Отговори
# 360
мили мами,моята дъщеря на почти 12 години целогодишно всяка сутрин киха многократно.през цялата година но през есента става страшно.няма кашлица или астматични истории.има ли някой с подобна форма на алергия и дали са му предлагали сенсибилизация като лечение .благодаря ви предварително.

# 361
  bouquet
Моето момченце е на 9г. и е на "Серетид".Какво ви е мнението за него?

# 362
И аз се записвам при вас.Двете ми деца са със астма ,дъщеря ми на 6г. която вече от 5м е БЕЗ Вентолин и  Флексотид,тест за полени -отрицателен а сега зимата ще правим тест за прах.Ноооо синът ми е на3г.4м в момента е на Вентолин ,Флексотит Сингюлер,Респистим.При него проблема тръгва от носа- силна хрема-кашлица -никога досега червено гърло и след 5,6дена като вдигне температура пие антибиотик.Вече се уморих от помпи антибиотици сиропи иследвания.... #Crazy.Според алерголожката на синът ми не трябва да го пускам на градина изобщо и не знам как да постъпя ,а тя така или иначе каката вирусите ги носи от градината.Желая здраве на децата ви,а на вас  bouquet

# 363
Zdraveite,moqt sin e na 2g.i 6 mes.i mu postavixa diagnoza astma s alergi4en komponent.V momenta e na fliksotit i buto astma pri nujda.Mnogo se pritesnqvam dali 6te se izlekuva napalno i nqma da polzvame ve4e beibi xalera i vsi4kiti lekarstva.Predi 6 meseca mu postavixa diagnozata i samo vednaj e pravil pristap no mnogo se straxuvam da ne se povtori.ako nqkoi znae sait kadeto moga da pro4eta pove4e za astmata molq da mi pi6e.

# 364
  • Враца
Zdraveite,moqt sin e na 2g.i 6 mes.i mu postavixa diagnoza astma s alergi4en komponent.V momenta e na fliksotit i buto astma pri nujda.Mnogo se pritesnqvam dali 6te se izlekuva napalno i nqma da polzvame ve4e beibi xalera i vsi4kiti lekarstva.Predi 6 meseca mu postavixa diagnozata i samo vednaj e pravil pristap no mnogo se straxuvam da ne se povtori.ako nqkoi znae sait kadeto moga da pro4eta pove4e za astmata molq da mi pi6e.
Не спирай Флексотида и аз така мислех ,но като направи два пристъпа за месеца и ни включиха  Сунгулера... и капки за нос..   ooooh!

# 365
  • Sofiq
Не знам дали сте чували и пробвали този метод за овладяване и лечение на астма чрез дихателни тренировки по метода на Бутейко.
Според него прекалено дълбокото дишане причинява астма, хипертония и ред други заболявания. Методът е изпробван и доказан в Русия и в крайна сметка не пълни организма с допълнителна химия, а възстановява първоначалното му равновесие.
Съпругът ми си излекува астмата с плуване, което в крайна сметка също е вид дихателна тренировка, така че съм склонна да вярвам на метода на този лекар.

Сайтът е на руски, дано бъде от полза: http://www.buteyko.ru/rus/index.shtml 

С две думи само - за да може кислородът да се отдели от хемоглобина в тъканите, там трябва да има въглероден двуокис, който катализира процеса. При дълбоко дишане, при силна кашлица се отделя голямо количество въглероден двуокис от белите дробове, а се поглъща по-малко, защото %-съдържание на СО2 във въздуха е в пъти по-малко от %-то съдържание на СО2 в организма. И се получава така, че кислородът е доставен, но не може да бъде усвоен. Дихателният център отчита, че няма кислород и подава команда за още  по-дълбоко дишане, от което ситуацията се влошава и се стига до задушаване. Пулсът и кръвното налягане също се ускоряват, за да се достави повече кислород. За да си запази наличния СО2 организмът развива някои компенсаторни механизми, единият от които е стеснение на бронхите, което всъщност е астмата.

Целта е човек да се научи да не диша дълбоко и да сдържа кашлицата си. Дишането е по-скоро коремно, а не гръдно. Но да не обяснявам повече, за да не объркам нещо. Знам само, че се прилага под контрола на лекари-методисти под формата на дихателни тренировки и дава бърз резултат - само за няколко седмици.

Много се надявам тази информация да помогне на дечицата!   Hug
Всичко много добре, но не разбирам, защо когато сме с пристъп (а при нас астмата не е алергична, а в следствие на вирусна инфекция) все ни карат да кашляме, за да изкарваме храчките, даже ни карат да духаме сапунени мехури, за да провокира това изкашляне и извайдане на храчките...

# 366
Ако може детето да вади храчките много  по бързо  ще се изчистят  бронхите аз и да казвам не ме чува кашля кашля и накрая ги гълта ..и така пием сиропи   за   да се разреди  то зи  секрет   който  се натрупва.Затова и  съветват да се пият много  течности    когато са  болни.

# 367
  • Sofiq
E... като ги гълта те отиват в стомаха, а не се връщат в дроба... какво толкова страшно...

# 368
Да така е   просто    написах  кое е по добре   ... Laughing

# 369
  • Sofiq
Е, все пак не ми става ясно трябва ли да диша дълбоки и да кашля или това е лошо?

# 370
Много мами      пишат  в   форума  че  пристъпа   се облекчава с    дълбоко   вдишване на    студен  въздух, използва се и парите  в  банята .Аз лично така не правя  използвам инхалатора за по  сигурно   тк правим тежки пристъпи и аз знам  че така няма да спася положението.
По  принцип  нищо лошо  не  виждам  детето   да  се изкашля и  да вади  храчките ....

# 371
нуждая се от Бейбихалер
град Плевен, ул.Яне Савдански 2 ап.8
Вергиния Василева

# 372
При нас се е случвало да повръща когато е болен,но рядко и наистина много го облекчава.Понякога ми идва да му бръкна в гърлото и да повърне тоя секрет.

# 373
Във форума прочетох за вашата нужда.Страдах от тежка форма на астма.Излекувах се чрез метода на известният московски лекар д-р Константин Бутейко,известен с научното си откритие за СО2 и вредата от дълбокото дишане.Методът лесно се усвоява от деца над 3 годишна възраст,а под тази възраст се обучават майките за сътрудничество и помощ на детето.Мога да ви дам информация,литература,както и да ви насоча за специализирана методична помощ.
За повече информация може да ме търсите тук или на:  buteykobg@abv.bg

# 374
Здравейте наскоро откриха на сина ми астма и ни изписаха Бейби халер. Ние сме от Добрич и тук не се намира тази  помпичка. Въпросът ми е дали в  София я има защото има кой да ни я  купи от там. Ако може някой да ми отговори по бързо ще съм му безкрайно благодарна защото лечението трябва да се започне веднага.

Общи условия

Активация на акаунт