Колко често комуникирате с партньорите си?

• 3 453
  • 119
  •   4
Отговори
# 90
Ами ние няма как да преценим дали те проверява, всяка двойка си има различна динамика - както виждаш сама в коментарите. Според мен най-нормалният вариант е да поговориш с него и да го попиташ директно за нещата, които те притесняват и си мислиш.

# 91
  • Варна
Е, сега с новите подробности които споделяш  вече намирисват нещата и определено има от какво да се притесняваш.
Тук не става въпрос за звънене защото ви е приятно и да си кажете два лафа, а за обсебващо проверяване кога какво правиш.
Такива намеци определено показват несигурност от негова страна и това само ще се задълбочава. Доста инфантилно звучи поведението на момчето, може и да му липсва опит с нежния пол.

# 92
След последното което сподели авторке, за мен изглежда че този човек наистина се опитва да контролира и е несигурен. Плахо, но се опитва. С времето ще събере смелост (особено ако заживеете заедно, за което сигурно пак напира той) и ще почне и да прави проблем като се прибереш късно или ако искаш да излезеш с приятелки уикенда, а не с него. Може и да не стане така, но много такива примери съм виждала за задълбочаваща се с времето ревност и нито един за ревнив човек който се е научил да не ревнува и заживял щастливо и спокойно с половинката си. Безпочвената ревност е последица от разни по-дълбоки лични дефицити и не е от нещата, с които човек се преборва просто така.

# 93
В този формат на отношенията той не е уверен колко е значим за теб. Вероятно не си и от момичетата, които като се влюбят избухват като бомба от демонстрации на любов и вероятно самия той е неуверен в себе си. Ще е много гадно ако е контролиращ! Но, млади сте - ще се видите като поживеете заедно.

Според мен твоята стратегия е да обявяваш неколкократно своята моногамност и честност в отношенията като житейска философия. Ако наистина и това излъчваш ще се кротне ако е ревнивец. Лично не намирам нищо лошо в малко ревност, даже кара другия да се старае повече, но контрол - недопустимо е!

На следващата такава шегичка "С кое гадже си?" бих отговорила "Защо говориш такива гадости?" и чакаш отговор, а не сменяш темата. Отговора ще е, че е шега, но предполагам ще е за последно!

# 94
  • Пловдив
От желание да не подминеш червените лампи, май ги подминаваш🙄

# 95
А на мен ми се струва, че ти не си особено влюбена в този господин.
Запитай се защо търсиш връзка и каква, ако казваш, че си имаш свой хубав живот с хобитата, приятелите и ецетера. Сякаш той влиза да досажда в този подреден живот.
Целта на любовта е малко по друга – да ви е хубаво заедно, а не да си пречите или да се дразните един от друг.
Струва ми се, че си с него, за да си с някого, а не защото си влюбена.

# 96
  • София/Севлиево
В началото като съвсем млади гаджета и живеещи в различни градове се чувахме всяка вечер, понякога и през деня.Сега той работи в София аз си живея в Севлиево -може и 4 дни да не се чуем(докато е там)...

# 97
А на мен ми се струва, че ти не си особено влюбена в този господин.
Запитай се защо търсиш връзка и каква, ако казваш, че си имаш свой хубав живот с хобитата, приятелите и ецетера. Сякаш той влиза да досажда в този подреден живот.
Целта на любовта е малко по друга – да ви е хубаво заедно, а не да си пречите или да се дразните един от друг.
Струва ми се, че си с него, за да си с някого, а не защото си влюбена.

Тук не мога да се съглася. Изключително приятно ми е с него, имаме силно привличане и ми е спокойно. Не смятам, че за да обичаш истински някого и за да имаш здрава връзка, човекът трябва да се превърне в центъра на живота ти. За мен такива обсебвания и както някой по-горе беше написал "избухвания", и пеперуди в стомаха, са си чиста токсичност и зависимост. Ако щастието ми зависи от мъжа до мен (поне по мое мнение), нещо съм се отдалечила от истината.

# 98
  • Варна
Какво значи да излъчва моногамия и честност......че ревнивеца щял да се кротне ако било така......ала бала, доста наивно и детинско звучи това.
Ако наистина си щастлив човек бягай далече от такива гнили ябълки. Ревнивците както е казала друга потребителка не се променят. Те са нещастници, които изпитват краткотрайна утеха да те правят нещастна и теб. Казвам краткотрайна, защото положението ескалира до степен да те правят всеки ден и миг нещастна, за да получават успокоение на дълбокото си съмнение в собствената им стойност. Стига се до пълен контрол, понякога с летален изход. Не малко такива случаи вече даваха.

# 99
Има по-хладни и въздържани хора в любовните отношения. Нормално, но е добре да се събират подобни, защото разминаванията стават огромни в един момент.

# 100
И аз съм против да загърбиш всички неща, които са ти интересни, че и приятелите си, за да сте "семейство" с някой си. Аз не бих го искала от партньора ми и очаквам и от мен да не се изисква. Би трябвало взаимно да се вписвате в животите си, а не единият да зареже всичко, че другият да е доволен.

# 101
Какво значи да излъчва моногамия и честност......че ревнивеца щял да се кротне ако било така......ала бала, доста наивно и детинско звучи това.
Ако наистина си щастлив човек бягай далече от такива гнили ябълки. Ревнивците както е казала друга потребителка не се променят. Те са нещастници, които изпитват краткотрайна утеха да те правят нещастна и теб. Казвам краткотрайна, защото положението ескалира до степен да те правят всеки ден и миг нещастна, за да получават успокоение на дълбокото си съмнение в собствената им стойност. Стига се до пълен контрол, понякога с летален изход. Не малко такива случаи вече даваха.

Както и да ти звучи - видяла съм го с очите си.

Авторката, която половин година е с този човек не го определя от раз, че е "гнила ябълка" но ти вече отсече! Много зряло и разумно!  Че и някакви дивотии с плашене за "летални изходи"...

# 102
Ние с мъжа ми се чуваме по няколко пъти на ден. Основно за децата и битовизми, за по 1-2 минути разговор, за повече само ако се е случило нещо извънредно или да си споделим деня. И това е при положение, че живеем заедно и всяка вечер сме заедно.
Не виждам как ще обичаш някого и ще искаш да сте семейство и няма да искаш да говориш с него, ще ти е досадно и ще си браниш личното време… Явно не е това човека.
Добавям че в разговорите ни не присъстват въпроси като “Къде си? С кого си или какво правиш там”.

# 103
С мъжа ми не се чувахме изобщо през деня още от началото на връзката ни (ние също бяхме в различни градове). Сутрин ми пишеше по вайбър, аз го виждах два часа по-късно. През деня не си пишехме. Разбирахме се кога ще сме си вкъщи вечерта и тогава водихме по 2-3-4 часа разговори. Понякога не се чувахме за повече от 15 мин, защото си имахме излизане с приятели. Виждахме се уикенда. Много бързо заживяхме заедно, защото решихме, че сме заети хора и ако не го направим няма да имаме време един за друг.
Все още не си звъним и пишем Grinning Вечер си говорим с часове, не зяпаме телевизора, на заведение като отидем пак си говорим, не лапаме мухи. Още си говорим до малките часове на нощта, както в началото. Но през деня, докато сме около колеги и на работа да ни слушат разговорите или да се дърпаме настрани и да шепнем - абсурд.

Кой каквото ще да ти разправя при такава начална връзка, в която няма нищо съществено за приказване, става дума за контрол и обсебване на вниманието. Да засвидетелстваш, че само с гаджето ти е интересно и важно, няма работа, няма обяд, няма колежки, няма приятели, няма любим сериал  Wink Обедната почивка вместо да си изпиеш кафето на мохабет с колегите, ще се питате с гаджето какво сте папкали и как върви работата и колко искате да си ходите вкъщи…

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 23:22 от Mandy Bo

# 104
Беше голяма романтика Бриджет Джоунс, като се обаждаше на адвоката Марк, докато той беше с някакво други адвокати и политици на служебна среща.

Общи условия

Активация на акаунт