Обсъждане на имотни обяви - 39

• 26 125
  • 418
  •   5
Отговори
# 255
Само че във Франция "гарсон"-ите, т.е. момчулята/девойките, току-що навършили пълнолетие и започнали някаква работа, не си наемат "гарсониери" по 40 кв.м.
Някак у нас през последните 30-40 години се стигна до тотално изхвърляне. Вече се смята, че едновремешните стайчета под наем са за общи работници или отживелици от соц-а.
От гледна точка на пазара на недвижими имоти, за мен това означава, че наемите са все още ниски, след като можеш да си наемеш самостоятелно жилище, едва завършвайки училище и започвайки работа в квартално магазинче.

# 256
Аз никак не жаля точно този аспект на миналото - битово-жилищното осигуряване и комисията, която преценява нуждите. Много се радвам, че днес мома, ерген или семейство могат сами да решат колко стаи са им необходими, къде и как.

# 257
Ооо, най-малкото аз, като лично потърпевша от система, при която някой друг решава от какво имаш нужда, искам тази система да се върне. Имахме възможност за покупка на собствено жилище (пари/ипотека), но нямаше как да си купиш (предлагане). Нямаше пазар.

Много се радвам, че днес мома, ерген или семейство могат сами да решат колко стаи са им необходими, къде и как.

Тук вече се появява противоречието - всеки може да има мечти толкова големи, колкото иска (колко стаи са им необходими), но иска тези мечти да се реализират с парите, които имат. Ножицата между желание и възможности.

# 258
Да, решението включва преценката какви са нуждите и какви - възможностите. Едно е семейството да направи компромис след като лично е претеглило вариантите и решило дали и какво го устройва, друго - външни хора да изчисляват колко квадрата в кой квартал се полагат наредба, ако изобщо семейството се е доредило до етапа с разпределянето на апартаментите.
Конкретно за жилищната част на бита сега ми харесва повече.

# 259
  • София
Не знам как ме таргетира фейса, но тези дни ми излизат някакви обяви, дето иначе не ги виждам.
Може би, защото и аз съм творческа натура, де да знам

Във втората се смени стратегията, но ми хареса начина на представяне

Та се чудя, плюс или минус е ако взема да пиша в обявите си какви съм ги вършил в имота?
Като бонус мога да включвам пълен достъп до профила ми в БГмамата, вместо собствен албум Grinning
Весели празници на всички!

# 260
  • София
С това споделяне се предполага, че и той ще е там. На мен ми звучи като да си търси обекти за фън 🙃

# 261

...,българина си е техническа нация ,няма грешка,братче !

Мда, и резултатът е гайда с манометър.

# 262
  • София
С това споделяне се предполага, че и той ще е там. На мен ми звучи като да си търси обекти за фън 🙃
Може и така да е, не знам, но ТОВА му е обявата.

Ивче, ако четеш тука - и аз съм естет и харесах няколко картини. С отстъпка за рекламата, естествено Grinning

# 263
На мен ми излезе във ФБ клипче как чуждестранен фонд купил цяла сграда 1000 апартамента.

# 264
Не мога сега да ровя из нет-а, за да намеря статията, но статистиката показвала, че по-голяма част от хората, взели ипотека за жилище, я изплащали средно за 10 години. Това е добре, като знам как се взимат кредити почти за цялата сума, т.е. надхвърлят се законовите "нормативи", които са и рационално обосновани.

# 265
Добре е докато има ръст на доходите. Гърците като фалираха не са мръднали много от тогава, даже обедняха като се добави инфлацията на еврото.

# 266
  • гр.Пловдив
Въпросът е не досега ,а оттук нататък за колко време и как ще се изплащат Frowning1

# 267
В следващите 15-ина години ще е горе долу като сега. После нашите заплати тотално ще настигнат немските, и тук ще стане както е там сега.

# 268
Здравейте, какво Ви е мнението за  Capitol rezidens (имат акт 16вече). Не съм от София и би ми било полезно всякакво мнение.

# 269
  • София
1. Само част от проекта има акт 16. Той в цялост е по-мащабен.
2. Какви са цените в момента не знам, но преди време те бяха несравнимо по-ниски съпоставени с всички подобни проекти.
3. Мястото е това, което притеснява повечето хора - от едната страна гарата, от другата - гробищен парк и ТЕЦ.
4. Аз лично, ако имах нужда и цената ме устройва, бих купил но не с гледка към гробището, а към Витоша. Там наистина е доста панорамно.
Разбира се, има хора за които това няма никакво значение, тоест какво евентуално биха виждали и такива, които не ползват тераси. Но за мен е фактор.
Положително ми е мнението за този проект - той облагороди и продължава да облагородява пореден терен, който преди това беше трънаци, руини и отпадъци.

Общи условия

Активация на акаунт