Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 14 747
  • 418
  •   1
Отговори
# 330
На нас ни отне три последователни дена плач вечерно време по 2-3 часа, докато осъзнаем, че са ни почнали коликите. И при нас стана по-трудно оригването и повече време отнема - преди за 10 секунди беше готова, а сега по минута-две се опитвам, мъжът ми се справя по-добре и понякога му я давам на него, че явно по силничко я масажира. И при нас върна на няколко пъти, но си мисля, че беше преяла и я бяхме стиснали малко по-силно в желанието си да я оригнем. Но като плаче няма как да не се изкушим да продължим да я храним, когато в повечето случаи иска само да е гушната на топло. Ние от академията за родители, на която бяхме ходили, имахме подарък капки за колики на Nanibell и от няколко дена е на тях и бих казала, че доста я успокояват. Поръчахме и бутилка за топла вода със сваляем и перящ се калъф за коремчето, та я чакаме да я пробваме. Иначе повече време я гушкам след хранене, така че да й се затопли хубаво коремчето преди да я върна на матрачето. Ние сме почти изцяло на кърма, успяхме да намалим адаптираното мляко от 240 на 120 мл на денонощие, като се надявам следващите седмици да го спрем изцяло.

За килограмите.. аз по време на бременността бях качила 15 кг. Свалих 8 от тях още в болницата и още 1 кг след това вкъщи. Имам си още коремче и не мисля, че ще успея до края на годината да си върна теглото или фигурата от преди това. А и упражнения не мисля да почвам преди профилактичния преглед при АГ-то след 2 седмици, за да ми каже първо шевовете дали добре зарастват и да даде зелена светлина.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 10:10 от Fayona

# 331
Ние излизаме на разходки още от пети, шести ден. Времето беше просто прекрасно и нямаше как да не се възползваме. Не съм отделяла много време за адаптация. Един, два пъти я извеждах на двора вкъщи за 10 - 15 минути, а първата разходка навън беше около половин час. След това вдигнахме на час, час и половина и сега около два часа си откарваме навън. Все още не се е возила в количка, нося я в хибридна раница, тъй като баткото си ползва количката, а двойна така и не се реших да вземем. Още 1 - 2 месеца ще караме така и после му конфискуваме количката на младежа, а той ще си ползва кракомобила. 😀

Коликите засега са поносими, много рядко й давам Еспумизан вечер преди нощния сън като видя, че е по-неспокойна. Разпознават се по неутешимия плач, бебето често свива ръце в юмручета, коремчето се усеща напрегнато и твърдо и започва много да стяга и изпъва крачета, да й се зачервява лицето от напъване. Но и аз внимавам повече с храненето. Не ям бобови и други, които предизвикват газове, млечните също съм ограничила и след тези промени има значително подобрение при нея. Пробвах я няколко пъти с капки Абоколикен, които много помагаха при баткото, но при нея не усетих никакъв ефект, та явно няма проблем с обработката на лактозата.

И ние бяхме за пръв път на детска консултация вчера и доктора я измери 3.800кг и 52.5см, което значи че за 38 дни е качила 1.200кг и 5.5см. 😄 Също много трудно я оригвам и често връща мляко, но според педиатъра е нормално и засега няма да взимаме мерки по този въпрос.

Аз съм си върнала теглото от преди раждането, но то не е за хвалене. Общо успях да кача 5кг за цялата бременност, но последните седмици с баткото бяхме в болница заради тежко боледуване и от стреса свалих доста още тогава. АГ ми се караше и досега ми е гузно заради бебчето, защото се роди много мъничка.

# 332
Здравейте пропоръчайте ми колан за стягане на корем след раждане.Аз имах един сив но ми беше голям и не стяга.
Аз си взех на Vikababy, физиотерапевтът тук в болницата каза, че става. На сайта им има инструкции как да се прецени размерът.

# 333
Здравейте, момичета! Надявам се всички да сте добре и честито на родилите! 🥰
Дойде и нашият ред! На 25.11.2025 в 12:30 на обяд се роди нашето момиче - 2820гр, 50см ❤️ Добре сме и двете. Чувството е наистина невероятно!
Понеже преносвах вече 6 дни, направихме индукция. Към 7ч сутринта ми дадоха хапче, а в 9ч ми пуснаха системата с окситоцин. Към 12ч започна активната част на раждането с напъните и след половин час излезе. Имаше някакви болки, въпреки че сложихме епидурална упойка. Имам май само 2 шева.  Беше трудно, но наистина всичко се забравя в мига, в който го сложат върху теб и се погледнете очи в очи ❤️

# 334
piccione, добре дошла в клуба на родилите и честита дъщеричка! Gift Heart Бързо възстановяване на теб и много да се гушкате и гледате в очите!

# 335
Здравейте, мамчета! Честити рожбички вече стрелчета, да са ви живи и здрави! Изписаха ли витамин Д на мъниците какво по-точно, по колко и как го давате?

# 336
Здравейте, мамчета! Честити рожбички вече стрелчета, да са ви живи и здрави! Изписаха ли витамин Д на мъниците какво по-точно, по колко и как го давате?

Здравей, нашата педиатърка вчера ни изписа вит Д да се започне като навърши малката 1 месец - така като гледам е писала Дабовит 5х2 дневно - не сме го взели още, но предполагам че е капки? 😁 Има още писано, ама не й разчитам.
Мисля, че ми каза в чаена лъжичка с малко кърма, за да е сигурно че ще има глътка, защото ако е директно в устата може да изтече.

# 337
На нас ни изписаха Вигантол, по две капки веднъж дневно. Капя направо в устата и не е имало проблем досега.

# 338
Момичета, започнаха ли коликите при вас?
От два дена моето момиче има колики, преди сучеше много добре, сега не мога да я накарам да суче. Направо ще се гръмна. Тъкмо кърмата се увеличи и тя отказва. Ако и направя АМ го изпива, а с помпата нищо почти не изцеждам. Направо не знам какво да правя.

# 339
Flower, нас ни почнаха преди малко по-малко от седмица. Вечер и Еми отказва да суче, явно й идва малко като количество, та също тогава й правим АМ. При мен за изцеждането много зависи по кое време на денонощието го правя. Вечер едвам изцеждам 20 мл, но рано сутрин съм успявала и до 110 мл. Ако искаш пробвай да изцеждаш сутринта, да го сложиш в хладилника и когато откаже да суче да й го даваш него.

# 340
piccione Честита радост! Дано скоро да сте вкъщи! Heartbeat

Flower90 и при нас вчера беше доста неспокойна, но днес е по-добре, даже си спи в нейното легло, а вчера не даваше да я оставяме и спа по слинговете на мен и ММ. Не съм сигурна дали бяха колики, но определено беше неспокойна.

За изцеждането това, което съм забелязала е, че трябва да си спокойна, доволна, за да може да тръгне млякото, защото бебето като суче, то ти стимулира мозъка да пусне кърмата, но като е помпата, трябва и ти да действаш. Та гледам като цедя, да не съм супер наперегната или тревожна, за да се получат нещата.

# 341
Момичета, започнаха ли коликите при вас?
От два дена моето момиче има колики, преди сучеше много добре, сега не мога да я накарам да суче. Направо ще се гръмна. Тъкмо кърмата се увеличи и тя отказва. Ако и направя АМ го изпива, а с помпата нищо почти не изцеждам. Направо не знам какво да правя.

Наскоро четох за това поведение - кърмаческа стачка. Хедра има статия за това. Надявам се да помогне.🩷
https://xedra.wordpress.com/2015/12/02/strike/

# 342
Ох, с голяма мъка се включвам и аз. Кърмя я, суче си уж доволно, но винаги оства гладна. Вчера се чух с педито и каза директно да и правя цяла доза АМ. Послушах я и така се успокои, че спа доста добре. Вчера с помпата едвам изкарах 25 мл. Снощи съм я хранила с Ам и сутринта изкарах 90мл от двете гърди. Направо съм в чудо какво да правя. Хем гърда, хем Ам. Само на гърда не се наяжда.
Колкото до коликите нас ни почнаха вече няколко дни след 12ч. е отказва да спи, доста неспокойна е до към 16ч. И после се успокоява явно тогава им е пика. Педито ни изписа колийф, омни биотик панда и еспумизан л при мноооого неспокойни моменти.

# 343
Аз се чудя, досега не давах АМ , много рядко, за да не намаля кърмата. Обаче я тегля на везна и виждам, че не качва добре. Не искам да я държа гладна, тя рядко има поведение на гладна. Даже днес сука, според мен малко изяде, но ми отказа АМ. Явно ще трябва и аз за включа добавка по-често, особено нощем, а уж тогава лактацията е най-добра. Как да го направя обаче без да прецакаме кърменето , не знам. Часовете за консултанти са все за напред. Иначе тя през деня спи, нощем будува заради коликите. Имахме такъв период и с каката. Тогава и давах АМ, защото въобще не смятах, че имам кърма, сега мисля, че имам и затова внимавам да не почвам с АМ, но пък в крайна сметка бебето трябва да е нахранено...
Голям хаус ми е, нищо че ми е второ.

# 344
Стискам палци на всички бебчетата да са спокойни по-скоро и да се чувстват добре! Когато бяхме в болницата на визитациите на малката неонатолога там ме пита дали се опитваме да кърмим и посъветва АМ  да се дава след храненето с кърма, просто за да се дозасити бебче ако все още има нужда.

Мисля, че това би ви помогнало и на вас, ако не го правите така вече, де. Хем има стимулиране за още кърма, хем бебче ще се нахрани и вие ще сте спокойни.
Тежък период е, но ще се справим, просто иска малко инат и от наша страна. ♥️💪

Общи условия

Активация на акаунт