Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 14 733
  • 418
  •   1
Отговори
# 360
Искам да питам майките който дават само адаптирано мляко колко време отнема 1 хранене при бебе на 2 седмици ?
И какво шише ползвате?
Бебо е на 2 седмици и много бавно пие ми се струва и спи повечето от храненията не може да се събуди .1 хранене отнема час последните хранения по 20мл само а дажбата й е 80мл.
Ползвам филипс натурал шише.
Опитайте с друго шише, моето момченце е на 16 дни,  кърмя и дохранвам с адаптирано мляко. Той суче много добре, има сила и опъва, но със шишето на Филипс  natural response също имахме проблем. Виждам го как дърпа активно в продължение на 15 Мин., не заспива, а нивото стои едно и също. Пробвах още един път и се отказах да мъча детето. С другите 3 марки шишета няма никакъв проблем - 90 мл. ги пие за около 10 Мин.
.

Коя марка и шише препоръчвате?
Tommee Tippee, Canpol babies и Babyono ползвам. Някои бяха подарък от курс за бременни, други аз поръчвах заради съвместимостта с помпата, не виждам никаква разлика в яденето на малкия с нито едно от тях, единствено не му се получава с Philips-а.

# 361
Гери, честит юнак Димитър! Blue Heart Бързо възстановяване на теб и много щастливо детство за него!

Ние сме на Nuk First Choice, но според мен скоростта не зависи толкова от шишето, а от размера биберон, който ще му сложиш отгоре. Ние за нашия имаме 3 размера - S, M и L. S пробвахме единствено в деня, в който се прибрахме, изобщо не може да се храни малката с него. М върви, но се нахранва за над 30 минути, L използваме, когато искаме бързо да си изяде всичко, случвало се е да се залива в началото на храненето, но захване ли го добре няма проблеми. Нашата е доста ящна и на едно хранене може да изяде между 100 и 120 мл, което си е по-близо за дажба на 2-месечно бебе.

# 362
Ние сме със Philips Avent natural response. Имаме и на Philips пластмасовата им версия. Попринцип сме с биберон номер 2 и се храни добре. Още в болницата ни казаха да сложим номер 2, защото Ам което използваме е една идея по-гъсто тъй като е анти рефлукс.

Иначе при нас върви супер. Вечер си спи добре - като хапне в 11 понякога чак в 4- 5 се събужда. Коликите са я хванали но слагаме капки на биоамика и има подобрение. Бяхме пробвали и на Колиеф но не ни се получи.

Как наддават бебетата ви? Нашето е наддало едва 120 грама а ни изписаха преди 2 седмици. Не знам дали не е малко...

# 363
Здравейте, идвам да ви питам дали вече сте се сблъскали с нежелани съвети на роднини или хора, които мислят, че ви помагат когато става дума за отглеждане на бебче?
Днес говорих с баба ми по телефона и й казах за някои от трудностите ни в момента,  при което тя ме пита дали давам достатъчно вода на бебето, аз й казах че вода не давам никаква и че не искам да й давам, и тя веднага реагира как било задължително, как бебетата имали нужда. Обясних й че в кърмата има достатъчно вода и че не искам на този етап да давам, тя обаче тръгна с изречението кърмата е едно, водата е друго и както възрастните имали нужда, така и бебетата.

Честно казано, аз никога не съм била конфронтиращ човек и обикновено обичам да избягвам такива ситуации, но се подразних много тук и естествено в последствие ми дойде че е можело да й отговоря че едно време и кокаин се предписвали като лекарство, това не го прави правилно вече, но беше след като затворих телефона.

Знам, че трябва да свиквам с това, че всеки ще иска да ни се меси на начина по който избираме да си гледаме децата, но същевременно искам и аз да мога да си отстоя позицията.

Знам и че възрастните хора обикновено си имат едно мнение за тия неща и понякога трудно може да ги убедиш в нещо ново и по-напреднало дори да има доказателства за това.

Вие как действате в такива ситуации?

# 364
При нас коликите пристигнаха с пълна сила, колкото и да ги отричаха по прегледите. От няколко вечери между 19:00 и 2:00 не се спи, а днес вече и през деня. Последно се събуди към 13:00, още не е заспала 🫠 Яде, дремна за по 20 минути и рев. Боли я корема, уж даваме БиоГая, ама от днес включваме и Нанибел, ще видим как ще й се отразят.

Аз да си призная малко се посмачках около това неспане и неизлизане. Успяваме с мъжа ми да се редуваме за кратко да излизаме, но лошото време супер много ни ограничава и потиска. Направо не знам как ще изкараме зимата - всеки ден се върти около будуване, приспиване и хранене. Пожелавам ни сила и времето да се оправи 😄

# 365
С каката ми даваха съвети, за каквото може да се сетите. Всеки си мисли, че като е гледал дете преди 25 години и всичко му е ясно. По-близките хора директно ги отрязвах, обяснявах, че те са си гледали децата навремето, сега е мой ред. Като се замисля, главно по-близките са ми се бъркали. С приятели и познати сме обсъждали децата и всеки си е споделял мнението, но никой не е настоявал, че неговото е правилното. Всяка майка преценява кое е най-добре за нейното дете. Естествено, може и да грешим, но това е.

# 366
Ние с такива коментари се сблъскахме още преди малката да се роди.

Моята майка се включи с това как бебето трябва да е задължително на режим на хранене през 3 часа, през останалото време да се давало по малко вода, сега като бебка я претеглиха на горната граница пак го повтори. В болницата пък изрично ни казаха да храним на поискване и да не даваме вода. И вчера педиатърът каза само да не увеличаваме адаптираното мляко, но да не заместваме никое хранене с вода, а просто да си продължим така, както сме в момента и следващия месец. От раждането ми звънеше по веднъж всеки ден, един ден пак ми даваше съвет за нещо и аз с по-остър тон й казах "добре, мамо" и тогава се усети и каза, че няма да ни притеснява и оттогава съветите рязко намаляха (но не спряха напълно).

Свекървата обаче няма спирка.. Каза ни да използваме пелени за многократна употреба, а не памперси, тъй като имаме пералня и не било трудно прането им, както едно време. Дори на изписването ни подари един комплект, не сме го ползвали. Да сме къпели малката всяка сутрин и вечер - в болницата ни казаха, че веднъж дневно е достатъчно, а може и през ден, ако има по-чувствителна кожа и забележим, че се изсушава. Всяка вечер звъни на съпруга ми, за да пита как храним, къпем и гледаме детето и поне веднъж в разговора на него му се налага да й напомня, че й е казвал, че не искаме непоискани съвети, но нейното не било такова, а просто била загрижена и на следващият ден се повтаря същото. Да си призная не знам от къде той намира търпение за тези разговори, аз със сигурност нямам такова.

# 367
Мили дами, отново съм аз. 🤣 Първо, честито на всички нови мамчета! ❤
И второ, като вече минали от там. Днес имам контракции - болезнени, но не смъртно. Имам и зацапване от сутринта, което преди малко се превърна в кървене с черно топче (може би съсирек, на такова ми прилича). Пътувам към болницата, но все пак, да се тревожа ли много или да дишам дълбоко. Определено съм супер стресирана, заради предишни проблеми и някак треперя направо.

Благодаря ви! Simple Smile

# 368
Момичета,как давате Нанибел?

# 369
Успех, LieToMe, всичко ще е наред. Явно тапата ти е паднала. За съсирека нямам идея.
Точно вчера и днес с майка ми имахме скандали покрай голямото дете обаче, уж дойде да помага, а толкова напрежение внесе, че не е истина. Още от както каката се роди се почна със съветите, критиките, стигна се до обвинения, спорове, доста ескалираха нещата при нас, но и аз хич не търпя някой така да се меси..... Ужасно, а преди децата да се родят не се бяхме карали никога...

# 370
С каката давах по малко вода след всяко хранене, колко да се изплакне устата. И сега пак ще го правя. Добре, че ме подсетихте, съвсем бях забравила за водата и драмата около нея Grinning Ако бебето има желание, ще давам вода.

# 371
LieToMe, дишай дълбоко! Не си спомням кога ти беше терминът, но може съвсем скоро да си имаш бебче! People Baby

Хоупче, когато я храня с шише ги добавям в него. Когато я кърмя й ги капя директно в устата преди хранене, че тъкмо я издебвам по-лесно да е отворена. Не са й неприятни на вкус, та дори да капне на устните вместо вътре пак си ги облизва, та си влизат на правилното място.

# 372
Аз се съгласявам с нещата, които ми кажат и си правя каквото преценя, че е правилно. Така всички са доволни и спокойни 😆
Нанибел и аз започнах да давам днес, разтворих ги в шишето с адаптираното мляко. Когато кърмя ще се опитам директно в устата.

# 373
  • Варна
С каката давах по малко вода след всяко хранене, колко да се изплакне устата. И сега пак ще го правя. Добре, че ме подсетихте, съвсем бях забравила за водата и драмата около нея Grinning Ако бебето има желание, ще давам вода.

Тъп въпрос, но личната каза да му давам вода след като съм го кърмила. Майка ми ми каза, че трябвало преварена. Та такава вода ли се дава? Аз първите 2 пъти му дадох вода директно от каната налята. Нито се сетих да я стопля, нито че е студена. Майка ми беше в шок как ще му дам студена вода. Ми, че аз как да се сетя? За първи път гледам дете. Вече стоплям (пак от каната) в малка кафена чаша вода, после (пак от каната) разхлаждам до хладка вода и в лъжичката от Хипп му давам. Факт, че не след абсолютно всяко хранене даваме, но гледам да давам. Честно казано ми стана смешно заради реакцията на майка ми, но.... това е положението. Свекърите не са давали акъли. Даже в момента са вкъщи, свекървата помогна да го изкъпем. Нищо не казват, но те и не се месят по принцип.

LieToMe,  стискам палци! Дишай спокойно и дълбоко пряко и преносно! Всичко ще е наред!

# 374
Веднъж преварявам в каната и после само затоплям - за млякото по-топла да може да се разтвори, за пиене по-хладка.
Има и бебешки води в магазина, които мисля, че не се преваряват, но съм забравила честно казано, ще си припомня скоро.

Общи условия

Активация на акаунт