Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 1 382
  • 70
  •   9
Отговори
# 45
JamJam, на мен ми изтекоха водите и тръгнах почти веднага. Събрах последните неща за багажа (четка за зъби, четка за коса, зарядно) и потеглихме.

Съгласуван ли е с АГ този прием на Но шпа толкова късно през бременността? До колкото знам той може да отслаби или забави контракциите и така да забави прогреса на раждането, а в някои случаи да замаскира болката, без да спре реалната родилна дейност, което пък да забави отиването в болница. При съмнение за започнало раждане бих се обадила на израждащия ме АГ, за да се консултирам с него.
Да, аз съм в 34 г.с. и ми каза до 36, че може, след това вече не.

# 46
Шуши, аз така бях в 34,когато отидох за задържане и сега като стана за секциото - казаха,че контракциите ако не ,,правят,, разкритие - щяха да ме приемат на системи за задържане, но при мен прогресираше разкритието от тях и затова се наложи спешно секцио+ че ми и изтекоха и водите

# 47
и моето секцио е за другата седмица,от вчера имам някакви болки ниско долу но не знам дали са контракции първа бременност ми е има ли шанс да не усетя контракциите😄 Притеснявам се,макар че нямам изтичане на води или кървене🤷🏻♀

Сестра ми роди в края на 38 г.с планово секцио. Като я приеха на тонове й казаха, че има контракции, а тя нищо не усещаше. Така че явно е възможно да не се усетят 😀
Като видяха контракциите взеха ли е за спешно секцио

Не, на следващия ден й беше секциото, както беше планувано. Може би и контракциите не са били толкова силни. Знам, че имаше и само 1 см разкритие до секциото.

# 48
Честито на новите бебоци да са много здрави. Бързо възстановяване на мамите 💐👣

# 49
Честито бебе, Панда ! Здраве и бързо възстановяване! 💐

Днес бях повече от 4 часа на крак да гладя (за първи и последен път) бебешките дрехи и неща 🙈 и имах и аз одеве пак леки подготвителни, но нищо сериозно 😄 Чудя се и аз дали има как да ги пропусна, но като ви чета и си давам сметка, че едва ли.

# 50
Честито на всички родили мами! Нека бъдат живи и здрави всички дечица и бързо възстановяване на мамчетата!
❤️💙💐🍀

# 51
*Панда*, честито и добре дошла на Габриела! 🩷 Скорошно възстановяване пожелавам и да бъдете много здрави. 🤗

# 52
Ей много хубаво започна да ни се пълни темата. Честито на новите майки и техните сладки топчици! С пожелания скоро да са вкъщи. А, се надявам утре да си ходим, но нещо се чудят, заради късния час на раждане. Стискайте палци. Flowers Four Leaf Clover

Вчера доведохме каката, да види малката сега се оплаквала на баща си, че кашля и била болна, според мен се опитва да се скатава, ама да. Дано всичко да е наред и там.

# 53
Пак съм аз с 45-дневния 😆 Той вече не е ли 90% вместо 80% като предните болнични? Дневната ставка ми е с 1-2лв. по-малко от предните болнични 😁

# 54
Минавам да се оплача и да се отчета . Днес ми бяха последни тонове и последен преглед преди секцио. Бебка реши че няма да мърда много. Лекарката като видя тоновете и каза че трябва да ги повторя и че ако пак няма раздвижване, ще ме приемат по спешност.
Взех че вдигнах кръвно от притеснение, но пуснах музика докато чакаме и явно бебка се събуди та движение имаше.
На ехографа видяха че вече плацентата е почнала да зрре и е между 2 и 3 степен.

И е пораснала доста, вече е 3.300 в 38ма седмица. 
Още малко остана

# 55
Минавам да се оплача и да се отчета . Днес ми бяха последни тонове и последен преглед преди секцио. Бебка реши че няма да мърда много. Лекарката като видя тоновете и каза че трябва да ги повторя и че ако пак няма раздвижване, ще ме приемат по спешност.
Взех че вдигнах кръвно от притеснение, но пуснах музика докато чакаме и явно бебка се събуди та движение имаше.
На ехографа видяха че вече плацентата е почнала да зрре и е между 2 и 3 степен.

И е пораснала доста, вече е 3.300 в 38ма седмица. 
Още малко остана
и аз утре съм на последни тонове в 38 г.с каза последно Аг и другата седмица секцио,живи и здрави да мине всичко както трябва

# 56
Здравейте мами, честито на всички които последните дни са гушнали бебчетата си! 🥰

Включвам се в темата с идеята, че може да успокоя някой, че на нас едва вчера ни се получи успешно първото засукване на гърда. Малка Лора вече е на 1 седмица, идея си нямам къде мина времето, честно, но успяхме да се закачим на гърда и съм щастлива. Мисля, че това което помогна при мен е да го направя докато е още сънена след като се събуди. В болницата след като ми погледнаха гърдите казаха, че може да ни е трудно с кърменето, заради формата на зърната - моите са плоски и се оформят само с помпата и колектора при вакуума. Та имам едни протектори по препоръка на жените от болницата, които сложих вчера и нещата успяха да се случат няколко пъти като пробвам - смятам, че ключа е полу заспалата бебка, която иначе се сърди, че не е на бутилка, защото й е по-лесно от там.

Майка ми последните пъти като се чуваме все ме пита как я храня на гърда или с бутилка и беше започнало да ме напряга, въпреки че аз не бях притеснена, че нещата просто имат нужда от време и ще си влезем в ритъм.

Надявам се тази информация да помогне на някоя от вас или поне да ви успокои, на мен със сигурност ми помага да чета други подобни преживявания.

Иначе аз все още се чувствам доста хормонална, на моменти просто ми се доплаква като се замисля колко бързо ще порасне малката - не знам защо всички около нас толкова бързат за това, аз искам да си се насладя на всеки един момент. Лесно се разстройвам на разни дребни неща, но пък и откривам, че бебка ми носи много радост и щастие дори просто да я гледам. Живота ми определено е променен завинаги.

Извинете ако ви изливам много неща наведнъж, тук го намирам за свободно пространство да се изразя, защото знам, че ще ме разберете.

# 57
  • Варна
Leti07,  за да не те напрягат и занапред такива въпроси относно хранене, предполагам, че доста хора питат (все едно им влиза в работата), аз бих отговаряла, че бебето не го държим гладно и толкова. Иначе ми беше приятно да те прочета!

Оф, извинявам се, ако звуча малко остро, но сега се върнах от преглед при АГ. Провери ме за разкритие, нямам (доколкото помня, че вече на моменти съм доста изнервена около всичко), но каза, че главата му е много ниско долу. Гледа го на ехограф и за 2 седмици е качил 490 грама, вече е 3.116 кг. Каза, ако до неделя не родя, в понеделник да ме праща в болницата на системи. Много се надявам макс до петък да съм родила.....

# 58
Здравейте мами и от мен !
Днеска бях на преглед за разкритие в 39 гестационна седмица съм 2 см за сега АГ каза ако усетиш болки по продължителни да ги засичам и тогава да тругна към болницата.
Понеже ще пътувам към Пловдив около 2 часа ще имам път малко се притеснявам,но вика ми няма проблем на време ще стигнеш.
Искам да питам мамите родили 2 път по бързо ли се стига до активната фаза на раждането от първия път ?
А иначе каза ако до 11 не се роди по естествен път да се обадя и да предизвикат раждането със система...  Това не го искам но ми каза няма смисъл от преносване .
Успех на всички мами ✌️

# 59
Съжалявам, момичета за предизвикването и при мен накрая предизвикаха, че може до петък да чакаме, но не му харесаха на доктора някакви неща и каза, че той не би чакал, пък и госпожоцата е напълно донесена и всичко е наред. При мен протече с пукане на мехура, изчакахме около 30тина мин след това, контракции нямаше и пуснаха система, седях със система после я спряхме и около 30мин преди да дойдат напъните пак ми я пуснаха. Не беше толкова зле. Важното е, че накрая всички сме добре и се надявам и скоро да сме си вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт