Отговори
# 330
Пламен беше на годинка, когато му направихме изследвания при Мустаков: кръвни (от вена се взима кръв).
Лично аз обяче не видях никакъв ефект от последвалото "лечение" при д-р Мустаков, но може би просто нас не ни е харесал, защото по-късно чух отново много добри отзиви за него.
За деца над 5 години мисля се правят и кожни изследвания, които се покриват и от касата, та ще струват по-малко. Но за тях съм чела, че има някаква опасност да "отпушат" нераздразнени до сега алергии.

# 331

Днес по телевизията и радиото говориха за лечение на астма в пещерата Магурата.
Там липсват алергени. Астмата след престоя не изчезва, но пристъпите се разреждали значително.
През 70-те години е правено такова лечение. Не е сигурно още, трябват спонсори.
И в други пещери в Европа е правено.

# 332
При моята племенница, астмата е наследствена и за съжаление нелечима. Баща и почина преди 5г. като получи едновременно много сериозен астматичен пристъп и хипертонична криза.

# 333
  • Варна
Не знам дали сте чували и пробвали този метод за овладяване и лечение на астма чрез дихателни тренировки по метода на Бутейко.
Според него прекалено дълбокото дишане причинява астма, хипертония и ред други заболявания. Методът е изпробван и доказан в Русия и в крайна сметка не пълни организма с допълнителна химия, а възстановява първоначалното му равновесие.
Съпругът ми си излекува астмата с плуване, което в крайна сметка също е вид дихателна тренировка, така че съм склонна да вярвам на метода на този лекар.

Сайтът е на руски, дано бъде от полза: http://www.buteyko.ru/rus/index.shtml 

С две думи само - за да може кислородът да се отдели от хемоглобина в тъканите, там трябва да има въглероден двуокис, който катализира процеса. При дълбоко дишане, при силна кашлица се отделя голямо количество въглероден двуокис от белите дробове, а се поглъща по-малко, защото %-съдържание на СО2 във въздуха е в пъти по-малко от %-то съдържание на СО2 в организма. И се получава така, че кислородът е доставен, но не може да бъде усвоен. Дихателният център отчита, че няма кислород и подава команда за още  по-дълбоко дишане, от което ситуацията се влошава и се стига до задушаване. Пулсът и кръвното налягане също се ускоряват, за да се достави повече кислород. За да си запази наличния СО2 организмът развива някои компенсаторни механизми, единият от които е стеснение на бронхите, което всъщност е астмата.

Целта е човек да се научи да не диша дълбоко и да сдържа кашлицата си. Дишането е по-скоро коремно, а не гръдно. Но да не обяснявам повече, за да не объркам нещо. Знам само, че се прилага под контрола на лекари-методисти под формата на дихателни тренировки и дава бърз резултат - само за няколко седмици.

Много се надявам тази информация да помогне на дечицата!   Hug

# 334
Здравейте, момичета!Ние с малкия ходихме преди 2 години в санаториума в Сандански.И аз не съм доволна от него.Тази година съм решила да го заведа в Сандански на квартира.Някой може ли да ме ориентира как вървят цените на квартирите и евентуално да ми даде телефони на такива, където е ходил и е доволен от условията.Предварително благодаря!!!

# 335
моят син е на 9 години и от 2 години е с диагноза астма.Последните 5 години винаги сме ходили на Сандански пак е тая. мислите ли че в санаториума ще му помогнат с нещо; до сега винаги сме ходили на свободен наем? От една седмица вземаме сингулар дайте мнение за него ще помогне ли?

# 336
       Зарежи телк,мелк и институции!

Защо,да го прави,като с решението от релк социалните отпускат всеки месяц по125лв+двойни детски+бесплатна детска+пари за лекарства(неса много,но пак е нещо)и бесплатен санаториум веднъж годишно.При 50%,а при повече има и други екстри.щом державата ти дава(А това не се случва често)взимай Naughty

# 337
Зарежи телк,мелк и институции!
                                                                      Защо,да го прави,като с решението от релк социалните отпускат всеки месяц по125лв+двойни детски+бесплатна детска+пари за лекарства(неса много,но пак е нещо)и бесплатен санаториум веднъж годишно.При 50%,а при повече има и други екстри.щом державата ти дава(А това не се случва често)взимай Naughty

# 338
Ние с детенце се върнахме от морето в края на миналата седмица. Не мога да повярвам как й повлия климата там. Както знаете тръгна от тук със сополки , които се мъчех да туширам, но не успявах напълно и се опасявах от нов пристъп. На втория ден от морето нямаше никакъв сопол,а до края на почивката не е излизала от водата и пак не й потекоха сополи както миналите години. Дишаше чудесно.
Като се прибрахме милото дете започна да киха веднага, още на влизане в Сф, и продължи така два дни, пак потече малко нослето, но явно дакото се пренастрои само за ден -два. Отдавам го на морския климат, на Сингулар, които явно й помага и на това, че градът ни е ужасно мръсен...
Решила съм да пробвам хомеопатия отново. Ще ви пиша! Hug

# 339
Ние с детенце се върнахме от морето в края на миналата седмица. Не мога да повярвам как й повлия климата там. Както знаете тръгна от тук със сополки , които се мъчех да туширам, но не успявах напълно и се опасявах от нов пристъп. На втория ден от морето нямаше никакъв сопол,а до края на почивката не е излизала от водата и пак не й потекоха сополи както миналите години. Дишаше чудесно.
Като се прибрахме милото дете започна да киха веднага, още на влизане в Сф, и продължи така два дни, пак потече малко нослето, но явно дакото се пренастрои само за ден -два. Отдавам го на морския климат, на Сингулар, които явно й помага и на това, че градът ни е ужасно мръсен...
Решила съм да пробвам хомеопатия отново. Ще ви пиша! Hug

От кого ще започнеш?

# 340
 Здравейте! Бих искала да споделя моите проблеми за астмата. Имам 2 дъщери и двете с диагноза астма. По-голямата е на 11 год. и вече 7 години е непрекъснато с лекарства. Помпичките не й помогнаха, сега е с диск seretide , хапчета singulair  и zodak  и от 2 години с инжекции- алергени. Не мога да ви опиша какъв кашмар е. Благодарение на всички тези лекарста по 3 на ден сутрин и вечер и алергените на 10 дни, по-рядко получава пристъп,но хрема и кашлица винаги си има. Малката всеки месец е с пристъп.... и така нататък. За дишането специално съм прочела много книги , но са малки за тези сложни упражнения, още повече , че трябва да задържат дишането.  Hug

# 341
Моят син е на девет и е с диагноза астма от две години, от една седмица взема сингулар, струва ми се че  е по- добре, но взема и фликсотид, а той винаги е добре, когато взема фликсотид, питам се когато спрем фликсотита дали ще се чувства по- добре. Ако някой има опит с това моля да ми пише!?

# 342
запис

# 343
Морския климат и на нас ни помага много като че ли! Откакто сме във Варна не сме имали спазъм (не броя първият месец на аклиматизация). Даже и сингюлера спрях от ве4е почти два месеца, изкарахме една лека ангина и пак няма спазъм!
А в София имахме лек спазъм почти всяка седмица (доакто пиеше Сингюлер - без него по няколко пъти седмично) и поне веднъж месечно излизах в болнични и минавахме на вентолин с по-сериозен спазъм.
Но някъде четох, че тук във варна климата имал действие на "естествен инхалатор".
Между другото имам поостанал сингюлер, ако някой има нужда: хапченца от по 4 мг.

# 344
Ние се консултирахме с хомеопат, но... иска да спрам назначеното лечение с Фликсотид и Сингюлер. При вас така ли беше? Мен ме е страх... Взех хомеопатичното лекарство, т.е. купих го, но още не съм годала на детето.
Чудя се нямаха ли хомеопатите златно правило, че не отменят лечение, назначено от друг?
А изобщо има ли смисъл да стартирам върху алопатични средства?
Как мислите, по- запознати от мен?

Общи условия

Активация на акаунт