Колко време оправяте косата си сутрин?

• 1 353
  • 42
  •   2
Отговори
# 30
  • София
Съхне си перфектно сама. Моят съпруг ми се смее, че явно като кучетата имам подкосен слой и затова не ми пречи.Wink

# 31
  • София
Като е химически третирана с блондор и боя като моята, никакъв шанс да изсъхне сама. Като си беше естествена с моя цвят, да, тогава съхнеше за отрицателно време.

# 32
  • Пловдив
Аз нямам проблем със съхненето в кола, час и половина ми идва пътуването сутрин след къпане. Плюс че не я мия често. Класиката е веднъж в неделя вечер, да не настинеш, но при мен е нещо като понеделник и петък сутрин.

# 33
  • София
Лизи, аз също се боядисвам се. Русо. Ходи наред пък бях червена. Иначе да съм бяла отдавна. Също няма отношение към съхненето. За 30 до 40 Мин е напълно суха. Когато я изкъпя преди събитие, докато се облека и гримирам и е перфектна.
Имам забележки към други части от тялото, но не и от косата си.

# 34
За мен къпане на моето косище сутрин е невъзможно. Това значи да стана в 05 часа.
От 8 съм на работа.
Отделно,че не мога да си представя с все купя сутрин и после да изляза и да ми започне деня.
Изпотявам се веднага, супер неприятно ми е, бързане такива сутрин не мога да си го причиня.
Баща ми цял живот се къпе сутрин.
Не мога да си го представя това. На мен ми е некомфортно.
Лягам си обикновено в полунощ и да стана в 05, просто няма как да се случи.

# 35
  • Пловдив
Ще рече човек, че сме плешиви тия, дето се къпем бързо и сутрин. Wink
Мисля, че е въпрос на навик, не толкова на коса. Ако на всяко къпане се слага маска, някакви неща за оформяне, нещо, за което се чака да подейства, е едно. И сешоар, разбира се, също. Шампоан и изплакване стават за пет допълнителни минути към всяка коса.
Аз обратно, сред хора ще се чувствам леко притеснена, ако не съм се къпала сутринта, щото нали може да съм се потила през нощта. Навик и субективно усещане е всичко това, не толкова нещо обективно.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 13:59 от Магдена

# 36
Оформям я след къпане вечер. Отнема ми не повече от 15 минути.
Сутрин само сресвам или намачквам косата в зависимост от това дали предишната вечер съм я изправяла или начупвала.

А каква е идеята на спането на сатенена калъфка?

# 37
  • Melmak
Аз даже не си представям къпане без балсам/маска, защото косата ми е сиха и с дебел косъм и го изисква. Освен това слагам термозащита и други продукти. Самото къпане е поне 20 мин, след това подсушаване на косата да попие в кърпа. После вече сушенето със сешоара, после преса. Пресата е 15-17 мин. Не мога да ставам толкова рано, а и къпан да излезеш на спирката не става. Ако си с кола е друго и ако не я чистиш от снега, разбира се.
Но аз къпя косата си 2 пъти с шампоан, търкам, изплаквам, пак шампоан, пак търкам, пак изплаквам, после балсам… 🤷🏼♀

# 38
Аз къпането не го смятам към времето за оправяне. Но всъщност и преса на вече веднъж изправена коса, не бих ползвала. Каквото-такова. Кукувица спала, кукувица станАла.

# 39
Сутрин само оправям с пръсти или сресвам и прибирам предните кичури с шнола - 5 минути най-много. Също няма шанс да стана час по-рано да си правя прическа, освен ако не е за повод. Добре, че е къдрава и изглежда прилично без ежедневни усилия.
Миене + сушене с дифузер ми отнема около два часа и го правя вечер. Когато имам време, оставям да изсъхне на въздух.

# 40
В ден за измиване - около час, но защото обичам да ходя с кърпа/тюрбан на главата.😁 сушейки, я приглаждам с четка за да изсъхне по-бързо, иначе е зор. Тънка, гъста и тежка коса, съхне бавно.
Сутрин ми отнема около 10мин, ако съм с права коса. Да среша, пригладя и мааалко обем да вкарам.
Ако я къдря - и 5 са достатъчни.
Не разбирам жените, които “нямат време” да се срешат дори..никога не съм си го позволявала. Ако гримът е критерии за красота, позволявам си да излизам без, пък нека не съм красива. Но с кофти коса - не излизам.

# 41
  • София
Аз имам сравнително къса коса с тънък косъм и я суша доста бързо.  Не излизам с мокра коса - леко влажна може, особено лятото, но зимата не. Когато е по-студено, просто я суша по-рано, иначе мога да си седя с тюрбана-хавлия на главата и 30 минути, ако не бързам особено.

# 42
Аз имам дълга, гъста и тънка коса. Суша я бързо, но винаги я мия вечер, не ми се занимава сутрин. Иначе съм готова за 10-15 минути, най-често завивам краищата с пръчка и готово.

Общи условия

Активация на акаунт