Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 14 724
  • 418
  •   1
Отговори
# 405
@JamJam, при мен след раждане се прибраха но все още не са изчезнали (доста са се свили и не ги усещам). Цикатридина никаква работа не ми свърши, даже отдавам факта че нямаше подобрение на време на ползването и. В моя случай става дума за външен мехур който от време на време може да се прибере и свещичките не ми вършеха работа. Вместо това АГ ми предложи Прокто-Гливенол крем, който доста подобри конфорта ми но също не успя да ги разкара. Ако до 2-3 седмици не се приберат и изчезнат аз лично ще ходя при специалист.
В болницата се заговорих с другите мами на темата. Повечето също бяха станали жертва на тая напаст.

# 406
Момичета, срам не срам ще питам, някоя има ли проблеми с външни хемороиди след раждането? Това нещо прибира ли се някога или остава така завинаги? Слагам свещички Цикатридина, но ефект няма, стои си тази гад. Има ли нещо, което знаете, че работи?

JamJam, аз ползвам NeoFitoroid Крем. Бяха ми подарили мостра на една лекция за бременни и засега ми върши работа. Бавно се прибират, но поне забелязвам значително подобрение при ежедневно мазане по няколко пъти на ден.

# 407
Тези които са раждали наскоро в мбал надежда правиха ли разширен генетичен скрининг на новороденото още в неантологията?Педиатър от клиниката в мола ми каза че не са направили на бебето разширения скрининг но че се полага на всички бебета в майчин дом.Държавата пуснала финансиране от 1 юли тази година.
СподелиПолезно

# 408
Направихме скрининга - това което се покрива от държавата доколкото ми обясниха/знам са 3 гена които си взимат кръв от петичката на детето още в болницата(това задължително го правят). Това което предлагат в надежда е 200+ гена да се изследват и цената е близо 2к. Ако си там проследяващата те ЖК може да ти даде условията за изследването да разгледаш. Ако вече си родила/пред раждане, ще минат да предложат опцията през стаите и ако имаш въпроси, могат да им отговорят

# 409
Тези които са раждали наскоро в мбал надежда правиха ли разширен генетичен скрининг на новороденото още в неантологията?Педиатър от клиниката в мола ми каза че не са направили на бебето разширения скрининг но че се полага на всички бебета в майчин дом.Държавата пуснала финансиране от 1 юли тази година.
СподелиПолезно
В епикризата пише, че са изследвани само 3 заболявания, а останалите 3 не са изследвани. Стана ми странно, но така и забравих да питам защо докато бяхме в болницата.

# 410
Здравейте,момичета!
Някоя от вас има ли проблем с бебешко акне?
Педиатърката я питах няколко пъти и тя твърди,че си е от него,но на мен ми прилича на обрив,който се влошава. Вече е по цялото лице,врата и раменете. Почиствам я с физиологичен разтвор и я мажа с кремче на SVR topyalise, но не виждам по-добрение. Тя твърди, че към 2-3 месец минава.Някакви съвети?

# 411
При нас също се появява понякога на лицето. И аз си мисля, че е от претопляне. Като оставя малко да захладнее стаята и веднага се скриват. Пробвай един път може и при вас това да се окаже.

# 412
Здравейте,момичета!
Педиатърката я питах няколко пъти и тя твърди,че си е от него,но на мен ми прилича на обрив,който се влошава. Вече е по цялото лице,врата и раменете. Почиствам я с физиологичен разтвор и я мажа с кремче на SVR topyalise, но не виждам по-добрение. Тя твърди, че към 2-3 месец минава.Някакви съвети?

Здравей, ние също имахме такива допреди няколко дни. Аз пък мислех, че е от кърмата защото често изтича от устата на малката и пъпчиците са в зоната на бузките, и малко където се стича по врата или ухото. Аз просто измивах личицето с преварена вода и памучен тампон. Не знам какъв е точно корена на пъпчиците, но се махнаха поне засега.

# 413
Здравейте,момичета!
Моето момченце също има такива пъпчици, сега бяхме на консултация и питах педиатърката, тя каза, че са от претопляне също и че най-вероятно обича да спи на тази страна, което наистина е така. Забелязвам, че са предимно от дясно. Каза да ги мажем с тампонче и розова вода. Аз от време на време ги минавам с мицеларна вода на Мустела. Забелязвам, че се зачервяват много когато плаче и след като е спал. Първоначално и аз си мислех, че са от кърмата, но вече не кърмя и продължават да излизат, не са и от повърнато мляко, защото има и по челцето отстрани.

# 414
При нас също имаше такъв обрив, мазах с Avène XeraCalm и се махнаха пъпчиците.

# 415
На някое бебче да са му изписали това?
Притеснява ме, че пише за деца над 3 месечна възраст, а той е на 1 месец. Дозата ни е 4 капки на ден, за една седмица.

# 416
И ние сме с пъпчици на лицето вече от няколко седмици. Педиатърът каза, че е от моите хормони, които са останали в нея при раждането и до 2-рия месец трябва да се изчистят. Държим я на 22 градуса по боди и ромпър, та не мисля, че сме я претоплили, но мога и аз да пробвам да я разхладя малко и да видя дали има подобрение.

А аз да попитам за друг проблем, свързан с личицето на малката. От няколко дена забелязвам, че челото на малката много е изсъхнало и на места почва да се бели дори. Тялото й го минаваме след баня с хидратиращ крем за бебенца, но ме притеснява да й го слагам на лицето, но това изсъхване също ме притеснява. Вие имате ли такъв проблем и педиатрите ви казвали ли са как е удачно да се справим с него?

# 417
Момичета, използвате ли кремче след смяна на памперс? След всяка смяна ли и какво?

# 418

Общи условия

Активация на акаунт