето на 4 опори, да яде каквото намери и не и се занимава толкова с играчки.

Ние взехме това столче за хранене при пътувания. Държим го в колата. Не е нещо особено, но е сравнително компактно. Но това на Loreli може би е по-компактно.
https://www.amazon.co.uk/Ingenuity-Baby-Base-Seat-Slate/dp/B0791TSV83

Мина нашата фотосесия. Доста семпла, но такава си я искахме. Остана да изберем кадри за обработка. Получих пижамките на Next, страхотни са.

# 134
Луничке, честита ви първа Коледна фотосесия 🤗 нас ще ни е като цяло първа, тъкмо и с бебока. Аз дори няма да се гримирам 😁 ще е малко в домашен стил. Иначе има два прекрасни декора 🤗🌲 Днес бебчо се бори, но успя да седне сам за първи път 😍 преди това успяваше, но с опора(или се хващаше за нещо или беше леко надигат), или му придържах краченцата. Днес му направих втора есенна фотосесия 🤣🍂🍁☀️ Вече му се показа и зъбчето отгоре и всичко възможно е в устата. Дадох му за първи път агнешко и много се хареса 🤗 Аз също много обичам 😁 тези дни ще кача полезна информация за заготовките. Оказа, че 80гр. бурканче се слага цялото, а не само 20-30гр. от него 🤣
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт