Обсъждане на имотни обяви - 39

• 25 606
  • 412
  •   1
Отговори
# 285
Все си мисля, че заради масираната и усилена реклама, клиенти са най-вече хора, които не правят сериозни проучвания и избор на строител, а гледат по телевизията каква реклама ще им излезе.
Съответно те сравняват със строители и комплекси с подобна усилена реклама в Лозенец или нещо подобно.
100% съм сигурен, че в Ст. Град и Мал Дол е имало прилични строители и комплекси на същата цена по същото време.
А не са по-лоши квартали, даже напротив.

Особено ако човек не живее в София и иска "дистанционно" да "хвърли" едни пари и да се включи в някаква сделка, подбира такива строежи. За тях може и да е било изгодно.
Но за човек, дето е кръстосал пеш 5 квартала и е прозвънил всички телефони от всяка табела за строеж, който е видял, силно се съмнявам да е била най-евтината оферта.

# 286
  • София
Можеш да се съмняваш. Или да се довериш. Ти избираш 🙂 Но не съм казал "сравнено с всяка табела за строеж", а "сравнено с подобни комплекси".
Близостта до гара и автогара е плюс за пътуващите. Това съвсем не означава задължително хора от провинцията. Аз съм софиянец, много обичам да пътувам. Добра връзка с гара и летище са важен фактор за мен.

# 287
  • There I was on a July morning
Комплексът може да е подходящ за възрастни хора, които се придвижват предимно с автомобил. Всъщност има и спирка на градски транспорт там, не знам доколко са редовни рейсовете.
Но ако говорим за семейства с деца, които ходят на детска градина/училище/частни уроци/тренировки/младежки забавления, които налагат излизане и прибиране в тъмната част на деня, местоположението не е достатъчно добро и безопасно, според мен. В случай, че някой иска да купува там, да си помисли дали би пуснал децата си да се прибират сами от училище и дали ще има възможност да ги разкарва непрекъснато насам-натам с колата.

# 288
Е колко да са тези възрастни хора, които се придвижват с кола? ГТ е пълен с пенсионери. Възрастните хора са израстнали във времена, когато придвижването е било предимно с ГТ. Ако са успели да се уредят с кола, то предимно мъжът в семейството беше с книжка и караше колата и семейството. Възрастните хора имат нужда да напазаруват (по-евтино, а в затворен комплекс магазинчетата едва ли ще са най-евтините), аптека - за лекарствата, поликлиника - за лекар, някъде да се поразходят да видят хора. Нищо от това го няма. За пешеходния подлез  към Централна гара съм скептична относно използваемостта и безопасността.

Няма нормални тротоари, като начало. Иначе ГТ има - 309 и 79. Близо е до центъра, с кола дори под 5 мин. С рейсовете е 3-5 мин. до Сточна гара и Лъвов мост. Но без кола - не става.

За семейства с деца съображенията за достъпност с ГТ, безопасност и т.н. важат в същата степен.

# 289
  • There I was on a July morning
Под възрастни хора имах предвид пълнолетни, които са без деца, а не пенсионери.

# 290
Не зная дали е въпрос само на реклама въпросния проект, но и сега едва ли има ново строителство на 1550 евро( това за предстоящия).
А около 1800е с акт 16 може ли да ми предложите?

# 291
Ще се изненадам ако и там има.
Не знаех, че все още има такива цени, 1800Е.
Те панелките вече минаха 2500-3к.
Някакви реални обяви има ли?
Ако има реални предложения, би трябвало да има и обяви за тях.

https://www.alo.bg/dvustaen-apartament-kv-banishora-gr-sofiya-95 … capitol+residence
Това ми излезе на 1во време.
Без акт 16 и на 2500Еквм.

# 292
E, те малките са по-скъпи на квадрат, а и паркомястото в включено в цената, а това са едни поне 20 000 евро.
Но няма схема на апартамента.

# 293
Офертата е от частно лице, няма го в обява

# 294
Ми, то някой, някъде може и да прави оферта за подарък на апартамент.
Това как определя пазара и решенията на потенциалните купувачи в тази тема?
Според мен (а и според икономическата теория), никак.

Или има достъпни оферти, да иде който иска да си поръча, или няма.
Няма средно положение.
Нали питате за ДРУГИ ПУБЛИЧНО ДОСТЪПНИ ОФЕРТИ ОТ ДРУГИ СТРОИТЕЛИ И ЛОКАЦИИ?
И сравняваме ябълки с ябълки?

# 295
Основното ми питане беше относно комплекса.
Предвид изказаните отрицателни мнения за локацията и това, че има вероятно по- добри предложения просто попитах дали знаете нещо.
Виждам, че сте информирани и Ви благодаря за отделеното време.
В предно мое питане дадох обява, тук просто няма.

# 296
  • София
ЧНГ. Да сте живи и здрави. Централна гара е нищо. Лъвов мост пасти да яде. Идете в Рим на Термини и се разходете след 19ч вижте чудо и невиждано....от къде изпълзяват тези хора там, кой мигрант, кой спи в кашон на улицата, кой облечен за публичен дом, ама мъж ли е ?  жена ли е? , каква възраст? .... да те е страх да се разминеш..... така са  . Полиция обикаля, не им пречи...Cry  Joy нас ни е страх с кола да минем покрай Централна гара...

# 297
Вчера гледах ютюбър заснемал в Кръстова вада. Та вече подлагам на съмнение къде е по-добре. Та май са един дол дренки. Само в цената им има разлика. И тук и там липса на комуникация, училища, градини, магазини. Ама пък има прах от строителство, кал и мечти за бляскаво бъдеще. Е, да речем гледки към планината и въздуха ги отличава.

# 298
  • София
Има няма преди 35 години така са били панелките, в калта... насред нищото. Тел са нямали по 20 год от настаняването. Но са били щастливи че имат апартамент. Овча, Надежда, Обеля, подобни... Сега имат метро и все.. Пенсионерите там всичките са се настанили в калта....

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 09:57 от Cabo San Lucas 40

# 299
Някои райони, всъщнот повечето в бъдеще ще се облагородят, но колко бързо и дали ще станат желани за живеене не се знае. Има и квартали с тротоари, но по някаква причина ги избягват. Този район около зад гарата е бил по-промишлен, ако мога така да се изразя. Гробищата няма да ги махнат, ТЕЦ ли, също малко вероятно да се махне и да стане хубав жилищен квартал, че май и заводи има там близо.

Общи условия

Активация на акаунт