Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – Актуална тема за НОЕМВРИ 2025 (Тема 11)

• 4 916
  • 135
  •   7
Отговори
# 120
Благодаря, разтърсих се как така ми връщат 75лв, а нищо за етап на взимане на продукта обратно.
Оказа се, че въз основа на  изпратените снимки са решили да ми оставят артикула.
Скрит текст:

Сега ще трябва да реша трябва ли ми кош с една торба вместо две или да подарявам.

# 121
VaniaK, аз също много харесвам бокса, удобни са ми, най-близо са ми до адреса. Но, ако трябва да отида заради тях или друг куриер извън квартала ми, при положение, че другите куриери имат варианти да доставят в квартала (близо до адреса ми) естественото че няма да ми е удобно е ще искам да ми се изпращат с някой от куриерите, които са ми на близо.
За мен най-неудобният варират е бг пощи, предвид, че работното време на клона в моя квартал е понеделник-петък от 8:00 до 16:30. Абсолютно неудобно за работещ човек. Заради тях обаче не мисля да сменям адрес за доставка, защото тогава ще ми е още по-неудобно (не съм шофьор) да си вземам пратките, независимо от куриера.
Преди време в чат с Тему ми писаха, че избирали уж куриерът, който има доставка най-близо до заявения адрес.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 17:37 от Mama Ru

# 122
Разбирам, че всеки има някакви неудобства, но няма как на база на едно оплакване, специално за теб да сменят куриера.
Ето, онзи ден сложили хубаво нова кутия в квартала на БоксНау. Малко по-далеч от най-близката, но така или иначе се разхождам, не е проблем. Отивам аз. Стълби! А, аз съм с бебешка количка. Нямаше никой наоколо. Стълбите бяха такива, от които можеш да се качиш и от трите края. И най-горното стъпало супер малко. Отделно на това - врата! Едва се преборих да се кача. Супер се ядосах. Следваща пратка - пак там! Звъня предварително, сменяме кутията, пристига пратката в старата кутия! Побеснях. Ама какво да направя. Пак по-добре тях, от колкото Експрес1 или Сеймдей. Пренасочвам докато куриера благоволи да ми я достави, където искам. Ако е спешно, отивам като мъжа ми се прибере или пращам него. Имам опции, не е толкова фатално, но е дразнещо да слагат кутии на недостъпни места от майки с колички или инвалиди.

# 123
Не знам на какъв принцип определят куриера. Ако знаех, може би щях да опитам да се съобразя при поръчките. Пак казвам, ако работех редовна смяна бг поща щеше да ми е невъзможен за доставка куриер, предвид работното време на клона им. С моето работно време успявам някак да се пласирам, макар и трудно. В София чета, че клоновете работели до 19-19:30, работели и в събота. Ама при нас няма такъв лукс, та всеки път се моля да не получавам при тях.
В случая потребителката се оплака, че бокс Ноу нямат на близо кутии, явно са й далече и неудобни за получаване. Ами, ако с пакетите трябва да се придвижи и с градски транспорт? Някой беше писал за куриер, който няма офис или кутии в населеното място, в което живее, а му пращат с този куриер.
Експрес 1 при нас оставят в офис на Изи пей.

# 124
Няма нещо, което да съобразиш. Евентуално да разделяш на по-малко неща, защото ако е нещо голямо, много е възможно да е с Пощите или Експрес1. И тук оставят в Изи Пей, но въпроса е дали пратката ще стигне до Изи Пей и кога😃

# 125
Вярно, че с Експреса нещо бавно стигат до България. При мен се забави доста дни на митница, т.е преди да им бъде предадена. И предните 1-2 пъти беше пак така. Не знам каква е причината пратка с друг куриер да бъде предавана на куриера доста по-бързо отколкото тези, които доставя Експрес 1.

# 126
Аз казах и преди. Според мен Експрес1 не приемат пратките, които са им предадени от митница, защото не могат да смогнат. Като клиента види, че пратката е при тях, започва да звъни. Като не е приета, си измиват ръцете. Как при всичко други няма такова забавяне, както при тях? Това е предположение, не знам дали е така.

# 127
Днес си взех две пратки, обединени в една.
Когато ми трябват нови купони, избирам полезни неща за малка сума в офертата купи две неща за 200/200+30 лева купони.
Ето ми полезните неща за купони:
Сладки химикалки "Капибара". Две деца ученици имам, химикалите са Консуматив.
 https://share.temu.com/ktgwMjrdj0B
И цветни моливи за петокласника, че от време на време трябват, пък да не пиша колко комплекта са попилели с кака му. Пише маслени, надявам се да пишат меко.
 https://share.temu.com/b8O0Zs9xXVB
Другите ми три покупки бяха с купон 10/10,01
Анцуг за физическо на щерката. Не е памук, надявам се, че няма да се разтегне и деформира.
 https://share.temu.com/US7gUDzJ7oB
Блуза за малкия. Изглеждаше ми по-дебела, но става и така.
 https://share.temu.com/T8T5GbmgFAB
И нещо полезно - стопер за прозореца.
 https://share.temu.com/OVxFOZBgiaB

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 19:44 от Mama Ru

# 128
Имам опции, не е толкова фатално, но е дразнещо да слагат кутии на недостъпни места от майки с колички или инвалиди.

Пусни жалба в Бокснау. Ако не те отразят, в КЗП. Длъжни са да осигурят достъп поне за хората с увреждания, ако майките не ги броят за хора.

# 129
Не ми се иска да съм толкова гадна, за да им пускам жалби. Може да им пиша имейл. Стълбите са 3/4, но все пак, за мен беше усилие да се кача с количката. Ако е човек с инвалидна количка - няма как да достъпи кутията.

# 130
Ами именно! Трябва да ги преместят на по-удобно място.

# 131
В Плевен има една кутия, която е на нещо като платформа (далеч е от мен, в съвсем друг квартал, но са ме карали до там да си взема пратка). Т.е. супермаркет (малък, не верига), отпред нещо като циментови стъпала, които са стръмнички и отгоре е кутията. Даже не е прикрепена до стената - стои срещуположно на магазинчето. Въобще не виждам как би могъл да се качи инвалид или детска количка.

# 132
  • Асеновград
При нас има такава на гърба на бензиностанция. Точно една плочка има отпред и градинка с тревна площ.  Ако не иска човек да влезе в тревата трябва да върви настрани пред кутиите, Абсурд с количка или инвалидна. А и тротоар наоколо няма нормален. През колонките и излаза за автомобили се пресича,

# 133
Давам отзив за якето, което чаках и още едно яке.
Скрит текст:
Якето, което най-много чаках и имаше вероятност да не дойде. Спряно е от производство и не мога да дам линк. Хубаво яке, но огромно, а ръкавите са къси Слагам скрийншот с недобро качество.

Другото. Хубаво е и то, даже много. Размерът отговаря и е като на снимкта, но не и цветът. По-тъмно е от презнтираното. Ципът е доста крехък. Но ще го задържа, защото е елегантно, с вталена кройка и го взех с купон. Със сигурност не заслужава обявената цена.
 https://share.temu.com/smM2znos4dB

# 134
  • София
Чудя се дали ако сменя езика на немски и на мен ще ми даде връщане на кредит.

Аз имах сага с едно връщане. Бях оформила две балетни трика и ми пусна съобщение с кода за връщане към бокс нау.  Междувременно ми идва и пратка.
Отивам на кутиите, взимам си пратката, въвеждам си номера на връщането и слагам  пратката за връщане в кутията която ми отваря.
Отивам в колата, отварям новата пратка - ботуши. Меря бързо - малки.
Казвам си, супер... до кутиите съм, направо ще ги върна. Оформям ново връщане и хоп - Тему ми обединяват връщането на ботушите с балетните трика, които вече сложих в кутия и ми казва да ги изпратя заедно.
Все пак решавам да пробвам да въведа кода от вайбър на кутиите втори път, но ми изписва грешка.
Звъня на бокс нау, които ме насочват да се оправям с Тему и че няма как да ми отворят курията, за да добавя ботушите.
Пиша на съпорта и след 40 минути някак си разбра какъв е проблема и каза да изчакам да получат триката, като след това ще ми възстановят сумата за тях, а след това да оформя ново връщане само на ботушите.
Накрая ми даде 15лв кредит за неудобството, изненадах се

Общи условия

Активация на акаунт