BIG BROTHER 7 - тема 7 (03.11. - 09.11.)

• 23 159
  • 1 029
  •   9
Отговори
# 945
Сияна си извоюва да е в топ 3 - любовни сюжети, изкара се жертва, предизвика най-големите панаири в къщата, а след това изкараха и личната й история. Според вас обявяването на тази история от ББ самосиндикално ли се е случило по негова инициатива, или е било говорено с нея по време на кастингите или вече в Къщата, дали е съгласна това да се коментира?
Иначе щеше да е просто едно момиче с корекции, изхвърчало първите седмици. Щеше да бъде номинирана, много вероятно, защото не пипва нищо в къщата или защото й завиждат жените, но щеше да попадне на номинация и да я изгонят.

# 946
Не го разбирам това търсене на ромски произход. Ще рече човек, че сме по-руси и по-синеоки от финландците като нация. 😄 Ако някой е крив, веднага му се търсят прикрити гени. Сякаш цигани не сте виждали в живота си.
В случая цвета на кожата и очите са без значение. Да не се правим само, че не знаем как пробиват  мнозинството от този етнос. Разбира се има и свестни, работливи и образовани хора сред тях, но  толкова малко , че се губят сред плявата...
Как пробиват? Явно се дегизират като българи из всички риалити формати. 😄 Ядоса ни някой и веднага се започва - сини венци имал, от махалата бил. Търси се конспирацията, защото не можем да припознаем някой като от своите. И Беба беше циганка, и Шермин от Ергенът, Сияна, май и за Михаела го четох. 🤔

# 947
Съжалявам, но тук ме изгубиха...
Принципно да, но няма никакъв шанс Михаела да влезе в топ 5 даже, така че нейното “предимство” всъщност не е никакво предимство… Пак ще бъде изгонена. А Брадъра хем няма да трябва да си променя плановете, хем ако не стига материал за епизодите, ще подшушне нещо на Михаела и тя ще запали...
То е ясно, че едва ли ще спечели. И изобщо нямам предвид, че има предимство, то не съм и писал за такова. Написах, че е неправилно, нечестно и нередно, и че противоречи на концепцията. А предимството, колкото и да е малко, все пак е налице. Разбира се не са длъжни да спазват идеята точка по точка, ама... Първо, при тези обстоятелства Лена би следвало да е вън, което пък е неправилно предвид възхода на играта й след напускането на овцата. Второ, всеки изгонен след напускането на овцата може да претендира с право, че би имал шанса тя да бъде на неговото място. И пак с право по принцип, а иначе съвсем конкретно, защото нейното поведение ставаше все по-зле и по-зле. Трето, дори и да не бъде изгонена първа при сегашните участници, тя вече е класирана с предимство по-напред и пред останалите при положение, че по никакъв начин не го е заслужила. Не дай си боже да не я разкарат първа. А ако пък това се случи, следва четвърто или тя вече разполага със сериозно предимство пред другия съквартирант, предвид че си е отпочинала физически и психически, наясно е с настроенията, знае слабостите на другите, как точно са били обсъдени и всичко това погледнато отстрани. Остава горчивият привкус, че си правят съвсем безидейно каквото им кефне. Не, всичко това не е хубаво.

# 948
Да, май половината ги изкарахме цигани. За Иван се говореше, Мути, Сияна, Ебру, че дори Стоянов и Михаела. Няма как да знаем какви са. Вече така сме се омешали като нация, че не може да се хванат спатиите кой е просто мургав, кой с турски корени, циганин и т.н. Все ми е едно кой какъв е, стига да не се покаже като кофти човек, а 90% от участниците са такива.

# 949
А Стефан за какъв се спряга? Чистокръвен българин? А като поведение?
Няма значение кой какъв е, родителите какви са защото никой не си избира от кое семейство да произлиза, но всеки сам избира пътя си и какъв човек да бъде...

# 950
Панаирите ги направиха завистниците на Сияна. Не мисля, че щяха да изгонят толкова бързо, дори и да не участваше в този сюжет. Ебру също мина между капките. Запомни се със злоба и скандали. Големият стратег Елена, не и стигна акъла да се разграничи от Ебру и Мина, и се мина. Нищо от оплюваното поведение на Сияна, не даде продукцията, което да не видяхме и в другите "дами". И кълчене и лигаво поведение по време на партита. Това, че някой е поставен в центъра на събитията е проблем на околните. Какво ги вълнуваше поведението й... Защо не я оставиха да се излага сама, ами тръгнаха да се правят на моралисти, при условие, че те самите не са и всичко е видно. Целият сюжет заприлича на сценарий на средновековен роман за лов на вещици или по скоро на "Алената буква"

# 951
Да, но именно Ебру е такава, че номинира Сияна, защото й завижда. Не видях никаква друга причина да го прави. Така че като нищо Сияна да биваше номинирана от останалите жени заради това.

# 952
  • София
На мен ми направи впечатление, когато Сияна каза колко много е разочаровала майка си с поведението си и последно не се били в добри отношения... С какво ли чак толкова я е разочаровало това мило и хрисимо момиче?? Ясно е, че навън не е такава, което показва колко е фалшива... И доказва моите съмнения, че има гнило и пропаднало поведение, което разочарова и близките й.

# 953
  • SF
100% Сияна ще е минимум в топ 4, ако не и топ 3. Нали виждаш какво става във форума? Всеки участник, който посмее да каже нещо против нея, бива моментално заклеймяван. Елена преди 4 седмици я обиди и още се дъвче само това. Хората обичат жертвите. Беше същото с Марио миналата година.

Да помогна с малко разяснения??
Елена не е спряла да каканиже срещу Сияна. Може би сега, след като Ебру си тръгне, няма да има с кого да я обсъжда. Ще видим Михаела каква позиция ще заеме. Само преди 2 епизода (цитирах тук тирадата) имаше 5-минутно слово на Елена срещу избора на ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ по отношение на морала на Сияна.
Аз пък не харесвам "стратези" в големи каквички като Елена и моралисти като Ебру и Елена - двете участнички, които недоумяваха избора на България. Щяла да си тръгне, ако България избира този морал.
Няма да се самоцитирам. Отговорих тук задочно на Елена, че не избираме морали, защото си имаме. Наистина не върви да се самоцитирам, но в онзи мой пост е отговора ми за отношението към Елена и Ебру.
Не ви заклеймявам, но вие ме заклеймихте и оприличихте на Сияна. Защото съм я била харесвала.
Ако Котов е стратег, харесвам неговите стратегии. Не еленините.
Само много държа да подчертая истината: Елена я одумваше преди повече от 4 седмици зад гърба й. Преди 4 седмици спретна онзи грозен провален скандал пред всички в кухнята, после с Ебру продължиха да се вайкат какви са ги надробили, после се съвзеха и отново я нахейтваха редовно.
Но аз не я харесвам заради това й тъпанарско поведение, не защото обектът на нейното неодобрение е морала на Сияна/Стоянов/Давид/или пък моя морал. Неморална ми е Елена, в комплект с Ебру, не останалите участници.
Вчера видя ли каква табелка лепна на Котов?? Високоморално ли е? Това дали ме накара да променя отношението си към поведението и мисленето на Елена към по-положително??
Отговорът ми е: напротив! Смях й се.

# 954
Да помогна с малко разяснения??
Елена не е спряла да каканиже срещу Сияна. Може би сега, след като Ебру си тръгне, няма да има с кого да я обсъжда. Ще видим Михаела каква позиция ще заеме.
Това е и един от многото други проблеми с връщането на Овцата. Каквато й позиция да заеме, самото й влизане на практика мести фокуса от Елена. Освен това тя съвсем открито й симпатизира. Подобна подкрепа в ключов момент от играта е нередна, меко казано. Зачетох се и в коментарите във фейса, там правят продукцията на кайма относно решението за връщането на Овцата.

# 955
  • Между гори и планини
Нали се сещате, че ако сред ромите има някоя по- образована, акциите и зестрата ѝ веднага скачат! Учи се за престиж, а не че някога ще го работи. Ще се омъжи, ще народи дечорля и ще готви леща. То това ще ѝ е върха на сладоледа! Хубавка е, вероятно ще я вземе някой заможен. Само не знам това, че е овършала няколко мъже как ше преглътнат. Че в тази общност много се държи на това булката да е честна, или поне да се омъжи за първия си мъж в живота.
Морала ѝ рязко изчезна, след споделянето, че последният ѝ е чернокож, запознават се в интернет и заминават за Дубай. Явно той е този и с който е разлистила Кама сутра преди влизането.

# 956
Е, и? Елена си е изказала мнението. Ти, Есме, както и всички във форума (не изключвам себе си), също сме изказвали мнение, често грозно и обидно, по адрес на много от участниците. Защо за нас е позволено, а за нея - не? Или понеже е в ефир, трябва да си мълчи? Тогава пък ще ревнем, че е фалшива. Няма угодия. Явно просто трябва да разказваш сълзливи истории и да повтаряш колко си неразбран, за да те харесат. Ами, ако такива дребни манипулации водят до победата, явно Сияна си е избрала правилната стратегия. Аз предпочитам стратегията на Котов например, който не иска да буди съжаление, а залага на качествата си.

# 957
Сияна беше нападната, без провокация от нейна страна от другите лелки(заедно с Мина), "Мускетарите" и то по старият и изпитан метод - проектираха върху нея собствените си дефицити.

Не съм й фен, малка е, неориентирана е, още напипва живота. Но нека не се лъжем - тя самата с нищо не е провокирала.

Орангутана, като видя, че няма да му върже там и започна да настройва Безхарактерният, Дъртият и Давид срещу нея, но както видяхме - Давид(който половината тук смятаме за сравнително адекватен) не подаде и видя отвъд на Орангутана схемата.

Ебру, Мина и Елена също изговориха куп лъжи и тъпотии по неин адрес, и кой знае още които не сме видели. Ай да ме извиняват, ама го има на запис:

"Ходила по почивки, дет друг й плащал", казано от Ебру, дет е ходила в Дубай, пък Сияна през това време е била в екзотичният Хисаря.

Елена, според която Сияна не била домакиня, ама се справи с готвенето цяла седмица (нека не си мислим, че ББ нямаше да покаже всеки гаф на Сияна и Стоянов от тая "мисия").

Мина, дет смята поведението на Сияна за леко, но в същото време нямаше нищо напротив да пърха мигли на Орангутана и на Котов.

Ако си гледал тоя сезон  и знаеш как работи продукцията, и накрая да кажеш, че Сияна е нещо различно от отдушник на комплекси за някакви примати, просто лъжеш според мен.

Дали е истинска - не знам, но със сигурност не е това, което съквартирантите и някои зрители се опитват да изкарат, че е.

# 958
Esmee, с две ръце подкрепям написаното от теб!

# 959
За мен сравнението не трябва да е Елена/Ебру или Сияна, а тези трите и някой читав като Котов. Защото нека сме реалисти - разликите между тези три жени не са големи. Нито като образователен ценз, нито като поведение, нито като външност.

Общи условия

Активация на акаунт