Обсъждане на имотни обяви - 39

• 26 027
  • 416
  •   2
Отговори
# 270
Без кола е заникъде.  Да, щяло да има подземна пасарелка към Централна гара/Мария Луиза, но ако не е охранявана от охрана на комплекса - не бих тръгнала по нея и да изляза при фауната около гарата. Няма ДГ и училище - частни може и да има, но няма да са без пари. Точно преди комплекса - посока кръговото преди Надежда, са разчистили един голям терен, заградили са го и са го насипали с чакъл, за автокъща.

Юг е към Централна гара, с коловозите, съобщенията по високоговорител и т.н.

# 271
  • София
Принципно няма подземни пасарелки, има подлез. Това е същия, който обслужва коловозите. Хиляди хора дневно го ползват за / от влаковете си.

Предгаровата зона / Ротондата / е в ужасен вид въпреки че удариха един латекс и замазаха тук там. Собственик е Общината. У мен още е жива надеждата, че няма да е все така там.

# 272
  • There I was on a July morning
Според мен има нужда минимум от подмяна на настилките пред гарата. Както и охрана или затваряне на подлезите в късните часове, или по-често миене и чистене. За нас, а и "да не се излагаме пред чужденците" с миризмата на урина, която съм усещала минавайки през подлезите около гарата.

# 273
  • София
Ъхъм, то защото европейските гари миришат на теменужки, в тях се движат само от професор нагоре. Нямат просяци, безпризорни, наркомани и обикновени пияндури.
То и подлеза при х-л Плиска понамирисва, но пък е в елитен квартал. За безпризорните просяци там не пиша. Подлеза при СУ - вечер към 18 - 19.00 ч. пълно с малки дроги, търкалят се пред Била и Макдоналдс. Но е до Докторската - там май не пречи.
Сега сериозно - често съм на автобусната спирка на гарата. Хората са обикновенни, такива като в Младост, центъра и др. квартали. Чакат си автобусите, качват се и заминават. И по тъмно съм била там - очевидно никой не ме е заклал за да ме ограби.

# 274
Аз не харесвам локацията на този комплекс. За мен ще минат твърде много години, докато , ако изобщо, стане нормален жилищен квартал (участък). Аз не бих купила там, макар че цените ги намирам за ниски. Според мен, близостта до гарата винаги ще си казва тежката дума.

# 275
  • There I was on a July morning
Да, районите около ж.п. гарите в Европа не са препоръчвани за отсядане и разходки по тъмно. И нашата не прави изключение.
Колкото и някои да се напъват и обясняват, че в не знам си кои подлези не било по-добре. На това може да хване вяра само някой, който не познава града добре, а аз се доверявам на собствената си преценка.

# 276
Не се знае и каква ще е преобладаващата група хора, които ще купят там.
Всеки район може да се оправи, ако общината има желание.
Район около гарата, винаги си остава 'около гарата'.   
Риск е, аз не бих купила точно там, нито за живеене, нито за инвестиция.

И в Малинова долина няма инфраструтура, но жилищата са скъпи.  И ще им направят рано или късно, вече чувам, че автобус имали.

# 277
По-лесно е да се оправи Малинова долина, отколкото контингента на гарата и околните Лъвов мост и околността

# 278
В големите европейски градове гарите са магнит за същия контингент, но там се влагат пари, охрана и пр., съответно тези места не са чак толкова западнали, въпреки огромния човекопоток от цял свят.
 Човекопотокът на софийската централна гара е нищожен, а мизерията и разрухата са несравними.
Аз лично не бих купила в този комплекс, не виждам шанс за облагородяване на района в близко бъдеще. Явно и други не виждат, иначе цените щяха да бъдат други.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 06:32 от EmmaT

# 279
Принципно е вярно, че в повечето градове около централните ж.п. гари е кофти. И проходите/коридорите/подлезите и т.н. към коловозите не са като в мол. През деня е общо взето под контрол - охрана, търговски обекти, повече хора, но след 20-21 ч. вечерта нещата стават по-зле. Навсякъде по света.

А че в София централни подлези на възлови места са в окаяно състояние е факт. Не само на гарата.

# 280
За въпросния проект за мен бе интересно и как е организирано паркирането на посетители или - ако имаш повече МПС от броя закупени паркоместа/гаражи. Мисля, че няма опция дори временно да си паркираш колата на място, различно от собственото ти парко място, ако ти се налага дори за минутка да се качиш до вкъщи да вземеш нещо. Т.е. няма зони за кратък престой на автомобили, а комплексът е голям и става велико обикаляне за дребни неща.

Отделно, ние като гледахме - апартаментите от 90-100 м2 имаха по един “склад” в коридора им, което за мен е нищо повече от мини-вграден гардероб от 1 м2. Всички складове на етажите с паркоместата бяха вече разпродадени… За 4–членно семейство е абсурд да няма къде да си прибереш колелото на детето или зимнината от баба и дядо. ☺

За комуникацията на терена вече сте споделили достатъчно, подкрепям мнението, че е “в нищото” този комплекс. Може би и за това цените му бяха с 10-15% под останалите на пазара, когато ние гледахме.

# 281
Благодаря за насоките, явно -15, 20 % под пазарната цена не компенсират минусите.

# 282
Всъщност минусите, както са изброени, са по-скоро психологически. Иначе с кола до центъра е 5 минути. Вероятно и някакви рейсове ще пуснат. Гробищата пък са малко по-напред, а и всъщност са си парк. И нищо няма да се построи там. Вероятно на партерите ще има всякакви магазини (вижте комплекс "Театрална") и в голяма степен кварталчето ще е самодостатъчно.
За мен големият минус е, че е толкова огромно и не знам как ще се организират съседите. То вместо домоуправител ще е нужен кмет ...

# 283
Колко точно е по-евтино и сравнено с къде?
Да не се окаже, че в Мал Дол и други подобни вървят пак на тия цени.
То и студентски е на 10 мин с кола до центъра. (7, ако е неделя и няма трафик). Лъвския пай от времето е да обикаляш в търсене на свободно място. А и нали трябва да сме еко и да не ходим с коли в центъра?
В крайна сметка, колко е важно и животоопределящо да си на 5 мин от ценъра с кола? Ако до работа имаш 2ма човека по 22 пътувания на месец, колко пъти в месеца ходиш до центъра?

# 284
  • София
Когато продаваха "на зелено" първите сгради, цените бяха значително по-ниски от други подобни комплекси.
Към момента може и вече да не е така, не следя. Но със сигурност беше.
От гарата има метро. Десетки автобусни и трамвайни линии във всевъзможни посоки.

Общи условия

Активация на акаунт