Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Ноемврийска вещерска и спортна

• 55 275
  • 1 567
  •   2
Отговори
# 1 515
  • София

И аз имам чанта от Вера.бг. Трета година нося, без да мръдне.

# 1 516
Мижа, жомам и никакви чанти не виждам, оооом, и потвърждвам за Вера, имам мини чанте И оттам, ооом Sunglasses

# 1 517
Жмим? Чула ли си 😂

# 1 518
Кайс, брутално е това с текстилната индустрия. Имаше едно подобно видео, в което един азиатец пък обясняваше как всички очила се правят в една и съща китайска фабрика и струват 15 евро производствена цена. След това според марката се продават от стотици до хиляди.
Това, което разказваш важи и за ужасно скъпи брандове - от Луи-то до Гучи (те са пълни и с фалшификати, но за друго иде реч).
Тъй, не знам защо в неделя трябва да се събудя в 5 и половина, но ето ме. Отивам за второ кафе.

# 1 519
Добрютру!

Раничко в неделя, ама кот' такоа.

Индустрията за дрехи е един от най-големите замърсители на света и една от тези, които буквално държат в робство хора.
Отново на принципа 20% от хората на света я подхранват,  а останалите 80% носят последствията.
Ако не сте виждали снимките от бреговете на Африка, е хубаво да се видят, покъртително е.

Освен, че на Земята в момента има дрехи за 6 поколения напред, а производството не намалява.

Сериозна тема като за неделя сутрин, ама капитализъм, сър.

Обещала съм морковена торта днес, да видим ще се наканя ли.
Другото не съм го измислила още Simple Smile

# 1 520
  • София
Кайс, wake up and smell the coffee дет съ вика. Това е огромен проблем от десетилетия.
Какво мислите, че се случва с поръчаните евтини дрехи, чанти, обувки, кутии, джунджурии, които връщате?
Всичко заминава на сметището, защото е по-евтино, отколкото да се продаде отново.
Да не говорим за транспортните емисии, опаковките и евтината работна ръка.

# 1 521
  • Somewhere in the World
Добро утро.
И аз вече съм на второ кафе…. Що да не събудя в 6. Готвя се да ходя при мама.
Снощи ми дойде музата и готвих пиле с броколи.

Страшно е с тази индустрия, това консуматорство е пагубно.
Наложила съм си от доста време вето да не купувам дрехи, обувки и чанти. Много ми е трудно-изкушения дебнат от всякъде, за сега удържам. Имам дрехи и обувки още необличани.., но ще трябва след празниците да се огледам за официална рокля.

# 1 522
  • Пловдив
Добро!
Тук се опитва да пекне, ама вятър да тъ отвей 🥶 Искахме разходка инак...
Айде първо кафе Simple Smile

По темата...още преди 20г в родния ми град отвориха турска фабрика, шивашка. Казал, че тук е евтина работната ръка и т.н...За ония държави пък ептен.
А какво става с дрехите за рециклиране?дали се преработват или...?

# 1 523
Утро.

Не знам какво хванахме,но много отдавна не бяхме боледували така.Днес за сефте ми просветна,сега в пика е Малкото. Цяла нощ свалям температура и бърша сополи. Изглежда и деня ще премине така,пореден такъв за нас...
Носа не съм си показвала навън от три дни,не че и времето е хубаво,но все пак ми липсва въздух.
Измрънках.

Хубава неделя да имате Hug

# 1 524
И мен нещо се опитва да ме боли ухото. Не знам какво става. А трябва да пазя мама, че е с по-слаб имунитет. Няма как да стане, като скачени съдове сме.
Отивам да правя сандвичи за закуска. Вчерашния кекс не ми харесва. Кайс, тази рецепта няма да ти я дам.

# 1 525
  • Пловдив
Донсе, къде си? Simple Smile
Намерих ти топ чорапки! Heart
https://answear.bg/p/pamuchni-chorapi-medicine-2-broya-1685815?c … 3yI7OFbs2KNcWvcAP

# 1 526
  • тук и там
Да,по принцип бях чувала ,най-вече за ниско качествени стоки ,които не се рециклират,тук ставаше въпрос за такива,които се продават в европейски магазини,не в Шийн или Тему.Пък и друго е да го видиш,да влязеш в домовете на хората,които са като  нашите цигански гета от най- бедните ,а хората работят по незнам колко часа на ден,включително и деца..
Аз също допринасям и подхранвам тази индустрия.
Майчето ме събуди,домръцка някаква играчка и започна да ми скача по завивките..Изгониха я ,половин час драска на вратата на спалнята,не я пуснах,но ме вдигна от леглото накрая..Сега се гледаме накриво-аз нея ,щото ме събуди и тя мен,щото не искам да си играя с нея..

# 1 527
Добро утро, общество любимо!
  Сега ставам, отпивам първата глътка кафе. Това не ми се е случвало от години. Много хубаво си изкарахме в приятелите снощи, така хубаво се наговорихме, не бяхме го правили от лятото.
     Тази чанта подарявам. Почти нова е

# 1 528
Не се рециклират, заминават за Африка, където една част се препродават на пазарите за втора употреба, а другите изглеждат така.

Тая тема ми е много болна, защото е една от малкото области, в които действително можем да направим нещо. И мнозинството избира да не прави.

Пък таз' планета не е с безкрайни ресурси.

# 1 529
Ули,ужас 🤐
Запалих камината и нямам намерение да си подам носа навън!Не духа силно,но е много неприятно за синузита ми 😬

Общи условия

Активация на акаунт