Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 6 953
  • 234
  •   2
Отговори
# 210
Виолетка, при мен в 8 и 9 месец тоновете бяха всяка седмица, а ехографа на всеки втори преглед само.

LieToMe, доколкото знам е възможно бебето да се изходи за първи път докато е в е в утробата. Това оцветява околоплодната течност в зелено и може да доведе до инфекции, та ако се случи най-вероятно бебето после ще е на антибиотик, но не би трябвало да има други негативни последици.

Vi Simple Smile, страхотно е наддала малката, браво! Аз съм с електрическата помпа на Medela и съм доста доволна.

tooclose, и аз последните месеци имах засилено прозрачно течение като това около овулация и също всичко беше наред на микробиологията.

# 211
Момичета, на микробиологията ми излезна Streptococcus agalactiae group B, количество: оскъдно. Първоначално се наплаших от прочетеното в интернет. Случвало ли се е на някоя? Дали имам повод за притеснение при положение, че имам планувано секцио след 10 дни и от утре ще съм на антибиотик една седмица.

# 212
Vi Simple Smile, вдъхваш ми надежда, че и при нас ще вземат да се случват нещата. Моят бебок се роди 2320, изписаха ни 2270 и определено ти се къса сърцето като го гледаш толкова мъничко. ❤
 На всички момичета, които вече са родили, честито! Много се радвам за всички вас! ❤ Не ми остава много време да чета и пиша, защото все още се нагаждаме с малчо. 😊 Между другото ми е доста носталгично за коремчето и това да го чувствам вътре. 🥹

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 06:51 от LadyK3

# 213
Момичета, на микробиологията ми излезна Streptococcus agalactiae group B, количество: оскъдно. Първоначално се наплаших от прочетеното в интернет. Случвало ли се е на някоя? Дали имам повод за притеснение при положение, че имам планувано секцио след 10 дни и от утре ще съм на антибиотик една седмица.

Аз бях с тип Б стрептококи + гъбична инфекция малко преди раждането, но пих антибиотик и слагах крем (май Гиназол?). След седмица нямаше вече нищо на контролната микробиология, така че не се притеснявай.

# 214
Момичета, за крем за зърна какво можете да ми препоръчате? Нещо, което да ползвам и като родя, да не е вредно за бебето.. Чудя се, но не мога да реша.

# 215

Аз бях с тип Б стрептококи + гъбична инфекция малко преди раждането, но пих антибиотик и слагах крем (май Гиназол?). След седмица нямаше вече нищо на контролната микробиология, така че не се притеснявай.

И аз бях с кандида албиканс и правих шестдневен курс с полижинакс, след който лекарят каза, че няма нужда от друга микробиология или нов курс 🤷‍♀️ Надявам се да е така...

# 216
Момичета, за крем за зърна какво можете да ми препоръчате? Нещо, което да ползвам и като родя, да не е вредно за бебето.. Чудя се, но не мога да реша.

Аз си взех крема на Ланилош с Ланолин, реално може би е трябвало още преди да родя да го ползвам, но с няколко ползвания след това всичко беше ок.

# 217

Благодаря! Успокоявам се, че при секциото уж няма риск от заразяване на бебето.

# 218
На 13.11 се роди и нашия син - Мартин. Тежи 3.300 кг и е 51 см. Раждането беше естествено, мина нормално, активната част с напъните продължи около 40 мин. Безкрайно щастлива и не мога да опиша чувството да гушкаш собственото си дете, това е нещо уникално.

Притеснява не обаче, че вече два дни от раждането нямам нито капка коластра, да не говорим за кърма. Детето си търси гърда и смуче прекрасно, но нищо не излиза, а стимулирам и с помпа. От шише обаче, му е трудно да суче и едвам докарвам 10 мл на хранене. На моменти направо се отчайвам, стискайте ми палци да тръгне кърмата.

# 219
Честита радост, Thea10! Здрави и бързо възстановяване! Стискам палци за кърмата! Във връзка с това, напоследък ми излизат някакви чайчета за стимулиране на лактацията, обикновено имат копър и лайка вътре. Чудих се дали да взимам предварително, но засега не съм. Може да питаш акушерките дали не би помогнало нещо такова.

# 220
Момичета, да ви се похваля и аз с моя син Андрей, който се роди рано тази сутрин 🥰
Искам да споделя за тези, които още очакват събитието, че то може да бъде наистина положително и хубаво!

Както нямах никакви контракции изведнъж започнаха такива, за три часа станаха на 5 минути интервал. В болницата ме прегледаха и за мой шок имах 9 см разкритие. А влизайки казах на мъжа ми: сега да не ме върнат, казвайки ми че това не са контракции 😅
Родих естествено, предвид че постъпих с почти пълно разкритие нямаше как да имам и упойка, което ме притесни, но в крайна сметка не беше драма 😅 час след приема започна активното раждане, което продължи малко под час. Да, имаше болка, но тя преминава с контракцията и всичко е постижимо като усилия и предизвикателство 😅  Успех на всички, на които предстои!

# 221
На 13.11 се роди и нашия син - Мартин. Тежи 3.300 кг и е 51 см. Раждането беше естествено, мина нормално, активната част с напъните продължи около 40 мин. Безкрайно щастлива и не мога да опиша чувството да гушкаш собственото си дете, това е нещо уникално.

Притеснява не обаче, че вече два дни от раждането нямам нито капка коластра, да не говорим за кърма. Детето си търси гърда и смуче прекрасно, но нищо не излиза, а стимулирам и с помпа. От шише обаче, му е трудно да суче и едвам докарвам 10 мл на хранене. На моменти направо се отчайвам, стискайте ми палци да тръгне кърмата.
Честита радост бъдете много здравички💙💙
Не се притеснявай ще дойде ,и аз бях така 2-я ден сега вече сме 23ден и по 90-100 изцеждам надявам се да се увеличава постепенно 🍀🍀🤗💙

# 222
Момичета, вашите бебчета много ли спят и горе долу по колко часа на денонощието са будни, защото нашия спи страшно много и му се събират по колко 3 часа будни, будим го да яде, но пак заспива доста бързо след ядене. Мислите ли, че има връзка с АД - Ципралекса, който взимах по време на бременността? Чета и в нета, но няма някаква подробна информация. Моля тези от вас, които са взимали АД, да дадат съвет, много благодаря и честито на новите мами:))

# 223
Мили дами, има ли такива с хроничен гастрит да сравни болката от раждането с гастрит например? 😄 Извинете за глупавия въпрос и молба.

# 224
Момичета, подготвям си помпата за багажа за родилното, искам да питам тези от вас, които ползват електрическата помпа на медела как я стерилизирате?
В инструкцията пише или на котлон с вряща вода или в микровълнова. Предполагам може в стерилизатор? Аз първия път за друг модел ползвах стерилизатор.
Също и кога стерилизирате? Аз стерилизирах след всяка употреба, но се замислям дали не е прекалено и дали няма да повреди частите, в упътването пише веднъж дневно.

Общи условия

Активация на акаунт