Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 1 295
  • 67
  •   6
Отговори
# 30
Честито прекрасни дами! Да са живи и здрави дечицата! ❤ На останалите ни пожелавам леко раждане! 🥹🙏

# 31
  • Варна
Панда,  честита да е Габриела! Да е жива и здрава и много да ви радва! На теб стискам палци бързо да се възстановиш!

Аз преди 3 седмици май звънях на личната да я питам ще може ли малкия да го запишем при нея, за мое щастие беше на кеф, че понякога не е, каза, че няма проблем и като родя да й кажа, за да дойде на домашно посещение. То пък точно тези дни каза, че ще е отпуск май, но ще видим как ще се развият и при нас събитията.

# 32
Сега видях че в таблицата в НОИ последната графа се е променила на “в момента се обработва” но останалите все още са празни….много се надявам че няма да получа пари ЧАК декември 😅😅😅 Но ако наистина единствената дата на изплащане този месец е днес, вероятно така ще стане… Не знам дали да не звънна на НОИ за информация или просто да си чакам и да се надявам.

Това с 1 път месечно мисля, че важи вече като се водим майчинство, а не болничен. Сега сме в 45 дневен , после имаме от болницата , после от педиатър. След това се подава май една декларация и се води вече майчиснтво. Болничните си се изплащат всеки вторник и четвъртък.

# 33
Да питам за тази тапа усеща ли се като падне? Предната бременност не бях обърнала внимание и не бях видяла.Колко дни преди раждане пада?

# 34
При мен падна 12 дена преди раждането. Вижда се по хартията като се обършеш след тоалетна, много специфична консистенция е, та няма как да се обърка.

# 35
и моето секцио е за другата седмица,от вчера имам някакви болки ниско долу но не знам дали са контракции първа бременност ми е има ли шанс да не усетя контракциите😄 Притеснявам се,макар че нямам изтичане на води или кървене🤷🏻♀

# 36
А на някоя да е препоръчван този гел против страствания след секциото
MATEREGEN GEL
Доста е скъпичък и се чудя

Шуши, и моето е за другата седмица, и аз имам леки болки като менструални

# 37
  • Варна
При мен падна 12 дена преди раждането. Вижда се по хартията като се обършеш след тоалетна, много специфична консистенция е, та няма как да се обърка.

Аааа има как да се обърка и още как. Аз цял живот съм с течение, което по описание си е на вид същото като тази тапа. Без значение какви са ми изследванията, чисти или с кандида, си го имам. И сега го имам, от вчера сякаш малко по-засилено. Та.... както каза АГ няма шанс да не разбера, че ще раждам заради болката, която ще изпитам.

Оф, не искам да го мисля, само се надявам бързо да мине.

# 38
scalestone, аз дори не бих го описала като течение, че беше с консистенция на желе. Но пък може и да е индивидуално, та не искам да подвеждам никого.

# 39
Честито на всички станали вече мами. Аз имам въпрос към раждащите втои път, а именно кога тръгнахте към болницата? Преди два дни например имах контракции вечерта за около 2 часа през 5 мин и си боляха и бяха регулярни и се бях засилила да тръгвам, но изпих едно но-шпа и всичко отмина. Та се чудя кога да тръгна като дойде моментът, имаме около 20-30 мин път до болницата, но не ми се иска да ходя много рано, че вкъщи понасям по-леко болката.

# 40
  • Варна
scalestone, аз дори не бих го описала като течение, че беше с консистенция на желе. Но пък може и да е индивидуално, та не искам да подвеждам никого.

Според АГ било лигаво като сопол. Както и да е, де. Аз също да не подвеждам. На 2 пъти, но в различни дни, забелязах нещо подобно на това, което казвате вие, но предвид предисторията ми, няма как да съм сигурна падна ли тази тапа или не.

В крайна сметка се моля всички вече станали или бъдещи майки да са добре и бебенцата им. Това е най-важното!

За двете други варненски мами, ще се радвам някой ден и на живо да се запознаем!

# 41
JamJam, на мен ми изтекоха водите и тръгнах почти веднага. Събрах последните неща за багажа (четка за зъби, четка за коса, зарядно) и потеглихме.

Съгласуван ли е с АГ този прием на Но шпа толкова късно през бременността? До колкото знам той може да отслаби или забави контракциите и така да забави прогреса на раждането, а в някои случаи да замаскира болката, без да спре реалната родилна дейност, което пък да забави отиването в болница. При съмнение за започнало раждане бих се обадила на израждащия ме АГ, за да се консултирам с него.

# 42
Колко много нови бебенца Blush честито на всички мами, много ги гушкайте и нека са здрави и щастливи малките слънца Hug

Аз много обичам да съм бременна и знам, че ще ми липсва, особено както знам, че по всяка вероятност ще ми е за последно Confused но и се насладих максимално на бременността, вече съм готова да раждам, макар да имам още време до термин Simple Smile когато реши, да заповяда госпожицата Blush

Аз също имам епизоди с регулярни болезнени контракции - последни преди две вечери и аз бях повече от 2 часа с контракции по около минута на всеки приблизително 5 минути, но накрая разредиха и спряха. Чакам по-яки болезнени контракции, за да тръгна към болницата. Въпреки милионите подготвителни и тогава, с предната бременност разпознах родилните още от първата такава и подозирам, че и сега ще е така. Поне това чакам, за да тръгна към болницата Simple Smile на тези подготвителните не им обръщам особено внимание, дори когато са болезнени и регулярни. Доста напред сме вече в бременността и ги приемам за нещо нормално. Най-много да ми докарат още сантиметърче разкритие Simple Smile

# 43
и моето секцио е за другата седмица,от вчера имам някакви болки ниско долу но не знам дали са контракции първа бременност ми е има ли шанс да не усетя контракциите😄 Притеснявам се,макар че нямам изтичане на води или кървене🤷🏻♀

Сестра ми роди в края на 38 г.с планово секцио. Като я приеха на тонове й казаха, че има контракции, а тя нищо не усещаше. Така че явно е възможно да не се усетят 😀

# 44

Сестра ми роди в края на 38 г.с планово секцио. Като я приеха на тонове й казаха, че има контракции, а тя нищо не усещаше. Така че явно е възможно да не се усетят 😀
Като видяха контракциите взеха ли е за спешно секцио

Общи условия

Активация на акаунт