Отговори
# 345
Изидка, по принцип наистина не би следвало да се отменя назначено лечение... Попита ли защо така ти предлагат? Ако искаш пиши директно името на човека, а ако искаш ми драсни на лични Grinning Ние също се върнахме от почивка и вече може да се видим Hug
Хамелеонски, босоногото е ОК и вече е черно босоного Mr. Green Същинско циганенце Laughing

# 346
Зарежи телк,мелк и институции!
                                                                      Защо,да го прави,като с решението от релк социалните отпускат всеки месяц по125лв+двойни детски+бесплатна детска+пари за лекарства(неса много,но пак е нещо)и бесплатен санаториум веднъж годишно.При 50%,а при повече има и други екстри.щом державата ти дава(А това не се случва често)взимай Naughty
Kdrijrkd .r odldj Наистина ли дават всичко това?А каква е процедурата за да се явиш на ТЕЛК Какви документи искат?

# 347
Здравейте мами!И моят малък син е диагноза астма с преобладаващ алер.мпонент.От 3мес сме на FLEXOTIDE и  SINGULAER Не сме правили пристъпи от тогава Скоро личната ми спомена да минем на ТЕЛК Според вас заслужава ли си разкарването и какви документи са нужни?Въобще каква е процедурата?

Между другото имам поостанал сингюлер, ако някой има нужда: хапченца от по 4 мг.
                                                                                                                                                    От каде си ?На нас всеки месец не ни достигат защото се изписват за 28д а личната ги изписва на 30ден(иначе имало големи глоби)И така всеки месец по 2 д без лечение докато вземем новата доза

# 348
Редовно чета всичко за астма, рядко пиша, защото намирам отговорите, на въпросите, които искам да задам , готови. Но не мога да се въздържа да не споделя как алерголожката от Бургас, единствената за цялата област за деца, и мен ме изпързаля през м.Юни за Сигюлера. Касата не го поемала от 5 до 6 години. Казах това на джи пи то и той човека гледа-гледа , и прие нейните тълкувания. Познат ме насочи към д-р Керанкова -пулмолог, веднага го изписа. Ходих и в здравната каса да питам, казаха, че няма никаква пречка да бъде изписан на дете на 5г.и 1 м.с безплатен Сингюлер. Голямо розкарване и страшни нерви. Освен алергог, може да бъде изписан и от пулмолог и от педиатър.

# 349
Kdrijrkd .r odldj Наистина ли дават всичко това?А каква е процедурата за да се явиш на ТЕЛК Какви документи искат?
[/quote
Отиваш при личния лекар и казваш че искаш да се явите пред ТЕЛК , той ти дава талон и трябва да ти обясни какво да правиш по-нататък .

# 350
Е да ама личната каза разучи какво искат и ела пак

# 351
  • Sofia
Здравейте! За съжаление и аз се записвам за темата. Дъщеря ми е с диагноза астма с вероятен алергичен компонент. От два месеца е на Сингюлер, а след последния пристъп(приеха ни в болница) ни назначиха и Флексотид.
По принцип съм малко скептично настроена към хомеопатията, но напоследък чувам страхотни неща за нея.
Но все пак и мен като Изида ме е страх да спра лекарствата. Още мислим и премисляме с мъжа ми какво да направим newsm78
А има ли начин да не се спират лекарствата и пак да се дава хомеопатия, за да помогне и постепенно, ако няма пристъпи да се премахнат.

# 352
Наси, по принцип не трябва да се спират лекарствата, за да се проведе хомеопатично лечение. Като цяло идеята е в последствие алопатичните лекарства да станат ненужни, а не да се спрат драстично и да завалят проблеми, които трябва спешно да се овладяват. Аз затова и на Изидка казах да ми пише кой я е посъветвал така и какви са били съображенията, защото би трябвало да има обяснение.

# 353
  • Sofia
Ако е така може да пробваме,
Благодаря, Асинка  bouquet

# 354
Искат направление или талон  от личния лекар  не си спомням какво точно беше и след това се ходи в картотека на инвалида -така се казва тук във Варна-там се подават документите ,придружени с молба по образец.Те ви определят дата за явяване пред ТЕЛК.
Допълнителна информация може да даде и лекувашия специалист -пулмолог или алерголог.
Ако във вашия град няма такава картотека и няма кой да ви насочи ,направете питане до Районен център по здравеопазване  или здравна каса - в краен случай ,какво точно да  направите.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 16:38 от FEN

# 355
# 356
Момичета подарявам една опаковка Вентолин Инхалер със срок на годност 02/2008г. Купих го за племенницата ми, но за сега няма нужда от него

# 357
Тадуна   НАЛОЖИТЕЛНО Е .Трябва да имаш  метилпреднизолон (урбазон ) на хапченца  и  вентолин   астмата не е шега  работа.Вече  три  години   сме  с  небулайзери   бейбихалери  и се моля да го  израстат  всички  дечица .  bouquet

# 358
i moeto dete beshe s astma, no ve4e 6 meseca ne e pravil pristapi, blagodarenie na edin docent ot Plovdiv.Ako niakoi iska da mi pishe

# 359
Pri nas astmata e ot 10 godini i ve4e cme invalidizirani 3-ta grupa. Goliamo hodene po izsledvania no nabavihme vsi4ki dokumenti.
ot 31.01. 2007 podadohme dokumentite za telk, aminahme na 22.05.2007 cled tova pone 30 pati sam hodila v socialnoto ta 4ak do 20.09.2007 kogato ve4e my urediha dokumentite i otpusnaha sumata s zadna data.
Polu4ava po  - 80% ot minimalnata rabotna zaplata - 126 lv./4len 43/, udvoenite detcki -40lv./po 4len 7/, za socialna integrac a - 8.25 lv. po 4len 25/29/30 kato za vseki ot trite 4lena po 8.25, taka sa6o bezplatna karta za gradskia transport.
Nie polu4avame 190 lv.
Ima i drugi vazmojnosti kato naprimer bezplatno sanatorialno le4enie.
Po vaprosa s le4enieta na astmata moga samo da kaja 4e le4enie niama vaprosa e v poddarja6ata terapia nie sme na SERETIT DISKUS mnogo sam dovolna ina fleksonaze, ventolina i bekotita gi polzvame po vreme na pristap.
Drugo ako ima pitaite s radost 6te pomogna.
BADETE ZDRAVI A VIE MAIKI MNOGO SILNI

Общи условия

Активация на акаунт