Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 14 736
  • 418
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Веднъж преварявам в каната и после само затоплям - за млякото по-топла да може да се разтвори, за пиене по-хладка.
Има и бебешки води в магазина, които мисля, че не се преваряват, но съм забравила честно казано, ще си припомня скоро.

Да, свекърът каза сега, че продават вода и за бебета. Ами ще преваря и аз тогава и така ще давам. Иначе засега само го кърмя. Благодаря за отговора!

# 376
За съветите- скастрих ги и се спряха. И свекървата и майка ми ми обясняваха как не можело еди какво си, ама защо съм я будела да яде, ама защо я одтавям да спи на шум  и какво ли още не. Казах им набързо че е 2025 не 1990 и нещата се променят. Относно водата , на нас педиатърката ни каза да давам по малко вода за да не се запича детето, че със нашето АМ , това е страничен ефект. Но ние взимаме бебешка вода , защото по-лесно се разтваря АМ когато е на стайна + като преваряеам дали в каната или в тенджера ме притреснява , че няма да е чиста.

# 377
Момичета, случвало ли се при вас бебето да не ака повече от два дена? При нас почнаха коликите преди няколко дена и ни препоръчаха да даваме биоамика и почнах онзи ден да давам и оттогава не е акал, а само мокри памперси. Иначе си се храни, но стана много по-спокоен и даже се притесних като няма обичайния вече рев

# 378
И при нас се появи запек..

# 379
Здрвейте! Честито на родилите мамчета!
Нашия мъник е на 17 дни вече,давам нанибел и педиатърката каза ко лактоза.
Някой дава ли ко лактоза

# 380
Привет, честито на новите мами е групата! От вчера и аз съм в клуба - дъщеря ми се роди 50 см и 2,880 кг след индукция. Не беше леко раждане, както и адаптацията след него още продължава, но свикваме една с друга.
Относно кърменето - тук в болницата не дават и не дохранват с адп, та се опитваме с коластра само още. Големи мъки са и се надявам утре вече да ми слезе и самата кърма.

# 381
Привет, честито на новите мами е групата! От вчера и аз съм в клуба - дъщеря ми се роди 50 см и 2,880 кг след индукция. Не беше леко раждане, както и адаптацията след него още продължава, но свикваме една с друга.
Относно кърменето - тук в болницата не дават и не дохранват с адп, та се опитваме с коластра само още. Големи мъки са и се надявам утре вече да ми слезе и самата кърма.
Може ли да споделиш коя болница е това, струва ми се странно.

# 382
Снощи в 21:50 се роди и моето момче! За радост, лекарят и екипът взеха мерки и се наложи спешно секцио, но важното е че сме добре! ❤🙏
Благодаря ви! ❤

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 08:47 от LieToMe

# 383
Честито на новите мами и бързо възстановяване!

Момичета, случвало ли се при вас бебето да не ака повече от два дена? При нас почнаха коликите преди няколко дена и ни препоръчаха да даваме биоамика и почнах онзи ден да давам и оттогава не е акал, а само мокри памперси. Иначе си се храни, но стана много по-спокоен и даже се притесних като няма обичайния вече рев

Педиатърът ни предупреди, че капките имат спичащ ефект. Каза ни да започнем от 3 капки на хранене и да регулираме дозата според изхождането на детето. Хубаво е, че е спокоен вече, явно капките помагат,  но може би дозата трябва да се коригира?

# 384
Съвети приемам единствено от моята педиатърка, която се е утвърдила във времето при мен като компетентна и ефективна още с първото ми дете. И от акушерката, която идва. Но дори и нейните съвети поставям понякога под въпрос или проучвам. Засега нищо не се е оказало грешно. Всички останали съвети - от приятели и семейство ми влизат през едното и излизат през другото. В същата графа слагам разните видеота на инфлуенсъри за бебета.

# 385
Але, LieToMe, честити рожби! Sparkling Heart Blue Heart Бързо възстановяване на вас и много щастливи моменти с малките бебоци!

За акането нашият педиатър каза, че и до 10 дена е възможно да не ака без да е проблем, стига да си мокри пелените, да качва добре и да е спокойна. Иначе при нас за момента най-малко по веднъж на ден се е случвало, на смесено хранене сме.

# 386
  • Варна
ale12345, LieToMe,  честитоооо! Да са ви живи и здрави бебоците, да не плачат много и да ви радват! Бързо възстановяване и на двете!

На мен в болницата ми казаха да не пия боза, защото не била като едно време и също да не ям цитрусови плодове, ако кърмя, за да няма киселини и колики май. Та тази година портокали и мандарини само ще ги мириша.....

# 387
Благодаря за отговорите, и аз разбрах от една приятелка лекар, че имат спичаш ефект тези, а нашата педиатърка, която ни ги препоръча капките, тази информация си спести да я сподели.. та затова се бях притеснила. В крайна сметка бебо се изака веднъж снощи, но и ние бяхме намалили дозата.

# 388
Здравейте, аз съм от мартенските мами, но имам вече опит с кърменето на едно дете. Както казва Ася Демирева, само отровни гъби не може да ядете, хапвайте спокойно цитруси и всичко друго. Алкохолът не е препоръчителен, разбира се. Честито на всички родили и бързо възстановяване! ❤
ale12345, LieToMe,  честитоооо! Да са ви живи и здрави бебоците, да не плачат много и да ви радват! Бързо възстановяване и на двете!

На мен в болницата ми казаха да не пия боза, защото не била като едно време и също да не ям цитрусови плодове, ако кърмя, за да няма киселини и колики май. Та тази година портокали и мандарини само ще ги мириша.....

# 389
Мами още една малка принцеса се присъедини към групата на ноемврийски бебета. 🎀 Термина беше за 28.11, но бебка реши да се появи на 30.11 сутринта. 💗

Снощи ми изтекоха водите и днес сутринта стигнах много бързо до пълно разкритие и почнаха напъните. Оказа се голямо бебе и всички бяха много учудени понеже в понеделник я измериха 3.100, а се роди 3.600. Не мога да кажа, че беше много лесно, но поне нещата се развиха страшно бързо и докато се усетя бебка се беше появила.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 19:53 от Vertex

Общи условия

Активация на акаунт